Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед ное 08, 2020 12:34 pmbmahob написа:
...Абе възможно ли е от екотехниката да ми прави мокра пепел по камерата, не мокра но седи лепкава като чистя с шпатулата
Не, от Любка Кунчева, съчетанието Мощност на отоплителен пИлетен уред към квадратура и задпИлетното устройство е.
Това не го пиша за теб.
21 киловата могат да топлят 70-80 квадрата жилище, но носят и някои проблеми, след себе си.
Основният е, че не се чете, не се информира ползвателят, когато му е времето. Пати, си но навреме, дорде е млад.
А то е доста преди да се постави диагнозата (четеньето и Информираният избор).
bmahob - майстор
Ползвам 5година камината сега сефте.... Го имам това чудо тъй че има и други причини от днес си почнах боровите от лани..... Сме них и настройките и ще видя. А и аз на първа я карам на по висока атойност от фабрично зададената :)
нед ное 08, 2020 8:37 pmbmahob написа:
Ползвам 5година камината сега сефте.... Го имам това чудо тъй че има и други причини от днес си почнах боровите от лани..... Сме них и настройките и ще видя
Може да греша. Не злорадствам и никому не желая зло.

Боровите от лани мое да са поели влага.
Увеличи градусите на Алфата, че да увеличиш енергията за изпаряване на влагата!
bmahob - майстор
Човек аз от как я има я карам на 65гр на водата или поне като я научих да я настеойвам
нед ное 08, 2020 8:41 pmbmahob написа:
Човек аз от как я има я карам на 65гр на водата или поне като я научих да я настеойвам
Прочети си подписа, настрой я на максималните 80, белким ти изчисти лепкавинята!
Поне докато свършат ланшните.
Моите, от 2018та, палят за 4-5 минути, вместо за 2, коги беа млади.
Патило питай!

Не се заяждам. Просто корЕгирам неуместни забележки.
bmahob - майстор
Не мисля за сега да карам така тая седмица и ще вида в неделя като я отворя
нед ное 08, 2020 9:05 pmbmahob написа:
Не мисля за сега да карам така тая седмица и ще вида в неделя като я отворя
Това е несериозно отношение към проблем.
Ако котелът ми, нещо по отоплителната инсталация или някоя от колите ми има проблем, аз не спя.
Според форумната ми активност да ти изглеждам недоспал?
bmahob - майстор
Но огромна е разликата като смених пелетите сгрява два пъти по бързо. Няма пепел в кошницата вече 4-5часа гория, а с ония веднага по ъглите, едвам искарвах 7дни без да отварям. Нещо интересно като настройвам вент. Намалям го за да вида мин Т в комина но като намаля в един момент пак се вдигат оставих на златна среда 87-90гр на първа 6кв..... Ще пробвам с 70-75гр тия дни

Прикачен файл

16048727453446339764840525554906.jpg
morfei1 - специалист
нед ное 08, 2020 8:41 pmbmahob написа:
Тва някаква общоприета норма ли е, всички пелетни камини да се ползват до 65C. Не познавам човек с камина, който да я кара на повече от 65мах с 10C модулация, смятай средната и работна темп ква е, входа няма да го коментираме. Помпите включват на по 40-45C, карат ги на графици, щот системките са мънички с по няколко радиатора и превъртат водицата бърже, за сметка на това камината е поне 21kw.... после са чудят ко е туй мазното и лепкаво по стените на камината, бършат със сълфетки, туй онуй..... обикновено пелетите са виновни, ама дали :?
filmatoplo - майстор
Трябва да се въведе понятие -Първоначални настройки :wink: тези които инсталатора прави при пуск ,и Фини настройки :wink: тези които собственика на камината си прави в последствие :lol: при мен не се е случвало но виж четем тук ,че има .

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: