Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
пон яну 07, 2019 9:31 amТрифон П.Трифонов написа:
Черният нагар, по дъното и стените на главата, е един от минусите на инсталации с буфер.
При гасенето остават неизгорели пелети, които продължават да тлеят и се получава така.
Не знам как е с различни от слънчогледови.
Аз съм вдигнал максимално времето на гасене. Имам подържане 1 минута и после почва да гаси и почва едно гасене половин час докато изгори всичко. Задал съм светло 10 за 240 секунди, след това гаси още 3 минути и почти ги няма тия налепи. Чистя горивната камера веднъж на седмица или две. Има малко налеп но никога не са падали не изгорели пелети. :partyman:
filmatoplo - майстор
Скоро една горелка Грейко 50 започнала да спира на всеки 4 часа както гори ,изписвала неуспешно запалване -не съм го видял каквото ми казва собственика .Който я е монтирал дал всичко от себе си без резултат :? И аз прегледах нещата-бая настройки бяха оплескани -след мен горя 15 часа и пак спира за същото-тук обаче собственика казва че вади някаква топка от огнището :? и след това горелката си я стартира наново и пак спира след еди колко си часа .Пелети от слънчоглед 6мм .За сега и се намали подаването на 3та и леко се увеличи въздуха да има пълно изгаряне . :? Работи почти само на трета а гасне с надпис -неуспешно запалване ,помислих че е някаква грешка и я поставих на английски да видя там трябва да изпише flame los :wink:
пон яну 07, 2019 9:56 amgnt69 написа:
Аз съм вдигнал максимално времето на гасене. Имам подържане 1 минута и после почва да гаси и почва едно гасене половин час докато изгори всичко. Задал съм светло 10 за 240 секунди, след това гаси още 3 минути и почти ги няма тия налепи. Чистя горивната камера веднъж на седмица или две. Има малко налеп но никога не са падали не изгорели пелети. :partyman:
И при мен са така. Час и половина, до два, след гасене, все още има малко жарава.
Сега си гледах последното гасене. Продължило е точно 26 минути.
andy_forresite - майстор
Остава си жар. Фотото е леко високо и не отчита жарта. Тя е при вътрешния шнек и под пепелта също има. Обаче до 2-4 часа след това пък много приятно запалва и разгаря супер. Не правя толкова кратки паузи. Моите са по над 7 часа след като съм изгасил и не мога да се възползвам от жарта. Но например когато правихме едно ел. табло се наложи да спра тока от бушона (изгасих горелката по каналния ред преди това, само че ѝ дръпнах кабела на шнека да погори и после дадох да се гаси та стана бързо) и след 1 час и нещо дадох на запалване. Изкефи ме как бързо запали, разгоря се със сила и така. Нека си има жар. Предишната ми горелката обдухваше яко. Много як вентилатор за размерите си и почистваше цялата скара. Нищо не можеше да остане освен някакъв нагар, ако има такъв. Тук пепелта си остава, но както всички знаем, това не пречи.

Филм, тази 50-ка да не би да е останала с 10/90? Или се гаси по термостат и наистина не може да се запали :? Явно губи пламъка от тази "топка". Топка не се получава когато гори със силен огън. Моята 20-ка с 2 кг и повече на час горене не прави топки. Няма време за топки. Температурата в камерата е висока, огънят е по-ръба и няма как да се образува. Докато на първа при изтегляне пламъка назад и свивайки се по краищата се образува с пелети 8 мм. Шест милиметровиците в момента горят на 1040-1080 оборота и 6-ти ден няма и помен от "скали". Пепелта е като от цигара, докато при 8-ците просто си личи формата на овъглен пелет.
Sabonis - специалист
пон яну 07, 2019 10:02 amfilmatoplo написа:
Скоро една горелка Грейко 50 започнала да спира на всеки 4 часа както гори ,изписвала неуспешно запалване -не съм го видял каквото ми казва собственика .Който я е монтирал дал всичко от себе си без резултат :? И аз прегледах нещата-бая настройки бяха оплескани -след мен горя 15 часа и пак спира за същото-тук обаче собственика казва че вади някаква топка от огнището :? и след това горелката си я стартира наново и пак спира след еди колко си часа .Пелети от слънчоглед 6мм .За сега и се намали подаването на 3та и леко се увеличи въздуха да има пълно изгаряне . :? Работи почти само на трета а гасне с надпис -неуспешно запалване ,помислих че е някаква грешка и я поставих на английски да видя там трябва да изпише flame los :wink:
Филме как трябва да се настрои отчитането на огъна за слънчогледовите пелети,не съм го пипал него и си стои настройката както беше 10/90
filmatoplo - майстор
90/10 ако не сварва да запали това 10 може да се вдига на 15-20 .

10/180-200 може и повече да не гасне от загуба на пламък лесно .

Въпрос на наблюдение .
filmatoplo - майстор
Филм, тази 50-ка да не би да е останала с 10/90? Или се гаси по термостат и наистина не може да се запали :? Явно губи пламъка от тази "топка". Топка не се получава когато гори със силен огън.

Няма стаен термостат -не се гаси от нищо по време на работа.При палене няма никакъв проблем -пали бързо .90/10 и 10/180 са цифрите за разпознаване на огън и за гасене.
andro440 - майстор
Колегите с виадрусите ,биха ли споделили ,колко тона гориво изгарят ,,какво е то и каква е горелката и котела ,какъв е ?Рентабилно ли е изобщо и струва ли си ? при мен все още е рентабилно и доста топло
andro440 - майстор
Паленето зависи от вида на запалката ,,,Влажността на въздуха,и най вече от процента влага в пилетите
Sabonis - специалист
вт яну 08, 2019 12:19 amandro440 написа:
Колегите с виадрусите ,биха ли споделили ,колко тона гориво изгарят ,,какво е то и каква е горелката и котела ,какъв е ?Рентабилно ли е изобщо и струва ли си ? при мен все още е рентабилно и доста топло
С горелка Грейко съм и с Виадрус 5 секции качен на подкамера,до нова година бях на орехови черупки.Изгори около 1.5 тона,сега минах на слънчогледови пелети и ми гори около 40-50 кг на денонощие,но навън е доста студено.На черупките ми е най изгодно ,но трудно се намират сега.

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: