• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stoilhristov - помощник
Няма проблем. Новите им котли от 2019 са с две врати. И аз си купих модела им S за биомаса и на снимките беше с три врати, а в магазина ми казаха че вече са с две. Но това е котел за дърва и въглища и незнам как ще се управлява потока пелети, вентилатор и времето за изчакване. Незнам какво му е управлението. Това управление е за котел с дърва и май управлява вентилатора и като стигне температура затваря клапата. Откъде го купи този котел?
filmatoplo - майстор
Къде слагате пелети да горят в това -няма бункер .

Прикачен файл

kotel-emtash-ek3g-100-na-tvrdo-gorivo-1_4242.jpg
kotel-emtash-ek3g-100-na-tvrdo-gorivo-1_4242.jpg (41.15 KиБ) Видяна 3317 пъти
пет дек 27, 2019 10:15 amstoilhristov написа:
Няма проблем. Новите им котли от 2019 са с две врати. И аз си купих модела им S за биомаса и на снимките беше с три врати, а в магазина ми казаха че вече са с две. Но това е котел за дърва и въглища и незнам как ще се управлява потока пелети, вентилатор и времето за изчакване. Незнам какво му е управлението. Това управление е за котел с дърва и май управлява вентилатора и като стигне температура затваря клапата. Откъде го купи този котел?
Здравей.. да в магазина казаха че това е нов модел може би и затова не излиза никъде все още. Попринцип казаха че гори всичко и в момента горя пелети, на вентилатора капака не е автоматичен аз съм го затворил да не издухва пелетите както ми казаха и в магазина във войводиново казаха че има и някаква ламаринка в него и трябва да я изкривя максимално надолу, но аз не я изкривих понеже вече беше сложен. Относно настройките има такива през колко време да вкарва и по колко пелети, но като чета във форума трябва да има и за поддържане, но аз или не ги намирам или няма относно за дървата, ако искам да горя се продава скара, макар че за мен няма смисъл от нея, защото "леглото" е дълбоко :|
пет дек 27, 2019 11:02 amfilmatoplo написа:
Къде слагате пелети да горят в това -няма бункер .
Здравей.. има колега на първата снимка ще го видиш :roll:
filmatoplo - майстор
:wink: Този ли ,не съм виждал по този начин да му е вентилатора.По принцип съм монтирал такива котли ,вентилатора му се намира на тръбата със шнека за пелетите.Нямат голямо кпд ,но стават за цената си.

Прикачен файл

received_778032302712842.jpeg.jpg
received_778032302712842.jpeg.jpg (44.46 KиБ) Видяна 3279 пъти
:lol:
вт дек 17, 2019 8:35 pmstoilhristov написа:
Здравейте, тази година си купих котел EMTASH засега съм много доволен. Въглища гори 30кг. на денонощие, а костилки от праскова около 45 кг. през първото денонощие, после пада на около 35-40, при положение, че са 170лв. за тон, направо пее. Топля баня, кухня с подово, хол, две спални и малък коридор, температура не по-ниска от 23 градуса през целия ден и нощ. програма: на въглища 6 сек. подава, 270 сек. чака, на костилки от праскови, 6сек подава, 120 сек. чака.
Прасковите са много добри, държи жар около 8-10 часа, само, че при пускане вечер пълня камерата ръчно, защото през деня от жарта изгаря материала в камерата, и после пее.
Колега настрой си стендбайя за да ти поддържа огнището на ниво.40 Мин чака 2 секс подава
harley davidson - специалист
пон дек 30, 2019 10:50 amstreptopelia написа:
:lol:
вт дек 17, 2019 8:35 pmstoilhristov написа:
Здравейте, тази година си купих котел EMTASH засега съм много доволен. Въглища гори 30кг. на денонощие, а костилки от праскова около 45 кг. през първото денонощие, после пада на около 35-40, при положение, че са 170лв. за тон, направо пее. Топля баня, кухня с подово, хол, две спални и малък коридор, температура не по-ниска от 23 градуса през целия ден и нощ. програма: на въглища 6 сек. подава, 270 сек. чака, на костилки от праскови, 6сек подава, 120 сек. чака.
Прасковите са много добри, държи жар около 8-10 часа, само, че при пускане вечер пълня камерата ръчно, защото през деня от жарта изгаря материала в камерата, и после пее.
Колега настрой си стендбайя за да ти поддържа огнището на ниво.40 Мин чака 2 секс подава
:) Точно така..!! На пелети 2на 40 чака,на въглища 2-50,костилки от праскова 2-30..Всичко е в зависимост от времето на пропадане на огнището..Добре е нивото му да се държи почти хоризонтално на горната част в камерата...То само си тлее!!! И дори след 48 часа стартира за секунди..В зависимост от горивото месечния разход само на стен -бая ти е около 2-5лв.на месец..Весело посрещане на 2020г....!!
filmatoplo - майстор
:wink: Те ония гледат с дрона че коминчетата пушат .
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 33

Тема "Котел Emtas EK3G/S-30, мнения и препоръки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: