Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marin_ks - специалист
pavlovip написа:
Миналия отоплителен сезон бях на гости при приятел. Той е с котел които реално е по-голяма камина с водна риза и е без стъкло. Та той използваше същите пелети от Равда и за три дена нон стоп горене и близо 10 чувала разход изкарахме от котела точно три кофички от кисело малко пепел. Нямаше нищо отстрани или около кошницата за пелети. Котела му е български ако не се лъжа Голдън Файър. Друг познат си взе преди 5 месеца Грейко и гори Трон и казва че също няма такива проблеми. Само Еко Спар ли има такива проблеми?
Аз съм с Аурига 25В. От два тона иглолистни румънски пелети имам около половин чувал (чувал от пелети) пепел. До пелетите е. Случайно станах свидетел на запалването на една 24 кв камина златен огън. Уж тръгна, пък спря, ръчно и добави пелети, за да разгори както трябва. Тръгна да работи и на 20-25 мин се включи помпата на 48 градуса. ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО! От месец не съм пипал нищо по камината, само чистя и сипвам стотинки - опа пелети. Нагласена е от 0,00 до 4,30 да не работи.
nelim - специалист
Ето положението след 24ч :)
Сега качих пелети ТРОН за да видя с тях как ще е след още 24ч :)

Като цяло не ми е дерт, просто чистя камината регулярно(не ми отнема много време), важното е че топли и не създава проблеми, с 2 малки деца и жена вкъщи 24/7 ;)

Прикачен файл

IMG_20180121_213618.jpg
Здравейте колеги и колежки, имам нужда от вашата помощ. Разполагаме с пелетна камина аурига 15кв. ЕкоСпар. До скоро гореше добре и топлеше нормално, но от няколко дни пламакът е слаб и днес вече сериозният проблем е на лице. При пускането на камината всичко тръгна нормално, зареди пелетите, запали се, работи 15 мин. и изписа аларма на дисплея (lighting alarm). След което я спрях и пуснах на ново. Пак всичко ок до десетата минута, когато на дисплея изписва wait cooling, пламакът спира и всичко си седи така без повторно да се запали. Почистена е, не е пепелта проблема. Ако някой е имал опит с подобен проблем, ще съм благодарен за мнение. Поздрави. :)
sispol - напреднал
nelim написа:

Като цяло не ми е дерт, просто чистя камината регулярно(не ми отнема много време), важното е че топли и не създава проблеми, с 2 малки деца и жена вкъщи 24/7 ;)
От скоро съм със Auriga 25b. Тази ламаринка под улея за пелети не трябва ли да е от другата страна? Поне аз така я слагам. По моята логика трябва даже да е обърната с наклонената част навътре. Но да питам все пак. Аз ли я слагам грешно?
nokoniko - специалист
sispol написа:
nelim написа:

От скоро съм със Auriga 25b. Тази ламаринка под улея за пелети не трябва ли да е от другата страна? Поне аз така я слагам. По моята логика трябва даже да е обърната с наклонената част навътре. Но да питам все пак. Аз ли я слагам грешно?
Ламарината си е сложена където трябва, но снимката е направена, така че се получава оптична измама и си мислиш, че е точно под тръбата където изпадат пелетите.
sispol - напреднал
Даа. Сега като ми обърна внимание видях как е. Да се успокоя тогава. Понеже съм лаик и се притесних да не съм я държал досега в обратна посока.
pojarnikara - специалист
Здравейте, можете ли да споделите и при вас ли такъв звук издава шнека при подаване на пелетите? ( секунди 6, 14, 22)
Миналата нощ ми се наложи да спя при камината, ама този звук не се търпи на всеки няколко секунди. Има ли и начин да се ограничи поне малко със смазване нещо или имам проблем със шнека или моторчето?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kHFQjlDd5q8[/youtube]
nelim - специалист
sispol написа:
Даа. Сега като ми обърна внимание видях как е. Да се успокоя тогава. Понеже съм лаик и се притесних да не съм я държал досега в обратна посока.
Така е да, назад има повече снимки от предишното чистене и може да видиш, вероятно тука заради пепелта така изглежда, но тя е отвънка, кошничката вътре е празна и може да си гори спокойно
Можете ли да ми кажете на колко ви е настроена температурата в стаята на камините ако не е проблем. Благодаря !
marin_ks - специалист
Viko90 написа:
Можете ли да ми кажете на колко ви е настроена температурата в стаята на камините ако не е проблем. Благодаря !
Моята е на 21,8. Хистерзис + 10 (което е един градус нагоре и докато го достигне е в модулация), и -8 ( което съответно е осем десети, 0,8 гр. ) На 21,00 гр пали и на 22,8 гаси.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: