Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Вичи - специалист
filmatoplo написа:
Утре ще свързвам котел към сграда на приземния етаж с водно подово и радиатори на горния етаж . От изхода на котела ще отклоня за двете зони с две отделни помпи .Само пред помпата на подовото ще сложа трипътен смесителен вентил и това е .Всяка помпа с възвратен клапан ,когато и да се включи някоя от помпите - няма да пречи или да се дублира поток .
Може и така.
filmatoplo написа:
Така трябва да се направи и при теб .
Няма смисъл да се вади и мести помпата от котела. Схемата, която е скицирал Ясен е същата като тази на vrangelov две страници назад и си е работеща.
filmatoplo написа:
Ако се направи по твоята схема ,става но си е компромис ,когато работи само помпата в котела може да се бърка и към подовото
Няма да бърка нищо - трипътния вентил ще затвори входа на високата температура.
filmatoplo - майстор
Няма да е фатално както сега . :)
filmatoplo - майстор
Вчера пуснах в ход една инстанция комбинира , приземния етаж водно подово ,и два етажа с радиатори .Две отделни помпи сложих всяка за своята температурна зона . Радиаторите са на 65 градуса ,а подовото е на 40-45 градуса . Преди помпата на подовото има смесителен вентил с пряко действие .На всяка помпа има възвратна клапа . Всичко работи идеално ,всяка помпа се включва от собствен термостат , радиаторите са по термоглавите Херц - много коректно работят Херц вентилите от модела с никелирана тръбичка отвън радиатора ,има няколко лири без да гарантират циркулация.

Колегата оправи ли си инсталацията .
Ясен3 - помощник
filmatoplo написа:
всяка помпа се включва от собствен термостат

Как става номера?
Ясен3 - помощник
Преди и сега.
Мисля че вече подовото функционира по-добре.

Прикачен файл

DSC_0073(2).jpg

Прикачен файл

DSC_0038 (1).JPG
Ясен3 - помощник
vrangelov телефона ми е 0886038799 Ясен.Ако имаш нужда от помощ за замазката звънкай.Сега се сетих че моята я направих с обикновена замазка после над нея си направих саморазливна от теракол около 5мм.
Вичи - специалист
Ясен3 написа:
Преди и сега.
Мисля че вече подовото функционира по-добре.
Разгеле! Можеше да поискаш да ти сложат кран и филтър преди помпата, както ти казах, но решението си е твое. Ако има проблеми с управлението, пиши пак.
vrangelov - специалист
Ясене, радвам се, че се е получило!
Ясен3 написа:
...Ако имаш нужда от помощ за замазката звънкай...
Ако има, ще звънна. Благодаря!
filmatoplo - майстор
:prayer: Това вече е друго нещо .
boqnkov - специалист
Колеги, ще пиша тук, защото проблема косвено е свръзан с водното подово отопление. Ситуацията е следната: Плоча, фибран 6см, стиропор 2см по всички стени, найлон, мрежа ф4 20/20, тръби за подово със свински опашки за мрежата, мрежата хваната на много места и ВСИЧКИ ЪГЛИ с дюбели за изолация през фибрана в плочата с цел да се приберат тръбите максимално към фибрана. Върху всичко това армировъчна мрежа 1мм 5/5. Замазката я направих с фибри и пластификатор на rehau. Аз бях отговорника пластификатора и фибрите да се разпределят пропороционално на сместа. Всичко стана супер, докато сега след 1месец, не открих, че в ъглите на стаите замазката "хлопа" около 2 - 3 мм. Няма напукано никъде, но в почти всеки ъгъл в голяма стая го има този проблем - някъде е 1мм, някъде е 3мм. Стиропора, мога да го изкарам съвсем спокойно нагоре. Като подскачам в ъгъла и от фугата си хвърчат части от стиропора, който изрязах по котата на замазката. Смятам, че това би могло да е проблем за плочките, защото навсякъде ще лепя плочки. Някакви идеи как застопоря замазката? Идва ми на ум да махна стиропора в ъгъла по 70 см от страна, с перфоратор под ъгъл да пробия малки дупки една до друга в стената и да изпеня - един вид да слепя замазката и стената или пък да махна стиропора и да излея някакво по - течно и здраво лепило и пак да се получи този ефект, но така ще загубя от изолацията на замазката към стените... като същевременно във въпросния ъгъл ще сложа нещо доста тежко за може замазката да остане на здрава основа :? Лошото е, че ако експериментирам с пяната, след това ще е мноооого зор за да я махна и да правя нови манипулации. Не ме притеснява това, че замазката пружинира 2мм в ъглите, а това, че може плочките в последствие да се напукат.

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: