Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zlatev2000 - специалист
benimm8808 написа:
zlatev2000 написа:
Ей момчета, стана студено ...и немога да смогна да носа чували с пелети. :-D :-D :-D
Яде ги с чувалите направо.
Е кажи,на денонощие колко чувала отиват?

Аз съм на 2 чувала за 24 часа.
Почти към 3 чувала, за 24 часа , при положение че на едната стая(фитнеса) съм й спрял радиатора.Покрай тея празници хич не влизам там :) В килограми не е много , ама в пари ми се вижда много. ( 500 лв /месец) ако се задържи така.

Най-точна сметка ще си направя на края на сезона. Като сметна колко месеца колко тона съм изгорил и изкарам някаква средна цена на месец, защото така с моментния разход не е много коректно.
ivoto - специалист
На сезон ги смятай. Тя и колата ми дава моментен разход 20 като изпреварвам, ама средното е друго...
Та не се плашете от такъв разход. Няма да е цяла зима -10.

Да не говорим, че като се топлих с климатици, нямах под 350 лева ток през зимата. Имал съм и 450. И беше студено в коридорите и баните.
Пелетите не дават икономия, дават топло...
adesio - специалист
Аз датчика на водата го махнах от там където са го сложили и го преместих на изходящата страна на топлата вода. Постигнат еднаква температура с за да де но то в котел и радиаторите и осезаема разлика опитайте и ще се обедите .иначе си бягат 10 град и са вода котел и радиатор. Успех с разходка това е от мен
benimm8808 - специалист
adesio написа:
Аз датчика на водата го махнах от там където са го сложили и го преместих на изходящата страна на топлата вода.
Добре де ,а кой следи температурата във водната риза за да пусне помпата.
adesio - специалист
Той следи но реална температура. А датчика е същия като на въздуха
Последна промяна от adesio на вт яну 05, 2016 6:48 pm, променено общо 1 път.
adesio - специалист
adesio написа:
Той следи но да да реал на температура. А датчика е същия като на въздуха
Премести го и ще видиш и сложи камината 58 60 градуса и ще се обедиш. Са но не знам кафе се настройване водата пример но при 8 градуса да включи го те не то а да не така 15 град и са разлика
adesio - специалист
adesio написа:
adesio написа:
Премести го и ще видиш и сложи камината 58 60 градуса и ще се обедиш. но не знам каде се настройва водата примерно при 8 градуса да включи , а не 15 градуса разлика
от телефона се получи нищо
benimm8808 - специалист
adesio написа:
adesio написа:
Премести го и ще видиш и сложи камината 58 60 градуса и ще се обедиш. Са но не знам кафе се настройване водата пример но при 8 градуса да включи го те не то а да не така 15 град и са разлика
Колега седни на PC и напиши един цял пост,щот така неможах да хвана точно как и какво си направил(хващам,но доста объркващо е).И направи една снимка на датчика къде си го монтирал,ако е възможно.

Поздрави.
adesio - специалист
датчика на водата от дясно които се намира съм го сложил на тръбата която излиза от котела -топла вода и съм го изолирал след като го поставих с дунапрен изолация за тръби . ЗА ДА НЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ВЪНШНА ТЕМПЕРАТУРА, намали котела на 60 градуса и според мен вече работи в друг режим,от 70 и нагоре помпата ми започва работа на 45 градуса .
adesio - специалист
adesio написа:
датчика на водата от дясно които се намира съм го сложил на тръбата която излиза от котела -топла вода и съм го изолирал след като го поставих с дунапрен изолация за тръби . ЗА ДА НЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ВЪНШНА ТЕМПЕРАТУРА, намали котела на 60 градуса и според мен вече работи в друг режим,от 70 и нагоре помпата ми започва работа на 45 градуса .
проблема само е че незная настроиката на температура вода да не чака 15 градуса разлика а да е по малко примерно 10 или по добре 8 градуса.

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: