Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kabel96 - специалист
Здравейте,продава ли се някъде тоя диск върху който гори пламъка на горелката.
ventzi48 - специалист
Аз съм сложил диск от дискова брана преработена в размер около 240 мм. Слагат и чиния тип МО-алпака, също и диск шмиргелов камък. Връща искрите обратно и по-малко се замърсява котлето.
Разхода ми в този студ е 15 кг. за 6-7 часа.
filmatoplo - майстор
:) Разходи се до пункт за скрап -все ще намериш нещо подходящо ,или да ти отрежат парче метал от дебел лист . :wink:
ники_ник - специалист
вт яну 08, 2019 12:19 amandro440 написа:
Колегите с виадрусите ,биха ли споделили ,колко тона гориво изгарят ,,какво е то и каква е горелката и котела ,какъв е ?Рентабилно ли е изобщо и струва ли си ? при мен все още е рентабилно и доста топло
Трети сезон с Фероли П7 (никой не пожела да я купи за символична цена миналото лято).128 кв.м.2 етажа,дървена двукатна дограма сравнително качествена 9 радиатора(около 14 kw,бойлер 150 л.Котел Виадрус U 22 5 секции без кутия само с вътрешен тунинг. 1 сезон 4600 кг дървени пелети.2 сезон 3500 кг дървени(бук и чам).В момента съм на 30 - 32 кг на денонощие като горелката работи 12-14 часа от които само 2-3 през деня.Температурата е 21-23 през ноща и 18-19 през деня само с термоглави.Горил съм всякакви пелети. При 50 на 50 слънч. и чам работи добре но трябва да се почиства през 10-12 часа скаричката. Сега съм на най- удачната за мен комбинация - 50 на 50 бук и чам.Проблемен ми е шнека с непостоянните дози (особено на 1 ст.) но ако остана с това Фероли и другия сезон , ще има решение.
Колко разход ще даде това чудо за къща 100 кв?
filmatoplo - майстор
3,500-4,500 КГ зависи от мн неща.
ники_ник - специалист
ср яну 09, 2019 4:45 pmVvvrati написа:
Колко разход ще даде това чудо за къща 100 кв?
Мин. 3 000 кг
ico_3 - специалист
[quote=ventzi48 post_id=957295 time=1546962986 user_id=61716]
Аз съм сложил диск от дискова брана преработена в размер около 240 мм. Слагат и чиния тип МО-алпака, също и диск шмиргелов камък. Връща искрите обратно и по-малко се замърсява котлето.
Разхода ми в този студ е 15 кг. за 6-7 часа.
[/quote]
Може ли снимки къде и как е поставена?Каква е целта на този диск?
ventzi48 - специалист
Мисля, че някъде в сайта имаше снимка на чиния тип МО закачена за скарата на около 25 см. от пламъка на горелката/ зависи каква е твоята, моята е GP 20 с хоризонтален пламък/. Този диск посреща недогорели искри които се удрят в диска и догарят. Сега по-малко пепел се качва нагоре. Някъде четох, че руснаците му казвали дожигател. Моят котел е качен на камера което позволява да варирам с височината на която е поставен диска. Мисля, че колегата Шоп беше качил снимка, Боби 65 който е много печен също има доста коментари за ползата на този отражател.
шоп - майстор
пет яну 11, 2019 5:55 pmventzi48 написа:
Мисля, че колегата Шоп беше качил снимка, Боби 65 който е много печен също има доста коментари за ползата на този отражател.
Заеби го шопа:-)
Бил съм на гости в Боби 65
шапка му свалям. то ламбда сонди и контроли, то въздушно почистване на котела и горелката. Има и линеен двигател който командва фукса на котела....направо си глътнах граматиката от към контрол, диагностика и експолоатация за котел+ горелка +пелети.

П.П. точно така, ако някой напише дожигател, чиния МО и т.н. в търсачката ще му се изяснят доста неща.
Ползвал съм и термина шмиргел и шмиргелов диск , карборундов диск.

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: