Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Мисля, че е наивно да разчиташ Натурела да ти дадат оборотна платка. Пак казвам - сервизът би могъл да ти помогне, говори с тях
пон дек 14, 2020 9:32 pmnaydenov.anton написа:
Намаляй драстично подаването! Трябва да поседиш покрай горелката.
Не си е работа, но това е единственото, което може да направиш, при такава авария.
Мерих, при мен няма никакво напрежение на изхода.
Нещо ти у опукало платката тия дни.
naydenov.anton - специалист
Оставих го днес няма да е драма да не работи. Устре ще го мисля, нали утрото било по-мъдро от вечерта :)

Освен да пусна обява, че търся контролер под наем докато отремонтират моя :-D

Хубава вечер!
Radoslaw - специалист
пон дек 14, 2020 10:08 pmnaydenov.anton написа:
Оставих го днес няма да е драма да не работи. Устре ще го мисля, нали утрото било по-мъдро от вечерта :)

Освен да пусна обява, че търся контролер под наем докато отремонтират моя :-D

Хубава вечер!
Най вероятно триака ти е за смяна.Помоли някой хардуерен спец ,да ти го смени.Ако имаш такива ,около теб
Ако не в Натурела и чакаш
pechkata - специалист
пон дек 14, 2020 9:41 pmnaydenov.anton написа:
Не съм стана преди 2 часа просто све опитвам с някакъм лесен вариант да закрепя нещата до утре.

А дали мога да говоря с тях за оборотна такава или ще ми откажат? Ако трябва да чакам седмица по добре да мисля направо на нов контролер да питам
Ето затова се слагат UPS-и и AVR-и... :-D :partyman:
naydenov.anton - специалист
вт дек 15, 2020 9:07 ampechkata написа:
Не съм стана преди 2 часа просто све опитвам с някакъм лесен вариант да закрепя нещата до утре.

А дали мога да говоря с тях за оборотна такава или ще ми откажат? Ако трябва да чакам седмица по добре да мисля направо на нов контролер да питам
UPS има просто най-вероятно е дошло време на някой елемент. :)
brassSob - специалист
вт дек 15, 2020 9:23 amnaydenov.anton написа:
вт дек 15, 2020 9:07 ampechkata написа:

UPS има просто най-вероятно е дошло време на някой елемент. :)
Само за района на София мога да Ви услужа с оборотна платка, докато Вашата е на ремонт.
g.gushterov83 - специалист
Както каза Radoslaw, най-вероятно триака на изхода за шнека е заминал. Не е голяма драма да се смени ако горелката не е в гаранция - три спойки, има ги в магазините за електроника и онлайн с доставка на другия ден. При гаранционна горелка е по-добре да не се пипа от друг освен от инсталатора.
Жако - специалист
пет дек 11, 2020 9:00 pmTimoti написа:
пет дек 11, 2020 7:39 pmfilmatoplo написа:
:wink: Проблем общо казано ,ще се проверят връзките на кабелите на датчиците по платката за слаба връзка .По скоро ме интересува дали това се е случвало на някой ,при мен за 8 год -Не ,бърша диодите и готово,никога не съм ги слагал в графа проблем. :wink: Отворите са почистени.
Значи ако са прашни пелетите когато пуска при началния старт в тръбата се получава мъгла от ситната прах,(мисля някой от майсторите тук го беше обяснил,намерих логика в това).От слънчогледови не съм се оплаквал от дървесни този сезон на всеки старт грешка.За проба взех най -обикновенна сламка отрязах 2 парченца по 2см .диаметъра е идеален ,оптодвойките влизат стегнато така са една идея по раздалечени за сега нямам фал старт.Пп това разбирасе са неща които са коментирани тук просто съм един от пробвалите ги .
Здравейте колега. Вероятно да става препълване аз от начало когато си я купих Грейко и почнах да я ползвам бях задал много време за първото зареждане въпреки че бях замерил правилно в 1 литров съд за колкото секунди се пълни.
После се наложи това което се беше получило като време (140сек.) да го намаля драстично и след това спря да ми се получава задръстването препълването както и да го кажем, ГРЕШКА НЯМАШЕ.
Това е от опит което реших да споделя.
Имах едни слънчогледови много пепиляви даже съм си правил експеримент и със пресята въглищна пепел от домбаски като добавка 1/1 със дървесни но от запрашеноста не ми е ставало грешка нито пък съм ги бърсал опто двойките. :)
pechkata - специалист
вт дек 15, 2020 11:04 amЖако написа:

Здравейте колега. Вероятно да става препълване аз от начало когато си я купих Грейко и почнах да я ползвам бях задал много време за първото зареждане въпреки че бях замерил правилно в 1 литров съд за колкото секунди се пълни.
После се наложи това което се беше получило като време (140сек.) да го намаля драстично и след това спря да ми се получава задръстването препълването както и да го кажем, ГРЕШКА НЯМАШЕ.
Това е от опит което реших да споделя.
Имах едни слънчогледови много пепиляви даже съм си правил експеримент и със пресята въглищна пепел от домбаски като добавка 1/1 със дървесни но от запрашеноста не ми е ставало грешка нито пък съм ги бърсал опто двойките. :)
Тези опити говорят че имаш бая стаж със горелките...
Бисере... :-D

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: