Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
Явно и тези 90сек са много защото при първоначално пълнене с изчистена горелка паднаха няколко пелета,така намалих с още 5 секунди и станаха 85сек. започна да нагрява минаха 360сек с вентилатор 46% но не за пали прехвърли на 2рите 360сек имаше известно хващане на пламак от ФС. но и при 2рите 360сек не успя започна да зарежда мисля че бяха около 46сек през това време не изгорели пелети в пепелника и като влкючи вентилатора пак се получи лека детонация без гърмеж и запалки то добре ,утре ще изчистя отново шнека ако някой се сети нещо да пише .А аз отивам да пия една ракия че днес се нагълтах с прахоляци :partyman:
andy_forresite - майстор
Опиши комина - височина от розетката до върха, широчина и време от последното шомполиране.

Остатъците от горенето не пречат на шнека да набута пелетите. Те имат значение в това, че настроената при почистена горивна скара доза идва в повече (пелетите са били до необходимото ниво, но сега пепелта заема обем от скарата). Преминаването към втори опит е вероятно поради неподходящо обдухване. Или вентилаторът духа слабо или духа силно. Нагласи я да върти с 1160-1200 об/Мин на запалка. Ако този % е 44 направи този под него на 42. Евгений ти цитира частта от текста в ръководството. Това с "Идеята е" ме изкефи при първия прочит и продължава да ме радва :)
markoscbr - специалист
вт мар 03, 2020 8:33 pmandy_forresite написа:
Опиши комина - височина от розетката до върха, широчина и време от последното шомполиране.

Остатъците от горенето не пречат на шнека да набута пелетите. Те имат значение в това, че настроената при почистена горивна скара доза идва в повече (пелетите са били до необходимото ниво, но сега пепелта заема обем от скарата). Преминаването към втори опит е вероятно поради неподходящо обдухване. Или вентилаторът духа слабо или духа силно. Нагласи я да върти с 1160-1200 об/Мин на запалка. Ако този % е 44 направи този под него на 42. Евгений ти цитира частта от текста в ръководството. Това с "Идеята е" ме изкефи при първия прочит и продължава да ме радва :)
ф то на комина е 130 от котел до розетката има 3м, чистен е преди месец айде и половина -комина а самия котел е чистен предин часове, Анди винаги си ме затроднявал с тези обороти,моята горелка на дисплея доло в ляво ми е единствено и само осветиноста нямам проблем с оборотите,тази цутрин съм задал по таймер да се запали в 6.00ч и ще стана за да видя поредното палене най вече пълнене
markoscbr - специалист
вт мар 03, 2020 8:33 pmandy_forresite написа:

Анди кажи ми как до сега се е справело това съоражение с 1 запалване 48% И 2ро 52%и така 3год.без никакви проблеми с гърмежи ,пушаци,това което ми каза в форума Евгени съм го направил.
filmatoplo - майстор
Почисти и фотоклетката ,въпреки че е уж далеко -последно време където ходя ги поглеждам и винаги са прашни ,това пречи да се регистрира пламъка добре .Увеличи времето на етап 1 и 2 за палене с по 1 минута ,в меню за определяне регистриране на огън -завиши и малко времето при което няма пламък .През това време огъня ще успее да се съвземе и ще го регистрира ,след това нека разгарянето да не е с много пелети да не задуши още нестабилния пламък .Не изключвам и пелетите ,има такива широколистни които палят трудно ,въпреки ,че после са калорични .
markoscbr - специалист
Да почистил съм горелката с сгастен въздух Филме,тази сутрин станах в6 за да видя как ще запали зареди си нормално иск запали на 220сек. то е имало малко жар от снощи ,но забелязах просвет на монтираната стойка за котела на горелката Сигорни се е деформирало азбестовото въже може да смучи въздух и от там
вт мар 03, 2020 8:18 pmmarkoscbr написа:
и при 2рите 360сек не успя започна да зарежда мисля че бяха около 46сек през това време не изгорели пелети в пепелника и като влкючи вентилатора пак се получи лека детонация без гърмеж и запалки то добре ,утре ще изчистя отново шнека ако някой се сети нещо да пише .А аз отивам да пия една ракия че днес се нагълтах с прахоляци :partyman:
Вечер много познавам, да знайш, Маркони. Второ зареждане е половинката на първото-43 секунди, вероятно.
Ти тая горелка, като я чистиш от нагар, да не си играл някое желязо и на запалката. Не би трябвало да мръдне, ама виж поне да няма запушено.
Мойта пущина и тя ми ги прави тея женски номера, ама го отдавам на старите пелети, които със сигурност са поели влага. Като ги купих 2018та, палеха се за под 2 минути. Сега редовно минава на второ четене, че и втора порция.
Баш кат депутатка.
filmatoplo - майстор
Всичко е от значение ,прегледай нещата ,както казва и колегата -тръбичката на запалката ,където имаш не уплътнения ги уплътни .
markoscbr - специалист
Не бе Трифка,чистя си я съвсем нормално около запалката внимавам, сл.люспа съм постоянно в помещението имам поне 10 чувала за да се сушат,някой знае ли Фто на азбестовото въже на горелката.
ср мар 04, 2020 11:47 ammarkoscbr написа:
...някой знае ли Фто на азбестовото въже на горелката.
Хубаво е да уплътниш, но не е от това. Мойта си зяпа от как е монтирана, на правена вратичка за котел Бош. Вчера забелязах, че въжето не се среща с двата си края, на горната страна на вратата.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: