pavlovip написа:Миналия отоплителен сезон бях на гости при приятел. Той е с котел които реално е по-голяма камина с водна риза и е без стъкло. Та той използваше същите пелети от Равда и за три дена нон стоп горене и близо 10 чувала разход изкарахме от котела точно три кофички от кисело малко пепел. Нямаше нищо отстрани или около кошницата за пелети. Котела му е български ако не се лъжа Голдън Файър. Друг познат си взе преди 5 месеца Грейко и гори Трон и казва че също няма такива проблеми. Само Еко Спар ли има такива проблеми?Аз съм с Аурига 25В. От два тона иглолистни румънски пелети имам около половин чувал (чувал от пелети) пепел. До пелетите е. Случайно станах свидетел на запалването на една 24 кв камина златен огън. Уж тръгна, пък спря, ръчно и добави пелети, за да разгори както трябва. Тръгна да работи и на 20-25 мин се включи помпата на 48 градуса. ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО! От месец не съм пипал нищо по камината, само чистя и сипвам стотинки - опа пелети. Нагласена е от 0,00 до 4,30 да не работи.
Сега качих пелети ТРОН за да видя с тях как ще е след още 24ч
Като цяло не ми е дерт, просто чистя камината регулярно(не ми отнема много време), важното е че топли и не създава проблеми, с 2 малки деца и жена вкъщи 24/7 ;)