Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
съб дек 22, 2018 10:14 pmGreykoExp50RB50 написа:
А конкретно за твоята инсталация,какъв е разхода ти на пелети за 1месец -преди и след монтаж на буфера(ако въобще има преди!)
И преди буфера и след все по 3-4 тона слънчогледови на сезон. Топля къща 200 квадрата + 40 мази, и те са топли щото вратите са отворени всичко и стълбища и коридори имам три котака, не търпят затворени врати и 300 литра бойлер. Типично отоплявам около 130-140 квадрата + мазите + бойлера, на бойлера му помагат слънчеви колектори днес гледам се включваха. То слънцето ниско колко са стоплили ама са топлили. На две стаи съм им затворил термоглавите ама като е много студено и те пускат топло.
По принцип топля сутрин от 6 до 10 часа и след обяд от 16 до 24 през седмицата, събота и неделя целодневно. Сега от 10 дни съм целодневно и цялата къща, само идна стая на първи етаж дето я нарекох за килер съм оставил студена. Още 15 дни ще бъда така. Щерката се прибра за празниците. Температурата която търся е 22 градуса, през нощта и през деня когато не се топли съм задал 19.5 градуса, така ни е добре по лесно се спи на хладно.
Ето температурите от стайния термостат.

Прикачен файл

Screenshot_20181222-225846.jpg
Screenshot_20181222-225846.jpg (77.21 KиБ) Видяна 2350 пъти
GreykoExp50RB50 - специалист
съб дек 22, 2018 11:02 pmgnt69 написа:
съб дек 22, 2018 10:14 pmGreykoExp50RB50 написа:
А конкретно за твоята инсталация,какъв е разхода ти на пелети за 1месец -преди и след монтаж на буфера(ако въобще има преди!)
И преди буфера и след все по 3-4 тона слънчогледови на сезон. Топля къща 200 квадрата + 40 мази, и те са топли щото вратите са отворени всичко и стълбища и коридори имам три котака, не търпят затворени врати и 300 литра бойлер. Типично отоплявам около 130-140 квадрата + мазите + бойлера, на бойлера му помагат слънчеви колектори днес гледам се включваха. То слънцето ниско колко са стоплили ама са топлили. На две стаи съм им затворил термоглавите ама като е много студено и те пускат топло.
По принцип топля сутрин от 6 до 10 часа и след обяд от 16 до 24 през седмицата, събота и неделя целодневно. Сега от 10 дни съм целодневно и цялата къща, само идна стая на първи етаж дето я нарекох за килер съм оставил студена. Още 15 дни ще бъда така. Щерката се прибра за празниците. Температурата която търся е 22 градуса, през нощта и през деня съм задал 19.5 градуса, така ни е добре по лесно се спи на хладно.
Ето температурите от стайния термостат.
Ясно,мерси за изчерпателния отговор! :)

А това "от 6 до 10 и след обяд от 16 до 24" е работа на котела или общо с буфера?
gnt69 - майстор
съб дек 22, 2018 11:09 pmGreykoExp50RB50 написа:

А това "от 6 до 10 и след обяд от 16 до 24" е работа на котела или общо с буфера?
Не това е работа само на помпа отопление която вади топла вода от буфера и праща към радиаторите. Котела пали като свърши топлата вода в буфера. За днес е горял около 7 часа от 9.50 до 12.30 и от 16.45 до 20.30. Общо около 7 часа или 7*4 кила на час общо 28-30 кила пелети.
Зелената линия е работата на котела за деня.

Прикачен файл

proSmart_chart (2).jpg
GreykoExp50RB50 - специалист
съб дек 22, 2018 11:23 pmgnt69 написа:
съб дек 22, 2018 11:09 pmGreykoExp50RB50 написа:

Не това е работа само на помпа отопление която вади топла вода от буфера и праща към радиаторите. Котела пали като свърши топлата вода в буфера. За днес е горял около 7 часа от 9.50 до 12.30 и от 16.45 до 20.30. Общо около 7 часа или 7*4 кила на час общо 28-30 кила пелети.
Зелената линия е работата на котела за деня.
Добре обяснено и онагледено,браво! =D>
filmatoplo - майстор
Имам буфер 800 л :wink: ако на някой му потрябва .
Sabonis - специалист
нед дек 23, 2018 9:38 amfilmatoplo написа:
Имам буфер 800 л :wink: ако на някой му потрябва .
Филме да не го подаряваш
bai_bradyra - специалист
Имам интернет управляем термостат Salus IT 500.... не го подарявам :lol: Ако някой прояви интерес да пише на лични.... промоция до Коледа :partyman:
filmatoplo - майстор
Продава се -цена ще пиша ,тоест това е бойлер с 1 серпентина от черна стомана на 3 крака с фланец за нагреватели ,по принцип се облича вън с вата с фолио ,и ватата седи ама я надърпаха едни работници и няма търговски вид :wink: .До вчера балона беше под налягане , сега е източен и мръднат на страни за 2 нови .
mgogom - помощник
Използвам COMPUTHERM Q7RF. Хистерезиса е 0.3 градуса. Зададена е 23 градуса, включва се на 22.7 и изключва на 23.3. Понеже е монтиран на 1-вия етаж къщата е относително добре загрята, а и разположението на стаите е подходящо-едно обемно пространство. Но... възнамерявам да премина на COMPUTHERM Q8RF, който позволява да се вържат 4 термостата и зонови вентили. Отоплявам 100 кв. м., изолация 7 см., 10 см. минерална вата на тавана, външни ролетни щори на един етаж, RB20+Expert20, за разхода с този термостат - запалена система на 01 октомври и сега привършва първото пале слънчогледово пелетни.
kmeta1982 - напреднал
пон дек 24, 2018 10:10 ammgogom написа:
Използвам COMPUTHERM Q7RF. Хистерезиса е 0.3 градуса. Зададена е 23 градуса, включва се на 22.7 и изключва на 23.3. Понеже е монтиран на 1-вия етаж къщата е относително добре загрята, а и разположението на стаите е подходящо-едно обемно пространство. Но... възнамерявам да премина на COMPUTHERM Q8RF, който позволява да се вържат 4 термостата и зонови вентили. Отоплявам 100 кв. м., изолация 7 см., 10 см. минерална вата на тавана, външни ролетни щори на един етаж, RB20+Expert20, за разхода с този термостат - запалена система на 01 октомври и сега привършва първото пале слънчогледово пелетни.
Колко килограма е това пале, че ти стигна за 3 месеца? :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: