Най - вълнуващия въпрос зимно време.
prascho - майстор
съб ное 02, 2019 7:20 pmDikata123 написа:
Благодаря,Как да намаля мощността като намаля порцията ли?И с колко да ги намаля?Цикъла няма да го бутам.А вентилаторите?За палатка и аз го обмислят...хахах :-D
Отговори по първа точка за типа на котела. Но панелни или алуминиеви (брой глидери) не каза. Те ти определят мощността.

П.П. Получава се бял налеп при добро изгаряне на слънчогледовите пелети. Аз не бих ги комбинирал. Ще горя или само слънчогледови или само дървесни. Структурата на двата типа пелети е различна и горят ползотворно при различно количество въздух. Слънчогледовите изискват по-високи обороти на вентилатора. Когато гориш слънчогледови ще чистиш пепелта под горелката често, при дървесните може и без да чистиш със седмица.

За да ограничиш температурата в стаите термоглави.

Котелът кога спира? Има ли стаен термостат (видях, че нямаш стаен) или работи 24 часа. Помпата също не би трябвало да работи 24 часа, а да се включва при зададена температура на водата в котела от горелката. Трипътен вентил има ли?

Пробвай да намалиш дозите на П1,П2:
П3 - 6.2 сек (23 кВ)
П2 - 4.3 сек (16 кВ)
П1 - 2.4 сек (9 кВ)

от тези, които си посочил
P3-Порция 6.3-Цикъл 45-Вентилатор 50-Доп вентилатор 50
P2-Порция 5.3-Цикъл 45-Вентилатор 48-Доп вентилатор 48
P1-Порция 3.0-Цикъл 45-Вентилатор 45-Доп вентилатор 45
Днес от както промених капацитета на шнека от 31 кг на час на 42 кг на час и мощностите се промениха
P3-29 kw
P2-22 kw
P1-11 kw

Прикачен файл

Грейко30.JPG
Грейко30.JPG (53.08 KиБ) Видяна 2177 пъти
Последна промяна от prascho на съб ное 02, 2019 8:23 pm, променено общо 1 път.
Егаси ДОКси циклина!!! Активен е известно време само.
Пратих му я на момента на ЛС и директно да си я инсталира. Много по лесно е.
Пък и е удобно да си седи в компа, че ем може да се изгуби платката, ем да я пратя на някой, да сметна на друг, или ей тъй, да си я имам за по сигурно.
Dikata123 - напреднал
Извинявам се че не отговорих за радиаторите,те също са правени от човека направил котела незнам как да ги обесня мога да ги снимам утре представляват два реда от много броя тънки метални тръбички!Термо глави обмислям вече да сложа на стаите!За котела не знам как да обесня виж го на клипа!
Последна промяна от Dikata123 на нед ное 03, 2019 8:08 am, променено общо 1 път.
Dikata123 - напреднал
В момента парното работи на таймери вечер и сутрин по нататък ще работи 24/7.Пелетие ги меша по препоръка на дистрибутора на грейка.Аз мислех така взех 6 тона дървени и 2 тона слънчогледови като мислех есента докато е топло да карам на слънчоглед а зимата в студовете на дървени.Дистибутора ми каза няма смисъл ти да не мислиш че тия дървените са по добри от слънчогледовите по добре ги меши и 2 към 1!!!
markoscbr - специалист
Ееееееееее браво на вас вие сте препатили котлетата така се прави по от рано за да се темперира 🏠 къщата.Един въпрос към по знаещите, племенницата си купи къща и иска да си монтира локално парно кой ще го монтира аз естествено , та въпроса ми е за да захраня бойлер с серпентина отделна линия ли трябва да пусна от изхода на котела към бойлера ,да спомена системата ще е котел ,на тавана разпределителен съд които щрангове се пръскат по всички стаи и изходната тръба на котела се свързва с разпределитела и примерно до нея пак от изхода на котела пускам една 3\4ти траба и захранвам само бойлера какво ще кажете за това мое мнение забравих без помпа на бойлера
ico_3 - специалист
Някой може ли да даде идея как да почистя нагара който е навътре в тръбата?Отпред го изчистих с една отверка но навътре не мога да бръкна.Няма ли някакъв препарат който да пръсна.
нед ное 03, 2019 12:17 pmico_3 написа:
Някой може ли да даде идея как да почистя нагара който е навътре в тръбата?Отпред го изчистих с една отверка но навътре не мога да бръкна.Няма ли някакъв препарат който да пръсна.
Няма.
Резултат от "мудно горене" на ниски мощности и "съспенди".
По добре, в такова топло време, си карай котлето по таймери и на по голяма мощност, колкото да притопля.
Чистенето е механично, съпроводено с разглобяване и ругатни, освен ако не та кефи.
...разглобяването. Преоразмерени мощности. Да има.
ico_3 - специалист
[quote="Трифон П.Трифонов" post_id=997141 time=1572779062 user_id=66430]
[quote=ico_3 post_id=997135 time=1572776243 user_id=41172]
[/quote]
Няма.
Резултат от "мудно горене" на ниски мощности и "съспенди".
По добре, в такова топло време, си карай котлето по таймери и на по голяма мощност, колкото да притопля.
Чистенето е механично, съпроводено с разглобяване и ругатни, освен ако не та кефи.
...разглобяването. Преоразмерени мощности. Да има.
[/quote]

Да разбирам че ще трябва разглобяване?Инсталацията не е преорзмерена може би защото времето е топло все още и за това влиза толква често в съспенд.Има и друго не стига вода до бойлера може и затова да ми остава мощност днес ще се занимавам с това.Явно има въздух ама неюо не мога да обезвъздуша.
speka_rs - майстор
нед ное 03, 2019 11:57 ammarkoscbr написа:
Ееееееееее браво на вас вие сте препатили котлетата така се прави по от рано за да се темперира 🏠 къщата.Един въпрос към по знаещите, племенницата си купи къща и иска да си монтира локално парно кой ще го монтира аз естествено , та въпроса ми е за да захраня бойлер с серпентина отделна линия ли трябва да пусна от изхода на котела към бойлера ,да спомена системата ще е котел ,на тавана разпределителен съд които щрангове се пръскат по всички стаи и изходната тръба на котела се свързва с разпределитела и примерно до нея пак от изхода на котела пускам една 3\4ти траба и захранвам само бойлера какво ще кажете за това мое мнение забравих без помпа на бойлера
Има ефтини помпи в OLX, особенно ако е само за бойлер и контролера може да я управлява грехота да не се използва.
нед ное 03, 2019 1:29 pmico_3 написа:
...Има и друго не стига вода до бойлера може и затова да ми остава мощност днес ще се занимавам с това.Явно има въздух ама неюо не мога да обезвъздуша.
Спри, по някакъв начин, циркулацията през отоплителната инсталация и помпата на шес! Ако имаш термоглави, затвори ги!
Има ли АО на входа на серпентината?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: