Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
Не става са топлиш на график, с ниска температура и да искаш и да модулираш. Може би ще стане, ма с двойно по-големи радиатори от сегашните или ще е нужно двойно повече време да се случи същото, а до тогава модулиращият ще мръзне, в очакване на модулацията да му харчи малко.
Над 50% е разликата в мощността на радиатор при 80/70/24 и същия, но при 55/45/24 - примерно.

В модулация се влиза или при преоразмерена камина/котел спрямо инсталацията и то с много или при добре отоплени вече помещения, иначе няма как да стане.
https://photos.app.goo.gl/4VygEpH9TZpY9suD9
Даже малко отгоре. Как ли не съм си опатил, при тая гореща вода, не ми побира акъла!!!
Даже и при този критичен режим, пак си държи добра делта.
пет ное 06, 2020 4:26 pmbmahob написа:
Опааааа кой се оказа прав аТрифонйеее или котката по гръб не пада, като позахладне и 55гр да дава пак няма да модулира :lol: Приятел слагай глави докато е топло и си свиркай. Тук при нас има поговорка, "Не питай старило/Трифон/, питай патило/моя милост/" :cool:
пет ное 06, 2020 5:34 pmmorfei1 написа:
...
В модулация се влиза или при преоразмерена камина/котел спрямо инсталацията и то с много или при добре отоплени вече помещения, иначе няма как да стане.
пет ное 06, 2020 5:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Радиаторите като върнат гореща вода, понеже нали са малки уж де, камината ще се сгрее и хоп- модулация, ръйш?! Се едно да работи за себе си, оти радиаторите малки, парят ма нямат мощност да охладят водата.
...
По "изключение", случайно и само сега, се получава някак и по друг начин.
И каминката влиза в медЕлиране.
Недооразмерени радиатори- чевръста модулация, та чак в другата крайност- Он-Оффф.

"Колега" bmahob, да говорим за друго! За Алфаплам, примерно и за настроването на параметрите ѝ.
bmahob - майстор
Айде Трифоне ще говорим нали за това наглеждам тук да спестя безсънните нощи на други ламери като мен.
Restaurant - напреднал
пет ное 06, 2020 10:55 pmbmahob написа:
Айде Трифоне ще говорим нали за това наглеждам тук да спестя безсънните нощи на други ламери като мен.
На мен ми спести, Благодаря :) bmahob
filmatoplo - майстор
И на мен :) .Бате няма родени научени.
ВаскоРударци - напреднал
Модулацията по инономична ли е от pawer 1
filmatoplo - майстор
Слиза на минимална мощност 1 ,щото не виждам да има настройка отделно за степен модулация .
bmahob - майстор
Да няма поне видима в настройката, но ми се струва че има минимална разлика. Абе възможно ли е от екотехниката да ми прави мокра пепел по камерата, не мокра но седи лепкава като чистя с шпатулата
Restaurant - напреднал
нед ное 08, 2020 12:34 pmbmahob написа:
Да няма поне видима в настройката, но ми се струва че има минимална разлика. Абе възможно ли е от екотехниката да ми прави мокра пепел по камерата, не мокра но седи лепкава като чистя с шпатулата
При мен от тези пелети ми се случи същото, нещо като смола по стените и трудно чистих стъклото(лепнеше). Смених пелетите и изчезна лепкавото неща.

Прикачен файл

pjs.jpg

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: