пон яну 07, 2019 9:31 amТрифон П.Трифонов написа: Черният нагар, по дъното и стените на главата, е един от минусите на инсталации с буфер.Аз съм вдигнал максимално времето на гасене. Имам подържане 1 минута и после почва да гаси и почва едно гасене половин час докато изгори всичко. Задал съм светло 10 за 240 секунди, след това гаси още 3 минути и почти ги няма тия налепи. Чистя горивната камера веднъж на седмица или две. Има малко налеп но никога не са падали не изгорели пелети.
При гасенето остават неизгорели пелети, които продължават да тлеят и се получава така.
Не знам как е с различни от слънчогледови.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69
- майстор
1696 мнения в "Виадрус на пелети"
filmatoplo
- майстор
Скоро една горелка Грейко 50 започнала да спира на всеки 4 часа както гори ,изписвала неуспешно запалване -не съм го видял каквото ми казва собственика .Който я е монтирал дал всичко от себе си без резултат
И аз прегледах нещата-бая настройки бяха оплескани -след мен горя 15 часа и пак спира за същото-тук обаче собственика казва че вади някаква топка от огнището
и след това горелката си я стартира наново и пак спира след еди колко си часа .Пелети от слънчоглед 6мм .За сега и се намали подаването на 3та и леко се увеличи въздуха да има пълно изгаряне .
Работи почти само на трета а гасне с надпис -неуспешно запалване ,помислих че е някаква грешка и я поставих на английски да видя там трябва да изпише flame los 
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
пон яну 07, 2019 9:56 amgnt69 написа: Аз съм вдигнал максимално времето на гасене. Имам подържане 1 минута и после почва да гаси и почва едно гасене половин час докато изгори всичко. Задал съм светло 10 за 240 секунди, след това гаси още 3 минути и почти ги няма тия налепи. Чистя горивната камера веднъж на седмица или две. Има малко налеп но никога не са падали не изгорели пелети.И при мен са така. Час и половина, до два, след гасене, все още има малко жарава.![]()
Сега си гледах последното гасене. Продължило е точно 26 минути.
andy_forresite
- майстор
Остава си жар. Фотото е леко високо и не отчита жарта. Тя е при вътрешния шнек и под пепелта също има. Обаче до 2-4 часа след това пък много приятно запалва и разгаря супер. Не правя толкова кратки паузи. Моите са по над 7 часа след като съм изгасил и не мога да се възползвам от жарта. Но например когато правихме едно ел. табло се наложи да спра тока от бушона (изгасих горелката по каналния ред преди това, само че ѝ дръпнах кабела на шнека да погори и после дадох да се гаси та стана бързо) и след 1 час и нещо дадох на запалване. Изкефи ме как бързо запали, разгоря се със сила и така. Нека си има жар. Предишната ми горелката обдухваше яко. Много як вентилатор за размерите си и почистваше цялата скара. Нищо не можеше да остане освен някакъв нагар, ако има такъв. Тук пепелта си остава, но както всички знаем, това не пречи.
Филм, тази 50-ка да не би да е останала с 10/90? Или се гаси по термостат и наистина не може да се запали
Явно губи пламъка от тази "топка". Топка не се получава когато гори със силен огън. Моята 20-ка с 2 кг и повече на час горене не прави топки. Няма време за топки. Температурата в камерата е висока, огънят е по-ръба и няма как да се образува. Докато на първа при изтегляне пламъка назад и свивайки се по краищата се образува с пелети 8 мм. Шест милиметровиците в момента горят на 1040-1080 оборота и 6-ти ден няма и помен от "скали". Пепелта е като от цигара, докато при 8-ците просто си личи формата на овъглен пелет.
Филм, тази 50-ка да не би да е останала с 10/90? Или се гаси по термостат и наистина не може да се запали
Sabonis
- специалист
пон яну 07, 2019 10:02 amfilmatoplo написа: Скоро една горелка Грейко 50 започнала да спира на всеки 4 часа както гори ,изписвала неуспешно запалване -не съм го видял каквото ми казва собственика .Който я е монтирал дал всичко от себе си без резултатФилме как трябва да се настрои отчитането на огъна за слънчогледовите пелети,не съм го пипал него и си стои настройката както беше 10/90И аз прегледах нещата-бая настройки бяха оплескани -след мен горя 15 часа и пак спира за същото-тук обаче собственика казва че вади някаква топка от огнището
и след това горелката си я стартира наново и пак спира след еди колко си часа .Пелети от слънчоглед 6мм .За сега и се намали подаването на 3та и леко се увеличи въздуха да има пълно изгаряне .
Работи почти само на трета а гасне с надпис -неуспешно запалване ,помислих че е някаква грешка и я поставих на английски да видя там трябва да изпише flame los
![]()
filmatoplo
- майстор
90/10 ако не сварва да запали това 10 може да се вдига на 15-20 .
10/180-200 може и повече да не гасне от загуба на пламък лесно .
Въпрос на наблюдение .
10/180-200 може и повече да не гасне от загуба на пламък лесно .
Въпрос на наблюдение .
filmatoplo
- майстор
Явно губи пламъка от тази "топка". Топка не се получава когато гори със силен огън.
Няма стаен термостат -не се гаси от нищо по време на работа.При палене няма никакъв проблем -пали бързо .90/10 и 10/180 са цифрите за разпознаване на огън и за гасене.
Няма стаен термостат -не се гаси от нищо по време на работа.При палене няма никакъв проблем -пали бързо .90/10 и 10/180 са цифрите за разпознаване на огън и за гасене.
Sabonis
- специалист
вт яну 08, 2019 12:19 amandro440 написа: Колегите с виадрусите ,биха ли споделили ,колко тона гориво изгарят ,,какво е то и каква е горелката и котела ,какъв е ?Рентабилно ли е изобщо и струва ли си ? при мен все още е рентабилно и доста топлоС горелка Грейко съм и с Виадрус 5 секции качен на подкамера,до нова година бях на орехови черупки.Изгори около 1.5 тона,сега минах на слънчогледови пелети и ми гори около 40-50 кг на денонощие,но навън е доста студено.На черупките ми е най изгодно ,но трудно се намират сега.
Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература