Здравейте съфорумци, понеже се "запалих" по пелетните горелки и не ми е ясно каква означава модулиране, та молбата ми е някой, който познава тази горелка ИВГ,за която се твърди че е модулираща да обясни с думи прости какво става като започне да модулира и как се изменя ( в какви граници от зададената)температурата при тази модулация?

Много странно че ти питаш след горните задачки -закачки ,факти и теории
 Много странно че ти питаш след горните задачки -закачки ,факти и теории   .Модулирането е процес при който горелката минава от номинална зададена мощност -към минимална такава.Точно за ИВГ  се разбра че намалянето май не е закономерно в % а просто намаля до пилотен пламък
 .Модулирането е процес при който горелката минава от номинална зададена мощност -към минимална такава.Точно за ИВГ  се разбра че намалянето май не е закономерно в % а просто намаля до пилотен пламък   .Твърди се в инструкциите на други пелетни горелки че -намаляват стъпково по 2 киловата своята мощност от номиналната , но при ИВГ това не упоменато
 .Твърди се в инструкциите на други пелетни горелки че -намаляват стъпково по 2 киловата своята мощност от номиналната , но при ИВГ това не упоменато   .
 ..gif)

! Много нови неща може да научи човек! Мое ли да ме светнеш как една константна величина диктува промяната на друга величина 10-15 пъти?
 ! Много нови неща може да научи човек! Мое ли да ме светнеш как една константна величина диктува промяната на друга величина 10-15 пъти?