съб дек 22, 2018 10:14 pmGreykoExp50RB50 написа: А конкретно за твоята инсталация,какъв е разхода ти на пелети за 1месец -преди и след монтаж на буфера(ако въобще има преди!)И преди буфера и след все по 3-4 тона слънчогледови на сезон. Топля къща 200 квадрата + 40 мази, и те са топли щото вратите са отворени всичко и стълбища и коридори имам три котака, не търпят затворени врати и 300 литра бойлер. Типично отоплявам около 130-140 квадрата + мазите + бойлера, на бойлера му помагат слънчеви колектори днес гледам се включваха. То слънцето ниско колко са стоплили ама са топлили. На две стаи съм им затворил термоглавите ама като е много студено и те пускат топло.
По принцип топля сутрин от 6 до 10 часа и след обяд от 16 до 24 през седмицата, събота и неделя целодневно. Сега от 10 дни съм целодневно и цялата къща, само идна стая на първи етаж дето я нарекох за килер съм оставил студена. Още 15 дни ще бъда така. Щерката се прибра за празниците. Температурата която търся е 22 градуса, през нощта и през деня когато не се топли съм задал 19.5 градуса, така ни е добре по лесно се спи на хладно.
Ето температурите от стайния термостат.
Прикачен файл
Screenshot_20181222-225846.jpg (77.21 KиБ) Видяна 2354 пъти