вт юни 04, 2019 7:29 pmgnt69 написа:За теб винаги моя го чистя за 3мин. И една прашинка няма. За очилатите ни приятели ще пробвам да кача снимка и да я смаля от 24 мегапикселова камера.вт юни 04, 2019 7:04 pmandy_forresite написа: Имам клип, но не мога да се вредя на компютър. От телефон не знам как се качва клип. Какво може докажа с него да знам дали има смисъл да се занимавам?Сега е топло на есен ще му направя клип на Румбата как се чисти основно котел Грейко за 5 минути 1 път на месец и най важното безпрахово.
Пет пъти по-добър звучи амбициозно.![]()
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Rumen89
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
Rumen89
- специалист
вт юни 04, 2019 9:28 pmandy_forresite написа: Клипче 230 МВ с продължителност 1:47. Моментът на загряване на радиаторите и може би и водата в бойлера на степен 2. Трета е минала и сега е на втора. На 61° минава на мощност 1 (не е заснето дотам).Супер клип. Моята втора е около 12 киловата с 44% имаш ли ги въпросните прожини.
Разни глупости как щом водата не е на 800 градуса по Целзий и не се сипват по една кофа пелети в секунда значи няма как да се прецени ефективността, не искам да чета. Виждал съм не един котел с по-малко от 2,5 кг/ч подаване, каквото е моето на мощност 2, с градуси в кюнеца на 200. На един се изгорих на мощност 1. Бош 27-ца на кутия с грамаден пепелник, с какъвто никой от коментираните тук фабрични котли не може да се похвали. Освен това мога да го накарам да протече конденз от кюнците отвсякъде, така че ...
https://dox.abv.bg/download?id=d767e0b12e# - Линк за сваляне
Трифон П.Трифонов
- майстор
вт юни 04, 2019 9:58 pmRumen89 написа:Не Румба, не се подигравам. Има още Х ове в уравнението.вт юни 04, 2019 6:20 pmТрифон П.Трифонов написа:Ти подиграва ли се с хората? Вентилатора е 40 % количеството пелети което може да изгори с него не е повече от 5-9 киловата.....вт юни 04, 2019 4:48 pmRumen89 написа: Качете клип как гори тоя котел. Уж много добър видео липсва снимки също. С термометър в димоотвода. Показанията на горелката и горенето.Огън ма е страх да гледам.
https://photos.app.goo.gl/qTiYtfpZq5NKn32W7
С половин Грейко съм. Комплекта е още по добър.
Общо взето, къф да е пелетарник, под 15000, ни мой ма впичатли.
Пък и на скъпия ни искам да му мъкна пИлетити.
Спасявай света!
Rumen89
- специалист
вт юни 04, 2019 10:14 pmТрифон П.Трифонов написа:Вие ме карате да пиша за моя котел. Аз имам тема къде да го коментирам не искам да засягам рекламния мартетинг. Но не всичко се държи от банда дистрибутори. Нито лично!вт юни 04, 2019 9:58 pmRumen89 написа:Не Румба, не се подигравам. Има още Х ове в уравнението.вт юни 04, 2019 6:20 pmТрифон П.Трифонов написа:Ти подиграва ли се с хората? Вентилатора е 40 % количеството пелети което може да изгори с него не е повече от 5-9 киловата.....
Огън ма е страх да гледам.
https://photos.app.goo.gl/qTiYtfpZq5NKn32W7
С половин Грейко съм. Комплекта е още по добър.
Спасявай света!
brassSob
- специалист
вт юни 04, 2019 10:18 pmRumen89 написа:Е поне си имат дистрибутори. Гледам твоите обява са пуснали в сайта им, че не вървят нещата.вт юни 04, 2019 10:14 pmТрифон П.Трифонов написа:Вие ме карате да пиша за моя котел. Аз имам тема къде да го коментирам не искам да засягам рекламния мартетинг. Но не всичко се държи от банда дистрибутори. Нито лично!вт юни 04, 2019 9:58 pmRumen89 написа:Не Румба, не се подигравам. Има още Х ове в уравнението.
Ти подиграва ли се с хората? Вентилатора е 40 % количеството пелети което може да изгори с него не е повече от 5-9 киловата.....
Спасявай света!
Evgeniy
- майстор
Много добре, поздравления.
И аз имах такъв ентусиазъм като започнах да оптимизирам всичко и отвсякъде.
Това с температурите на водата и газовете, и % на вентилатора е много, ама мноооого относително.
По формула топлинната енергия е пропорционална на температурна разлика, умножена по масата.
Така, че един клип на котел на 56* на водата и 80 на димните газове може да означава затворени термоглави, малък дебит през котела + малка температурна разлика = малка мощност.
Грейко е капризна за настройка горелка и е много лесно да подаваш много пелети, ама горенето да е калпаво, та секундите подаване и те не са критерий.
Съвсем различно е да има буфер и да работи на максимална мощност и кпд през цялото време, което дори и при 140* на димни газове да е по- икономично от по-горните режими.
Аз специално, след добавянето на буфера се отърсих от стремежа за ниски градуси във фукса. Не, че моите при тунингован чугунен СИМЕ са по-високи от 110* при чист котел на максимална мощност и 70* на водата.
Това с температурите на водата и газовете, и % на вентилатора е много, ама мноооого относително.
По формула топлинната енергия е пропорционална на температурна разлика, умножена по масата.
Така, че един клип на котел на 56* на водата и 80 на димните газове може да означава затворени термоглави, малък дебит през котела + малка температурна разлика = малка мощност.
Грейко е капризна за настройка горелка и е много лесно да подаваш много пелети, ама горенето да е калпаво, та секундите подаване и те не са критерий.
Съвсем различно е да има буфер и да работи на максимална мощност и кпд през цялото време, което дори и при 140* на димни газове да е по- икономично от по-горните режими.
Аз специално, след добавянето на буфера се отърсих от стремежа за ниски градуси във фукса. Не, че моите при тунингован чугунен СИМЕ са по-високи от 110* при чист котел на максимална мощност и 70* на водата.
Rumen89
- специалист
вт юни 04, 2019 10:20 pmbrassSob написа:Точно такива като тебе където лъжат майките и бабичките за продукт който едва ли струва и 1000 лв да им вземете парите. Трябва да се ограничат такива като теб и още няколко човека защото правите реклама и то не платена.вт юни 04, 2019 10:18 pmRumen89 написа:Е поне си имат дистрибутори. Гледам твоите обява са пуснали в сайта им, че не вървят нещата.вт юни 04, 2019 10:14 pmТрифон П.Трифонов написа:Вие ме карате да пиша за моя котел. Аз имам тема къде да го коментирам не искам да засягам рекламния мартетинг. Но не всичко се държи от банда дистрибутори. Нито лично!
Не Румба, не се подигравам. Има още Х ове в уравнението.
Спасявай света!
Rumen89
- специалист
вт юни 04, 2019 10:26 pmEvgeniy написа: Много добре, поздравления.Не знам за какъв дебит ми говориш но къщата ми е 240 КВ. М снимките те са направени със всички термоглави на 5. Горелката съм я настройва аз по схема на падащите пелети демек средната и мощност е около 13-15 киловата.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература