Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
Нови ли са тези акумулатори?
Svetlin96 - помощник
пет фев 21, 2025 7:37 amESPACE написа:
Нови ли са тези акумулатори?
Да нови са акумулаторите, напрежението което влиза от акумулаторите към инвертора е 13волта
Светлин, трудно ли е да споделиш всичко наведнъж?
Акумулаторите имат лепенки. Просто препиши, добави броят им, за консуматорите вече изправиха един-два ченгела. Опиши с няколко думи каква е задачата и ще ти се даде наведнъж, а не както ти даваш информация.
Примерно, имам толкова акумулатора, три такива, с параметри еди какви си, други два са пък онакива, с .....консуматорите са тези и другите. Искам да работят така и толкова, само през зимният сезон.

Тогава някой колега ще реагира с краен резултат.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет фев 21, 2025 9:35 am, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Грешно похарчени са тези пари. Трябваше да си купиш Lifepo4 акумулатор(и).
Svetlin96 - помощник
пет фев 21, 2025 9:35 amESPACE написа:
Грешно похарчени са тези пари. Трябваше да си купиш Lifepo4 акумулатор(и).
Следващите ще са такива определено
Svetlin96 - помощник
пет фев 21, 2025 9:34 amТрифон П.Трифонов написа:
Светлин, трудно ли е да споделиш всичко наведнъж?
Акумулаторите имат лепенки. Просто препиши, добави броят им, за консуматорите вече изправиха един-два ченгела. Опиши с няколко думи каква е задачата и ще ти се даде наведнъж, а не както ти даваш информация.
Примерно, имам толкова акумулатора, три такива, с параметри еди какви си, други два са пък онакива, с .....консуматорите са тези и другите. Искам да работят така и толкова, само през зимният сезон.

Тогава някой колега ще реагира с краен резултат.
Всичко е описано точно и ясно, какъв панел съм си харесал и данните му, и всичко останало .
Просто е въпрос елементарен , имам автомобилни акумулатори 7 общо са 700ампера(свързани всичките заедно 12в 700ампера) и искам да знам колко панела ще ми трябват за да ги зареждам напълно през деня това е въпроса. Кое не разбирате незнам.....
Николов Н. - специалист
Точно никой не може да ти отговори. Зависи от местоположението, слънце греенето, сезон, облачност, ориентираност и наклон на панелите. Следва техничаската част- панели,....
hidrazin - майстор
пет фев 21, 2025 10:41 amSvetlin96 написа:
... искам да знам колко панела ще ми трябват за да ги зареждам напълно през деня това е въпроса...
Какъв е инвертора?
Имай едно на ум че зимата ще има дни когато и с 50 панела няма да може нищо да заредиш.
И не само дни ами и няколко дни подред ще стоиш без никакъв ток.
Примерно януари тази година на дати 1,2,3,4,11,12,13 и 14 нямаше да имаш никакъв заряд в акумулаторите,..
:partyman:
Всеки ден минавам покрай соларен парк. От как започна снеговалежа, вероятно добивът от него е бил нулев до вчера- бяха плътно покрити със сняг. Днес, въпреки, че втори ден грее слънце, панелите са точно наполовина покрити със замръзнал сняг.
Затова и в примера подсказах, че е добре да се спомене по какъв начин и през кой сезон ще се разчита на системата.
В слънчев майски ден биха могли да се заредят от 10 панела примерно, а през през облачен Ивановден добивът да е колкото за смартфон.

Тема "Соларни панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: