benimm8808 написа:Чета какво сте писали (за втори път) и се чувствам леко озадачен(тъпzlatev2000 написа:Добре де ясно е че за да стоплиш 60 градуса и 70 градуса разхода е различен, обаче помислете малко.Колегата се опита да обясни,че така поставен датчика не отчита правилно температурата.На дисплея показва 70 гр., а реалната вода излизаща от камината е 60гр.При смяна на положението на датчика(изхода на камината)-при показване на дисплея 60гр.-толкова си и излизат от камината.Не е все едно дали температурата в радиаторите е 70гр. или 60гр.Мисля,че по нататък сам ще си обясниш последователността от по ниската(невярна) температура във водната риза.
Ще преместиш датчика на изхода и ще показва 60 вместо 70 градуса ок, да ама за да стане на изхода 60 котела пак трябва да е на 70 нали се сещате, просто няма да имаш датчик който да ти го покаже.
Просто няма от къде да дойде тази топлина освен от пелетите.
Единственото което се печели е промяна на показанията и душевно успокоение че си на 60 градуса на дисплея а пък е по-топло от преди.
Поздрави

И къде отиват тези 10гр. разлика? Миналата зима пак някой беше писал за това неточно показание на температурния датчик но много не му обърнах внимание тогава, Но сега като пак подхванахте пак темата явно има нещо.

Извинявам се ако въпросите ми Ви звучат лаишки, но това с датчиците по камината и разположението им ми е доста неясно.