• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Няма да има проблеми
filmatoplo - майстор
По принцип не правя такива работи , но няма проблем при повторно нагряване , случвало ми се е да споявам фитинги които висят и естествено по време на спойка падат :lol: пак ги надявам и става -сега винаги ги подпирам или привързвам с тел при спойките .Веднъж гледам 1 колега запоява две тръби с муфа -като свърши със спояването ги хвана и започна да ги намества и да ги гледа кога стоят най право докато изтине -аз не ги пипам докато не се втвърди припоя -там 2 минути , и не бързай да ги изтудяваш с вода .А за минаването под вратата - в къщи така съм ги направил на 2 места . :wink:
PCL82 - майстор
Медните тръби не трябва да контактуват с бетон, гипс и желязо. Трябва да предвидиш някаква изолация.
maxuel82 - специалист
Много БЛАГОДАРЯ за успокоението !!! Там където тръбите минават под вратата и през стените за да не контактуват с бетона мисля да ги "нафукам" с полиуретанова пяна !Така хем ще се изолират хем и пяната ще ги стегне и уплътни фугите :idea: :? Това съм си го замислил ама дали ще стане Вие ще кажете !!! :?
filmatoplo - майстор
За предпазването на медта от бетона се подразбира -след спойките надени изолация от черната на участъците които ще контактуват .И с пяна става , аз не ги оставам голи никъде.
PCL82 - майстор
При преминаването през стени, ако отворите са тесни ми идва наум, че може да облечеш тръбата с термосвиваем шлаух. Продава се за стотинки в магазини за електроника. Нагряваш със запалка пистолет за горещ въздух, или с горелката но със слаб пламък и готово.
filmatoplo - майстор
Пак трябва да е нещо което ще издържи на 80-90 градуса -че всеки поне по 1 път изтърва печката на 120 гр :lol:
maxuel82 - специалист
Тъй като помпата има посока на циркулация на течността проблем ли ще е ако е монтирана по този начин - с главата надолу :lol: Че само така стрелката ще сочи накъдето трябва (към камината) :?
PCL82 - майстор
Важно е валът (моторът) на помпата да лежи хоризонтално. Това е важно за правилното натоварване и смазване на лагерните втулки от водата, иначе се скапват.

Тялто може да е хоризонтално, вертикално ако ще и под наклон, макар да не е изържано. Около помпата да няма колена, а само прави тръби или дъги, за да няма шумове. Разположи филтъра така, че удобно да можеш да го почистваш.

Една идея за разположение: долният колектор да е на височината на долния извод на камината. След колектора: нипел->кран с филтър->нипел->помпа->нипел->кран-> дъга->преход->камина. Всичко хоризонтално и го скриваш зад ревизионна вратичка в ГК.
maxuel82 - специалист
Еее ти както казваш май съм направил малко грешки но няма друг начин !Не разполагам с никакво място и трябва да правя компромиси с много неша !Ето какво имах предвид в горния ми пост : Помпата ще е монтирана така :arrow: За сега нищо не е свързано затва съм я подпрял с тръбичка :lol:

Прикачен файл

Picture.jpg
Picture.jpg (36.7 KиБ) Видяна 4738 пъти
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: