Miro4774 написа:Дали има такъв датчик, който да държи в котела 60г. и когато стайния термостат му подаде сигнал да тръгне от тази температура. Котела е чугунен и имам чувсто, че тои поглъща голяма топлина докато загрее водата.Датчик няма има трипътен винтил които ти поддържа водата в котела с определена температура но монтирането му е по трудно.Наи лесно ще ти е както писа Филма да сложиш терморегулатор на помпата които да я спира когато водата падне под 60 градуса.Иначе когато стаиният термостат угаси горелката а помпата продължи да работи водата ще се ухлажда докато се изравни със стаината и после горелката трябва да наваксва голямата разлика.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965
- специалист
4600 мнения в "Разход на пелети!"
stoyanstoyan
- специалист
Миро, за мен този разход за отопление за къща 240 кв. без изолация е напълно нормален дори доста добър. При нас доста хора минаха на пелети знам им разходите така че направо си си добре.
Miro4774
- специалист
Аз имам един последен въпрос преди да съм вързал помпите за горелката. Ако я свържа и задам на помпата да се включи на 50г. при дистигане в котела 50г тя се включва но веднага ще се охлади от студената вода в системата и следователно ще изключи помпата и така ще трябва много повече време да включва и изключва пампата докато достигне задедената темература. И мисля, че докато загрява едната час на водата другата ще изтива няма ли да има някакъв проблем.
kalin72
- майстор
Miro4774 написа:Аз имам един последен въпрос преди да съм вързал помпите за горелката. Ако я свържа и задам на помпата да се включи на 50г. при дистигане в котела 50г тя се включва но веднага ще се охлади от студената вода в системата и следователно ще изключи помпата и така ще трябва много повече време да включва и изключва пампата докато достигне задедената темература. И мисля, че докато загрява едната час на водата другата ще изтива няма ли да има някакъв проблем.Ами то затова не се прави така системата, обяснено е хиляда пъти, че трябва да има два кръга - малък, за да грее само котела, и голям, с трипътен винтил и моторна задвижка, примерно, да пуска топлата водя по радиаторите. Тогава няма да има толкова много цикли тръгни-спри на помпата.
lakosste
- специалист
Miro4774 написа:Вие колко кв. м отоплявате ? И какъв разход ви дава на 24 часа и каква е топлина на водата.Напълно нормален разход за тази квадратура при положение ,че си без изолация.При мен при температура на водата 57-60 градуса в къщи е 26-27 градуса.Отоплявам наполовина от твоите квадрати ,като горелката от месец ми работи сутрин от 5.50 гасне в 11 после се пали в 17 и гасне в 21.Разхода не съм го засичал сега но е около 20кг.В най големия студ пак потдържах същите градуси на водата и разхода ми е скачал до 60 кг в най студеното при работа на горелката 19 часа/сутрин от 4.30 до 24.00.Температурата в къщи беше около 24 градуса.Но това е при най големите студове от -20 градуса.При нормална зимна температура от минус 3-4 градуса до около нулата разхода ми е към 30 кг.Уточнявам ,че 40 кв. от площа ,която отоплявам е със големи прозорци и при това еденични.
Извода е : Направи си изолация и разхода ще ти намалее драстично-според мен наполовина.
lakosste
- специалист
Miro4774 написа:Отностно дали да свържа помпите към горелката ме интересува. За изолация ще мисля към лятото.Извинявай,но виждам че питаш и как да усвоиш повече топлина с по-малко пелети и кои каква квадратура е и сколко я топли и ти отговарям.А относно помпата-разликата между терморелето и температурата на водата по горелката е малка.Терморелето ще ти е на изхода на котела ,където май ти е и датчика за температура.
Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература