Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Ей също като камините Бурнит - що годе камината на железария бива ,ама това управление побърква хората ,да и сложат Македонците едно управление Натурела че най накрая да си отдъхнат ползвателите ,,инсталаторите . :wink:
Сложно я и аз взех една Солара за старците, три дни я гледах като голям камък ама накрая като я поразръчках и и хванах параметрите. Много объркващ е превода. Ако има един превод като хората ще е по лесно. Все още има менюта които не знам за какво са. Ама гори малко и топли много затова не бърникам. На Грейкото натурелата е песен, особено с българския. Ама истината е че трябва да се пипа без страх че ще развалиш нещо. Жив да е колегата където на 10 страница е публикувал заводските настройки на Екоспар.

А откъде се променя времето между подаванията Искам да увелича времето и съответно и дозите. Сега на моменти изтърва няколко дози защото са много малки и аха да изгасне ама пуска в крайна сметка и се разгаря пак. :partyman:
kamina.alba18kw - специалист
А откъде се променя времето между подаванията Искам да увелича времето и съответно и дозите. Сега на моменти изтърва няколко дози защото са много малки и аха да изгасне ама пуска в крайна сметка и се разгаря пак. :partyman:[/quote]

Пар.10 е пускането, когато работи на мин мощност или т.е. поддържане на темп. Пар.18 е обратното: количеството при макс скорост или до достигане на темп. Вече си прецени, кое ти е в полза.
filmatoplo - майстор
По принцип пише го като -шнек почива .само че тука има една особеност при това управление че настройваш степен 1 която да смята за минимална и степен 5 която да се смята за макс ,а степените 2-3-4 дама ди ги оправя .
gnt69 - майстор
Не беше това въпроса. Въпросът е сега подава на всеки 5 секунди по секунда. Откъде мога да го направя на 10 секунди да подава по 2 сек. :partyman:
filmatoplo - майстор
.Настройката не знам колко е коректна мъчих се да постигна нещо и един колега ми каза че на първа степен общото време било заложено 7 секунди ,от там нататък да си праея сметката колко секунди ще ти подава че да останат секунди да гори...
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
.Настройката не знам колко е коректна мъчих се да постигна нещо и един колега ми каза че на първа степен общото време било заложено 7 секунди ,от там нататък да си праея сметката колко секунди ще ти подава че да останат секунди да гори...
И аз си мислех така че е фабрично заложено и не може да се пипа тоя параметър. :partyman:
wpw - специалист
Здравейте.
Благодаря на всички и весели празници.Първо честито ви Рождество Христово!
От няколко дни си взех котел на екоспар модел Мини Максима 27 КВт. Ще отоплявам къща на два етажа, около 200 кв.м. има 5 см. външна изолация и сменена дограма. Ще има два вентилаторни конвектора - единият около 6 квт., а другият около 4 квт., бойлер 120 л. и 4 радиатора.
Вече сън пуснал тръбата и т.н. Много четох във темата, но не видях никъде фините настройки за този модел. Той вярно, че е по нов модел, но ако някой може да помогне... иначе, ще трябва да гадая между другите модели!
filmatoplo - майстор
Честито,гори ли вече ,не работи ли с фабричните настройки.щом е нов модел всички ще налучкват настройки ти и майсторите . :wink:
nokoniko - специалист
wpw написа:
Здравейте.
Благодаря на всички и весели празници.Първо честито ви Рождество Христово!
От няколко дни си взех котел на екоспар модел Мини Максима 27 КВт. Ще отоплявам къща на два етажа, около 200 кв.м. има 5 см. външна изолация и сменена дограма. Ще има два вентилаторни конвектора - единият около 6 квт., а другият около 4 квт., бойлер 120 л. и 4 радиатора.
Вече сън пуснал тръбата и т.н. Много четох във темата, но не видях никъде фините настройки за този модел. Той вярно, че е по нов модел, но ако някой може да помогне... иначе, ще трябва да гадая между другите модели!
Тук ги има всичките с водна риза - https://drive.google.com/file/d/1PoEPEa ... sp=sharing ,но преди да променяш записвай си фабричните да не объркаш нещо.
wpw - специалист
Чудя се дали да се пробвам сам или да викам специалист. Ще запиша заводските настройки задължително. Днес евентуално ще я пълна с вода, така, че евентуално след няколко дни ще запали!
Весели празници!

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: