Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kamina.alba18kw - специалист
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:
Снощи и днес моята Алба ми направи твоя пробем..... Почистих всичко и пакне гореше добре, после ми светна от както съм я взел вентилатора не е чистен. Отворих страничния капак и с отверката чукнах няколко пъти по кожуха. Чу се падане на налепи от вътре, внимателно отвих венилатора от кожуха (ламарината от кожуха с четирите видии не самия вентилатор от гумичките) внимателно го отместих и почистих, като внимавах да не изкривя нещо по перката, след това поучуках още кожуха от нагара и мърсотията и с прахосмукачката внимателно обрах всичко. Върнах всичко на място, запалих и все едно беше друга камина. Това от мен дано помогна.
А на какво време горе долу е това. В смисъл от кога я имаш, да се направи горе долу сметка на какъв инъервал време може да стане тъка. Разбира се, колкото по рано се почисти, толкова по добре. :)
Някде около 20. 10. 2016 г. плюс минус 10 дни, че не ми се търси гаранцията.[/quote]

Аз моята я имам от 03.2017 и мисля, че на лято ще се наложи да я разглобя за освежаване :)
Vartasilver - специалист
Здр отново колеги
Пар5-140
След разпалването е малко буен огъня какво трябва да правя да увелича или да сваля пар5 ?
nokoniko - специалист
Vartasilver написа:
Здр отново колеги
Пар5-140
След разпалването е малко буен огъня какво трябва да правя да увелича или да сваля пар5 ?
Това е паузата между включването на шнека....логично е да го увеличиш. Или пар.6 да намалиш.
Vartasilver - специалист
nokoniko написа:
Vartasilver написа:
Здр отново колеги
Пар5-140
Това е паузата между включването на шнека....логично е да го увеличиш. Или пар.6 да намалиш.
Начи от 140 ако увелича на 145 или 150 по малко пелети ще пуска след разпалването.
При мене проблема е след разпалването много пелети пуска иначе на 6-7мин пали :rolleyes:
Пар6 от 40 намалих на 35
Пар8 от 10 на 8
Утре вече преди да пускам камината
Пар5 от 140 на 145 ще увелича а пар8 от 8 на 6 да видим какво ще стане :?
filmatoplo - майстор
Ей също като камините Бурнит - що годе камината на железария бива ,ама това управление побърква хората ,да и сложат Македонците едно управление Натурела че най накрая да си отдъхнат ползвателите ,,инсталаторите . :wink:
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Ей също като камините Бурнит - що годе камината на железария бива ,ама това управление побърква хората ,да и сложат Македонците едно управление Натурела че най накрая да си отдъхнат ползвателите ,,инсталаторите . :wink:
Сложно я и аз взех една Солара за старците, три дни я гледах като голям камък ама накрая като я поразръчках и и хванах параметрите. Много объркващ е превода. Ако има един превод като хората ще е по лесно. Все още има менюта които не знам за какво са. Ама гори малко и топли много затова не бърникам. На Грейкото натурелата е песен, особено с българския. Ама истината е че трябва да се пипа без страх че ще развалиш нещо. Жив да е колегата където на 10 страница е публикувал заводските настройки на Екоспар.

А откъде се променя времето между подаванията Искам да увелича времето и съответно и дозите. Сега на моменти изтърва няколко дози защото са много малки и аха да изгасне ама пуска в крайна сметка и се разгаря пак. :partyman:
kamina.alba18kw - специалист
А откъде се променя времето между подаванията Искам да увелича времето и съответно и дозите. Сега на моменти изтърва няколко дози защото са много малки и аха да изгасне ама пуска в крайна сметка и се разгаря пак. :partyman:[/quote]

Пар.10 е пускането, когато работи на мин мощност или т.е. поддържане на темп. Пар.18 е обратното: количеството при макс скорост или до достигане на темп. Вече си прецени, кое ти е в полза.
filmatoplo - майстор
По принцип пише го като -шнек почива .само че тука има една особеност при това управление че настройваш степен 1 която да смята за минимална и степен 5 която да се смята за макс ,а степените 2-3-4 дама ди ги оправя .
gnt69 - майстор
Не беше това въпроса. Въпросът е сега подава на всеки 5 секунди по секунда. Откъде мога да го направя на 10 секунди да подава по 2 сек. :partyman:
filmatoplo - майстор
.Настройката не знам колко е коректна мъчих се да постигна нещо и един колега ми каза че на първа степен общото време било заложено 7 секунди ,от там нататък да си праея сметката колко секунди ще ти подава че да останат секунди да гори...

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: