• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobi65 - специалист
чет яну 31, 2019 12:25 amRadoslaw написа:
ср яну 30, 2019 2:27 pmphantom_ написа:
Сега да поясня и Аз, какво не ви е ясно? Всичко е описано, без точния механизъм използван от мен?!?Прочетете темата на всеки съм отговорил с размера. Споделих ви идеята с която можете да горите всякакъв вид пелети. А за сламата добавих че само тя не е скъпа и не са я вдигнали, защото слънчогледова люспа вече почти не се продава а всичко е затворен цикъл!! Кое не е така? И да изтрие колегата темата няма проблем за мен просто исках аз да го покажа пръв. Защото патент няма да извадя така или инъче :wink:

Механизма е толкова ясен ,че няма повече накъде.истинският е с регулируем ход и наистина е малко скъп около 200 лв.За съжаление и аз го нямам и не мога да го покажа,но китайските също вършат работа.единственото условие е да се знае ,горе долу ,колко ход ни е необходим.
Миналата Година взех от прехвалените румънски пелети който правеха много твърда шлака. Ядасах се и взех точно такъв актуатор от китаиците . Така добавих и механично почистване към моята горелка. Лесно и ефективно. Единствено си поиграх да съчиня малка схемичка която до обръща поляритета в края на хода за да прибере актуатора в изходно положение..
phantom_ - специалист
Така е въпросът е да е ефективно. Като си вземеш горелка да не ти се налага Ти да я тунинговаш :wink: Механичното почистване е най сигурния начин че дадена горелка няма да се задръсти.
prascho - майстор
чет яну 31, 2019 10:45 amphantom_ написа:
Казах ви на пазар няма как да излезе. Не съм толкова силен финансово :lol: На познати и околията може. Пък с гаранция не е проблем,моторите и всичко си имат съпътстващи гаранций така или инъче.
Не е нужно да си силен финансово. Създателят на Найк е започнал с 500 долара + 50 долара за билет до Япония (заем от баща си). Измисли име и вземи патент.

П.П. Скрита и неосъзната (осъзната) реклама има в почти всяка тема. Когато си доволен от даден чужд продукт и го препоръчваш (изтъквайки неговите предимства и недостатъци), то ти неосъзнато го рекламираш. От фугата за плочки, през тухлите, дограма, изолация, керемиди, мазилка, боя, видове плоскости за обзавеждане.... почти всичко във форума. В случая темата малко се отличава от масовката, тъй като продуктът е току що моделиран (в ръцете на създателя), а не е пуснат в дистрибуторската мрежа.

Форумът е бизнес с определени правила. Злоупотребата при рекламиране не се толерира. Модераторите имат деца, както споменатите мангали и превозвачи :).
phantom_ - специалист
Благодаря за подкепата колега. И тея дни продължават тестовете. Нарочно я оставям с повече пепел. Искам да стане надеждна :-D

Прикачен файл

_20190205_182200.JPG

Прикачен файл

_20190205_182145.JPG

Прикачен файл

_20190205_182129.JPG
Mariqn830 - напреднал
вт фев 05, 2019 6:23 pmphantom_ написа:
Благодаря за подкепата колега. И тея дни продължават тестовете. Нарочно я оставям с повече пепел. Искам да стане надеждна :-D
Това за колко дена е?
lz2skt - специалист
Tова отстрани на самата тръба над подвижната скара не е ли нагар подобен на този,който се получава на Грейкото на ниски мощности ?
prascho - майстор
Аз бих попитал, къде гори огъня? Тъй като няма легло и пелетите не идват отдолу, а отстрани, то горивния процес най-отпред ли е?
вт фев 05, 2019 8:00 pmlz2skt написа:
Tова отстрани на самата тръба над подвижната скара не е ли нагар подобен на този,който се получава на Грейкото на ниски мощности ?
Виждам го като нагар, но поне не е както при Грейко, да заема мястото на постъпващите пелети, като изменя формата и обема на горивната камера.
Не е голям проблем да го човъркам ежедневно. То така или иначе, отоплението с твърдо гориво си иска ежедневно наглеждане. Тази горелка е направила тая пепел за около два дни, в това топло време. След още няколко ще се затрупа и трябва да се изхвърля пепел.
...освен ако не е налична система за извличане и компресиране на пепелта.
.....всичко е пари, Всичко е Любов.
phantom_ - специалист
вт фев 05, 2019 6:51 pmMariqn830 написа:
вт фев 05, 2019 6:23 pmphantom_ написа:
Това за колко дена е?
Това е от началото откакто съм я запалил. Нарочно нищо не чистя ръчно.
phantom_ - специалист
вт фев 05, 2019 8:00 pmlz2skt написа:
Този нагар е като шлака и много лесно се отстранява. При другата горелка го прави долу в ниското и той е като въглен. Тук ако го бутна и ще падне. И ако и усиля мощтноста със сигурност ще се самопочисти.
Но нарочно я тествам на много слаба мощност.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 37

Тема "Пелетна горелка самопочистваща всегоривна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: