valqk написа:rosso666 написа:Колега не знам с каква горелка си но няма да стане да преградиш бункера защото гледам че и без това е малък (и моя е такъв 24кв.).горелката много почва да се загрява защотоняма място пламъка да бъде издухан и част от топлината се връща и нагрява горелката.
С ГП20 съм. Ти с каква си? Пробвал ли си го този вариант?
Другият вариант е да направя като теб - шамотни тухли и ход на 2рата преграда, но това не ми харесва толкова като идея, защото няма да мога да се заиграя с турболатори после... освен, ако добавения ход няма и турболатори към него...
Иначе до колкото мерих, ако добавя ламарината там горелката ще е на 2-3-5см от добавената ламарина.
Мисля, ще изглежда по подобен начин на тези сними (въпреки, че тук е друга горелка): viewtopic.php?f=10&t=44543&p=645367#p645318 (предполагам сте ги виждали? (росо/борката)).
@миташки: аааааа... не знаех! Благодаря за пояснението!
@борката: ако се сложи само турболатор - няма смисъл от него, защото горелката издухва направо към шамотните тухли (сегашния първи ход) топлото. Аз миналага година пробвах и бях махнал преградата на бункера (горе) с идеята да минава и от там топлото, но нямаше ГОЛЯМ ефект, както всички казват, които са преправили към 5ходов...
Май почвам да мисля за вариянта на росо, преди да хвана флекса
Ами аз като разделих оригиналния първи ход (а не бункера) без никакви други турболатори темп. На фукса падна до 70 80 на 8 kw. Мощност на горелката.
При 18kw мощност стига 100градуса.това е при чист котел.
И това е без турболатори.нямам време да си правя а и при тези показатели няма смисъл
Горелката ми е гп 20 2 генерация но е подобрена.
И не знам без да има нещо което често да пребърква слънчогледовите пелети дали няма да се образува дебел слой пепел която затруднява дотъпа на въздух и от там горенето се разваля