Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Жако - специалист
:x
чет апр 07, 2022 7:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет апр 07, 2022 7:36 pmdon.nasco написа:
Благодаря, а сещате ли за някакъв проблем от подобно смесване и горене?
Вземи проблемът при изгаряне на сламени пелети и го раздели на 2!
Не съм горил, но това се сещам- повечко дим, невъзможност на фотото да види огън и ГАСЕНЕ.
Смесването е компромис, който от Грейко са установили за приемлив, при смесване 1/1.

Жаксън, не го мисли повече, ами си наглеждай печката всеки ден!
Повече от година пелетарника ми не е видял пелетка, а мен ме хваща носталгията. Ще взема и дърва да си купя, че с модерното отопление е яко скука, до пълна скръб, на моменти.

:supz: :lol: :lol: :)
LazarGanev - "Велик майстор"
чет апр 07, 2022 7:36 pmdon.nasco написа:
Благодаря, а сещате ли за някакъв проблем от подобно смесване и горене?
При горенето на сламени пелети с RB проблемът е, че в горивната камера се оформя един твърд фитил, който се заклинва, не може да падне от горивната камера, запушва и отвора на фотодатчика, горелката губи пламъка и загасва. Когато се гори смес от сламени и слънчогледови пелети не се получава такъв фитил, продуктите на горене е пепел, която пада долу, както при дригите пелети
andy_forresite - майстор
нед апр 03, 2022 12:07 pmgardenER-- написа:
Благодаря на отзовалите се.
Помпата вече пали посредством сигнал от Грейкото. :)
Вече няма да работим 2 часа излишно, докато вдигнем 55°...
Забелязал ли си конденз по топлообменника на котела преди да свържеш водната помпа към горелката? Само по-бързо до се вдига температурата на водата в котела ли беше причината? Топлият котел не означава непременно и топли стаи.
За сгряването на жилището трябва топлинна енергия. Дали ще сгрееш първо котела и после водата ще започне да се движи по системата, или тя постепенно ще се темперира, ще е едно и също като изгорено гориво. Няма хитрини, с които така да накараш водата да се движи из тръбите като температура, скорост и каквото се сетиш, че разходът да се понижи при същите квч топлинна енергия към помещенията. Сигурно си виждал всякакви сложни системи от тръби, вентили, термостати, задвижки, клапи и т.н. Толкова сложни, че ако си вода, ще се чудиш откъде точно трябва да минеш. Тук целите на занятието са основно две - защита на твърдогоривния котел от конденз и дозиране на топлоподаването (което идва в повече ако се подава в продължение на над 1 час). Иначе за стопляне на жилище си трябват определени кг гориво, квч енергия и пр. както и да управляваш помпите и колкото и завойчета да прави водата.
пон апр 11, 2022 9:52 amandy_forresite написа:
.................
Дали ще сгрееш първо котела и после водата ще започне да се движи по системата, или тя постепенно ще се темперира, ще е едно и също като изгорено гориво. Няма хитрини, с които така да накараш водата да се движи из тръбите като температура, скорост и каквото се сетиш, че разходът да се понижи при същите квч топлинна енергия към помещенията.
.................
Но!!!
За да е горенето качествено, от където и икономия на гориво, има едно важно условие.
Пълно изгаряне
Не осигуриш ли на огънят да се развие, да вдигне температура, няма пълно горене. Влажността също влиза в уравнението.

Горното твърдение е погрешно
Анди, дай му на огъня да разбере, че го контролираш! Осигури му кислород, качествено гориво и температура!
Пускайки му студена водица- гарантиран преразход.
Като да махнеш на 600ката термостата, през зимата и да очакваш разход 5.

Антикондензен поне 60 градуса, според мен. Има и на по ниски градуси.
Не случайно пиролизните работят със 75 и искат задължително суха дървесина. Инак- няма пиролиза- няма икономия.
Тия "дъждовни" не се отразяват добре на всеки.
gogo4039883 - помощник
Здравейте на всички! Моля кажете някаква дробилка за клони, чийто получен нарязан материал да преминава през горелка на грейко. :)
6osi6 - майстор
Чукова дробилка която първо реже трупите на дискове, напречно на жилите, по 30 мм. По-изгодно е да купиш котел за чипс.
naydenov.anton - специалист
Здравейте,

някой може ли да ме посъветва къде в София мога утре (Съботя) да купя запалка за Грейко, че днес се оказа заминала а го дават студено следващите дни :)

Благодаря!
Мисля, че навсякъде - пробвай по телефона
naydenov.anton - специалист
пет апр 15, 2022 9:17 pmLazarGanev написа:
Мисля, че навсякъде - пробвай по телефона
Извинявай навсякъде имаш предвид инсталаторите за София ли?

Кварцов ли да търся или стандартния си керамичен?
Не знам каква е разликата между тях. Грейко доставя само един вид - сива, японска, керамична, кварцова, порцеланова - както искаш я наричай

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: