Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Поне се усеща нещо празнично, па кой колкото му е вкусно и според мЕрата и мерАта.
zrock - напреднал
Лошо виното свърши останаха 2-3 л от 60л :) или 100кг мерло
Това че са ми малко и радиатори и площа ми е ясно и сега е топло , няма изолазия къщата но има дограма и свалени тавани с гипсокартон .
Значи ли че ако догодина премина на слънчогледови който уж са малко по малко калорични горелката ще има нужда да гори повече съответно и по често чистене но пук няма да влиза в подържане?
Питането ми беше дали има други настройки понеже съм чувал как някой си държат горелките на 50 55 градуса
ср дек 16, 2020 2:27 pmzrock написа:
Лошо виното свърши останаха 2-3 л от 60л :) или 100кг мерло
Това че са ми малко и радиатори и площа ми е ясно и сега е топло , няма изолазия къщата но има дограма и свалени тавани с гипсокартон .
Значи ли че ако догодина премина на слънчогледови който уж са малко по малко калорични горелката ще има нужда да гори повече съответно и по често чистене но пук няма да влиза в подържане?
Питането ми беше дали има други настройки понеже съм чувал как някой си държат горелките на 50 55 градуса
Не. Сам ще се убедиш, че слънчогледовите искат малко повече въздух. Ниско калорични има както слънчогледови, така и от дървесина.
Повечето чистене идва от повечето пепел.
Още сега можеш да си купиш няколко чувала и да направиш "разликата".
naydenov.anton - специалист
вт дек 15, 2020 7:25 pmЖако написа:
вт дек 15, 2020 12:29 amRadoslaw написа:
пон дек 14, 2020 10:08 pmnaydenov.anton написа:
Оставих го днес няма да е драма да не работи. Устре ще го мисля, нали утрото било по-мъдро от вечерта :)

Освен да пусна обява, че търся контролер под наем докато отремонтират моя :-D

Хубава вечер!
Най вероятно триака ти е за смяна.Помоли някой хардуерен спец ,да ти го смени.Ако имаш такива ,около теб
Ако не в Натурела и чакаш
Има само три крачета на триака да ги разпоиш и да сложиш нов пак да го запоищ но новия трияк трябва да е със същите поараметри.
Стига да му разбираш то акъл лесно се дава.
Вчера се оправих, но не стигнах да пиша. Благодаря за съдействието.
Благодаря и на колегата, който ми предложи да даде и оборотна платка.

Проблема не беше от триака първо него смених.

В София не успях да намеря същия ден същите компоненти и трябваше да чакам 1 ден за доставка + 1 ден дето не работи парното и къщата стана студена.

Сетих се, че така или иначе не ползвам изхода за бойлер и напаво прехвърлих 3-те компонента на изхода на шнека. Тръгна без проблеми.

Пролетта ще сложа новите компоненти на изхода за бойлер и така.

Отново благодаря проблема е решен!
damyaniq - специалист
Г-н Трифонов може ли да ми пратите формулата? Благодаря!
kotarankat - специалист
Ей, те таквиз жувотни ... https://vikiwat.com/simistori.html

Edit: Добре е все пак да се напише какво точно е било решението на проблема/кои компоненти са сменени/!?
don.nasco - специалист
Привет,

Да питам нещо - как е възможно горелка на месец и нещо работа да "изкриви" малкият шнек?
На всичко отгоре това било консуматив и не се покрива от гаранцията. Чакаме техник да дойде да го види и да потвърди дали наистина е това проблема или нещо друго.
Поздрави и весели празници,
Атанас
чет дек 17, 2020 12:22 pmdon.nasco написа:
Привет,...
Разбирам, че още не е видян, а как се установи, че е крив?
Камък, болт, пирон или нещо от сорта да сте намирали в горелката?
Спря да се върти или какво?
Моят е на 5 годи, има и доста по стари, без да им личи. Ако е крив, наистина, вероятно има твърда причина.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: