GABO80 написа:Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bgКолега Плачков от Пловдив ли сте?(Черногор...о).
. Благодаря !!!
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808
- специалист
1731 мнения в "Настройки на BURNit Comfort PM 23"
benimm8808 написа:Не колега от Казанлък.GABO80 написа:Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bgКолега Плачков от Пловдив ли сте?(Черногор...о).
. Благодаря !!!
benimm8808
- специалист
GABO80 написа:Имаш лично.benimm8808 написа:Не колега от Казанлък.GABO80 написа:Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bgКолега Плачков от Пловдив ли сте?(Черногор...о).
. Благодаря !!!
mimitoni
- специалист
GABO80 написа:0883388543 също Казанлък 23кв.benimm8808 написа:Не колега от Казанлък.GABO80 написа:Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bgКолега Плачков от Пловдив ли сте?(Черногор...о).
. Благодаря !!!
Здравейте. Аз съм с Burnit comfort PM 15 kW. Днес ми излезе грешка AL b. Alarm active , press water Някой има ли някаква идея ?
Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция.
И най вече за данни за добра настройка.
Ivoaleksandrov78@abv.bg
Благодаря предварително!
И най вече за данни за добра настройка.
Ivoaleksandrov78@abv.bg
Благодаря предварително!
Последна промяна от Ivo.78 на съб яну 09, 2016 8:42 pm, променено общо 1 път.
grants
- специалист
Колеги може да се повтарям , но и тук мисля че би била полезна информацията
Почистване на камина BURNit PM Comfort plus 13/25 kW
Хубаво е да си подготвите черен термоустойчив силикон , преди да започнете почистването.
Първо трябва да свалим задния капак , големия и да отвием само видиите на долното по-малкото капаче.

Второ махаме горните два капака - декоративния на който е и капака на бункера (развива се с шестограм) и долния под него той е хванат с видии

Трето демонтораме страничните капаци и камината заприличва на тази от 1вата снимка
Вече имаме достъп от 3те отвора , който трябва да се почистят. Имаме по един на ляво и отдясно в доланта част (захванат с болтчета) и един отгоре хванат с болтове.

После развиваме болтовете и откъртваме капака , който е залепен със силикон.Горния се маха трудно , защото е омазан яко !

И горния

Отстрани гледката е малко грозна
При мен е резултат от максимум 40 чувалчета 
После следва да почистим горните отвори с някоя телена четка

Чистим след това долните отвори от двете страни , трябва долните секции да ходят една към друга , а по средата е вече изхода към вентилартора и големия домоотвод. Като идея мога да дам да почистите хубаво единия край и от него да пъхнете тръбата и да осмучете другия край , защото остават едни ъгълчета натрупани с прах. Особенно при мен камината е залепена от десния край до стената и е много трудно да направиш нещо там.

Чистим колкото може стария силикон , омазваме отворите по крайщата за да уплътнява добре и следва затваряне.

Няма да изпадам в подробности около самите сглобки на камината , защото видях доста абсурди
Всичко си го обеснявам и с ниската цена , на която се предлагат тея камини. Просто ако бяха вложили едни 20% повече както в проектиране , така и в изпълнение биха спечелили още повече клиенти и добри отзиви
При мен проблема май беше комплексен и кофти пелети и задръстени димоотводи. Сега вече всико е наред
Ще се радвам колегите , които ползват същата или по-стария модел да споделят мнение на колко време извършват тази манипулация. Предполагам че моето задръстване се дължи от по-кофти пелети - позлвам Смолянски иглолистни - 300лв/т.
Дано съм бил полезен , поздрави !
Хубаво е да си подготвите черен термоустойчив силикон , преди да започнете почистването.
Първо трябва да свалим задния капак , големия и да отвием само видиите на долното по-малкото капаче.
Второ махаме горните два капака - декоративния на който е и капака на бункера (развива се с шестограм) и долния под него той е хванат с видии
Трето демонтораме страничните капаци и камината заприличва на тази от 1вата снимка
Вече имаме достъп от 3те отвора , който трябва да се почистят. Имаме по един на ляво и отдясно в доланта част (захванат с болтчета) и един отгоре хванат с болтове.
После развиваме болтовете и откъртваме капака , който е залепен със силикон.Горния се маха трудно , защото е омазан яко !
И горния
Отстрани гледката е малко грозна
Чистим след това долните отвори от двете страни , трябва долните секции да ходят една към друга , а по средата е вече изхода към вентилартора и големия домоотвод. Като идея мога да дам да почистите хубаво единия край и от него да пъхнете тръбата и да осмучете другия край , защото остават едни ъгълчета натрупани с прах. Особенно при мен камината е залепена от десния край до стената и е много трудно да направиш нещо там.
Чистим колкото може стария силикон , омазваме отворите по крайщата за да уплътнява добре и следва затваряне.
Няма да изпадам в подробности около самите сглобки на камината , защото видях доста абсурди
При мен проблема май беше комплексен и кофти пелети и задръстени димоотводи. Сега вече всико е наред
Ще се радвам колегите , които ползват същата или по-стария модел да споделят мнение на колко време извършват тази манипулация. Предполагам че моето задръстване се дължи от по-кофти пелети - позлвам Смолянски иглолистни - 300лв/т.
adesio
- специалист
grants написа:Колеги може да се повтарям , но и тук мисля че би била полезна информациятаЛеле леле нов модел![]()
Трето демонтораме страничните капаци и камината заприличва на тази от 1вата снимка![]()
И горния
Отстрани гледката е малко грознаПри мен е резултат от максимум 40 чувалчета
Няма да изпадам в подробности около самите сглобки на камината , защото видях доста абсурдиВсичко си го обеснявам и с ниската цена , на която се предлагат тея камини. Просто ако бяха вложили едни 20% повече както в проектиране , така и в изпълнение биха спечелили още повече клиенти и добри отзиви
![]()
При мен проблема май беше комплексен и кофти пелети и задръстени димоотводи. Сега вече всико е наред![]()
Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература