Здравейте на всички!!!Прекрасна тема в един прекрасен форум.....котлето ми е Виадрус У22 9 секции..горлката е на ерато ГП20...утоплявам три етажа от по 75кв и един бойлер...в течение на зимата разхода скочи на 4-5 чувала на 24 часа.Никой никога не ми е настройвал горелката
....нямам стаен термостат....буфери...никой не ми е мерил газове...не бях и чувал за тези неща
,проблем имах при разпалването на пелетите...давеше се...едни пушеци,избухване...едно падане на кюнци....страшна работа...от тогава почти спя при котела.....
помпата ми я бяха сложили на 30 гр. и горлката работеше почти без да спира...първото нещо което оправих беше да намаля времето за подаване при начално зареждане с пелети от 1мин. и 30 сек. на 1 мин.,давенето изчезна
после сложих помпата на 65 гр.,котела също на 65 гр......увеличих и времето за начално зареждане с пелети от стоп команда от 15 мин на 18мин и разхода падна драстично
..почна едно отваряне и затваряне на клапи..едно баране на кюнци...едно взиране в пламъка...страшна работа,но
в момента за един час тя гори два пъти за по 5 мин
,да но добре беше до вчера...тая сутрин го увеличих на 75гр..разхода мисля тия дни да не ме интересува
поне докато дойде другата седмица един приятел да види газовете,да настрои горелката и да ми сложи стаен термостат
...буфера ще е лятото....ще се радвам някой с подобна система да сподели нещо,каквото и да е то