• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
MamaMy - майстор
Оффф. Всичко работи когато е ново. Като стане на 3-4 годин ела го виж. Тези с клапана са открили топлата вода тепърва. Проектирания клапан е само за системи с дестилирана вода или пропиленглюкол. В една система за отопление, където собственика е ларж, инсталаторите бяха отворили рога на изобилието. На всеки обезвъздушител, клапан. На всеки манометър или термометър клапан. Десетина оставени точки с тапи и клапани. Аз отидох защото колега ме помоли. Баща му не успява да обезвъздуши системата. Стареца си беше с акъла, но нищо не работи като хората. Започна с манометъра. Развивам, сухо. Не бях ги виждал тези клапани. Приличат на удължител 50мм. бъркам вътре с отвертката твърдо. Чак като го свалих разбрах какво е. Беше се забакнало с ръжда и варовик. Два часа си играх да сваля всички. Работещи нямаше. Автоматични обезвъздушили също. Бяха заменени с колена и кранчета. Стареца сам си обезвъздуши всичко и беше много доволен.
  • 1
  • 2

Тема "Хидростатичен обезвъздушител за радиатор Caleffi" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: