Явно и тези 90сек са много защото при първоначално пълнене с изчистена горелка паднаха няколко пелета,така намалих с още 5 секунди и станаха 85сек. започна да нагрява минаха 360сек с вентилатор 46% но не за пали прехвърли на 2рите 360сек имаше известно хващане на пламак от ФС. но и при 2рите 360сек не успя започна да зарежда мисля че бяха около 46сек през това време не изгорели пелети в пепелника и като влкючи вентилатора пак се получи лека детонация без гърмеж и запалки то добре ,утре ще изчистя отново шнека ако някой се сети нещо да пише .А аз отивам да пия една ракия че днес се нагълтах с прахоляци 
Остатъците от горенето не пречат на шнека да набута пелетите. Те имат значение в това, че настроената при почистена горивна скара доза идва в повече (пелетите са били до необходимото ниво, но сега пепелта заема обем от скарата). Преминаването към втори опит е вероятно поради неподходящо обдухване. Или вентилаторът духа слабо или духа силно. Нагласи я да върти с 1160-1200 об/Мин на запалка. Ако този % е 44 направи този под него на 42. Евгений ти цитира частта от текста в ръководството. Това с "Идеята е" ме изкефи при първия прочит и продължава да ме радва