Виж на 138 стр. моята снимка на Минимата-12кВт. и настройките на вентилатора по-нататък. След като ги промених, това се оправи и сега почти няма пепел при изгарянате на 15 кг. румънсски, а с наште на Трон е повечко, но не е и така, като при теб. 

pandeli написа:Виж на 138 стр. моята снимка на Минимата-12кВт. и настройките на вентилатора по-нататък. След като ги промених, това се оправи и сега почти няма пепел при изгарянате на 15 кг. румънсски, а с наште на Трон е повечко, но не е и така, като при теб.
pavlovip написа:Ето така изглежда камината след 30 часа работа и близо 40 кила пелети. Не мисля че това е нормално. Разбирам да е долу в кошницата но тя е навсякъде, а долу прелива и е пълно и около самата кошница.И при мен е така, даже по зле ако единия ден съм я чистил сутрин а пък на другия вечер, както днес например. Иначе гледам да я чистя всеки ден защото ми е удобно и не отнема повече от 30 сек. само камината да не работи. С румънски иглолисти пелети съм. Широколистни имам един тон, но още не му е дошло времето. От познати събирам мнение, че широколистните имат една идея повече пепел.....Прикачен файл:20180120_132500_resized.jpg
pavlovip написа:Миналия отоплителен сезон бях на гости при приятел. Той е с котел които реално е по-голяма камина с водна риза и е без стъкло. Та той използваше същите пелети от Равда и за три дена нон стоп горене и близо 10 чувала разход изкарахме от котела точно три кофички от кисело малко пепел. Нямаше нищо отстрани или около кошницата за пелети. Котела му е български ако не се лъжа Голдън Файър. Друг познат си взе преди 5 месеца Грейко и гори Трон и казва че също няма такива проблеми. Само Еко Спар ли има такива проблеми?Аз съм с Аурига 25В. От два тона иглолистни румънски пелети имам около половин чувал (чувал от пелети) пепел. До пелетите е. Случайно станах свидетел на запалването на една 24 кв камина златен огън. Уж тръгна, пък спря, ръчно и добави пелети, за да разгори както трябва. Тръгна да работи и на 20-25 мин се включи помпата на 48 градуса. ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО! От месец не съм пипал нищо по камината, само чистя и сипвам стотинки - опа пелети. Нагласена е от 0,00 до 4,30 да не работи.
nelim написа:Ето положението след 24чОт скоро съм със Auriga 25b. Тази ламаринка под улея за пелети не трябва ли да е от другата страна? Поне аз така я слагам. По моята логика трябва даже да е обърната с наклонената част навътре. Но да питам все пак. Аз ли я слагам грешно?![]()
Сега качих пелети ТРОН за да видя с тях как ще е след още 24ч
Като цяло не ми е дерт, просто чистя камината регулярно(не ми отнема много време), важното е че топли и не създава проблеми, с 2 малки деца и жена вкъщи 24/7 ;)
sispol написа:Ламарината си е сложена където трябва, но снимката е направена, така че се получава оптична измама и си мислиш, че е точно под тръбата където изпадат пелетите.nelim написа:Ето положението след 24чОт скоро съм със Auriga 25b. Тази ламаринка под улея за пелети не трябва ли да е от другата страна? Поне аз така я слагам. По моята логика трябва даже да е обърната с наклонената част навътре. Но да питам все пак. Аз ли я слагам грешно?![]()
Сега качих пелети ТРОН за да видя с тях как ще е след още 24ч
Като цяло не ми е дерт, просто чистя камината регулярно(не ми отнема много време), важното е че топли и не създава проблеми, с 2 малки деца и жена вкъщи 24/7 ;)
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: