Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Да пепелника беше пълен , като имаше 2 3 буци много твърди , ама като казвам твърди трудно ги ронех , сякаш залепен пясък с капчица :lol:
Като ги стривам с пръстите направо си скърца.
Сега изчистих бункера изцяло , стана като нов и заредих едно чувалче от друго място в къщата. На стълбището имах около 40 чувалчета и до сега горих от тях , но към края може да стават зле.
Сега ще пробвам така и ако утре е наред няма да чистя каминката.
nakovk - помощник
grants написа:
Да пепелника беше пълен , като имаше 2 3 буци много твърди , ама като казвам твърди трудно ги ронех , сякаш залепен пясък с капчица :lol:
Като ги стривам с пръстите направо си скърца.
Сега изчистих бункера изцяло , стана като нов и заредих едно чувалче от друго място в къщата. На стълбището имах около 40 чувалчета и до сега горих от тях , но към края може да стават зле.
Сега ще пробвам така и ако утре е наред няма да чистя каминката.
Наскоро имах подобни проблеми и се оказа, че по-късите пелети текът повече като количество при подаването от шнека за еденица време.
Освен това вентилатора при запалване ми беше на 2800 при норма 2000, вследствие на което се получава недостиг на пресен въздух при разпалване и от бурния огън засмукваше допълнителни количества пелети, понеже смуче въздух и през отвора за подаване на пелети.
Резултата беше лошо запалване, понякога с гърмене, шлака в горивната камера, обилно опушване на стъклото.

Мой съвет, настройките за време за подаване на пелети да се променят спрямо дължината на самите пелети.
При първоначално зареждане да покриват запалката, не повече...
ivoto - специалист
grants, нямаш циркулация на въздух. Тръбите са задръстени... ако отвориш ревизиите, и изчистиш, всичко ще се оправи.
Ако и тогава не се оправи, значи комина е задръстен. Това натрупване на пелети става, защото няма достатъчно въздух да ги изгори. Търси къде е задръстването.
Ако си издухал 30-40 чувала без да отвориш ревизиите, от там е...

Не става без чистене на ревизиите. Ако някой си мисли, че само с почистване на вертикалните димогарни тръби ще оправи работата, да забрави...
Orion - специалист
ivoto, Не съм съгласен... миналата година мой приятел изгори 4 тона... след сезона разбра че има нужда от това - когато дойде пича за профилактиката :)

Поздрави!
benimm8808 - специалист
Orion написа:
ivoto, Не съм съгласен... миналата година мой приятел изгори 4 тона... след сезона разбра че има нужда от това - когато дойде пича за профилактиката :)

Поздрави!
Защото не е попаднал на "хубави пелети".
Препоръчай му слънчогледови пелети,и да ти звънне после.
Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bg
. Благодаря !!!
Orion - специалист
pepo7603 написа:
http://wirbel.nethouse.ru/static/000/00 ... c6acce.pdf
това са руските настройки,аз намалих подаването на пелети с 0,2,и load мие на минус 0,6
Здравей pepo7603,
Това е книжката на руски а не руски настройки...
Същата инструкция която GABO80 търси в горния пост.

Поздрави!
grants - специалист
Колеги да попитам страничните капаци и горния капак , които са хванати с болтове трябва ли пак да ги мажа със силикон и тогава да си ги сглобя , да знам как да продължавам напред .

Прикачен файл

IMG-1452325857531-V.jpg
sozi - напреднал
За пръв път виждам странични капаци със силикон ,при мен а и при други печки който съм отварял всички бяха със изолациона азбестова лента .По принцип трябва да се уплътнят добре ,така че изстъргваш този силикон и полагаш нов топлоустойчив.
benimm8808 - специалист
grants написа:
Колеги да попитам страничните капаци и горния капак , които са хванати с болтове трябва ли пак да ги мажа със силикон и тогава да си ги сглобя , да знам как да продължавам напред .
Леле леле,колега тва капака на димогарните тръби ли е?Я направи една снимка на разглобената камина да видин кво са сътворили от Сънситсем.Както каза колегата,нашите камини са с азбестова лента и само се развиват трите перчати гайки,чистиш и затваряш(за горния капак говоря).

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: