пет фев 21, 2025 7:37 amESPACE написа: Нови ли са тези акумулатори?Да нови са акумулаторите, напрежението което влиза от акумулаторите към инвертора е 13волта
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE
- майстор
43 мнения в "Соларни панели"
Трифон П.Трифонов
- майстор
Светлин, трудно ли е да споделиш всичко наведнъж?
Акумулаторите имат лепенки. Просто препиши, добави броят им, за консуматорите вече изправиха един-два ченгела. Опиши с няколко думи каква е задачата и ще ти се даде наведнъж, а не както ти даваш информация.
Примерно, имам толкова акумулатора, три такива, с параметри еди какви си, други два са пък онакива, с .....консуматорите са тези и другите. Искам да работят така и толкова, само през зимният сезон.
Тогава някой колега ще реагира с краен резултат.
Акумулаторите имат лепенки. Просто препиши, добави броят им, за консуматорите вече изправиха един-два ченгела. Опиши с няколко думи каква е задачата и ще ти се даде наведнъж, а не както ти даваш информация.
Примерно, имам толкова акумулатора, три такива, с параметри еди какви си, други два са пък онакива, с .....консуматорите са тези и другите. Искам да работят така и толкова, само през зимният сезон.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет фев 21, 2025 9:35 am, променено общо 1 път.
Svetlin96
- помощник
пет фев 21, 2025 9:34 amТрифон П.Трифонов написа: Светлин, трудно ли е да споделиш всичко наведнъж?Всичко е описано точно и ясно, какъв панел съм си харесал и данните му, и всичко останало .
Просто е въпрос елементарен , имам автомобилни акумулатори 7 общо са 700ампера(свързани всичките заедно 12в 700ампера) и искам да знам колко панела ще ми трябват за да ги зареждам напълно през деня това е въпроса. Кое не разбирате незнам.....
Николов Н.
- специалист
Точно никой не може да ти отговори. Зависи от местоположението, слънце греенето, сезон, облачност, ориентираност и наклон на панелите. Следва техничаската част- панели,....
hidrazin
- майстор
пет фев 21, 2025 10:41 amSvetlin96 написа: ... искам да знам колко панела ще ми трябват за да ги зареждам напълно през деня това е въпроса...Какъв е инвертора?
Имай едно на ум че зимата ще има дни когато и с 50 панела няма да може нищо да заредиш.
И не само дни ами и няколко дни подред ще стоиш без никакъв ток.
Примерно януари тази година на дати 1,2,3,4,11,12,13 и 14 нямаше да имаш никакъв заряд в акумулаторите,..

Трифон П.Трифонов
- майстор
Всеки ден минавам покрай соларен парк. От как започна снеговалежа, вероятно добивът от него е бил нулев до вчера- бяха плътно покрити със сняг. Днес, въпреки, че втори ден грее слънце, панелите са точно наполовина покрити със замръзнал сняг.
Затова и в примера подсказах, че е добре да се спомене по какъв начин и през кой сезон ще се разчита на системата.
В слънчев майски ден биха могли да се заредят от 10 панела примерно, а през през облачен Ивановден добивът да е колкото за смартфон.
Затова и в примера подсказах, че е добре да се спомене по какъв начин и през кой сезон ще се разчита на системата.
В слънчев майски ден биха могли да се заредят от 10 панела примерно, а през през облачен Ивановден добивът да е колкото за смартфон.
Тема "Соларни панели" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература