Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Къща за гости "При Анди в гората" предлага:
- Празна стая- 100
- Стая с печка- 120, дърва + 100
- Котелно .......по договаряне
- с възможност за пипане +100
- достъп до менюто +200
- промяна стойностите на напрежението в сериозни граници +200 с предварителна заявка в енергото.
..........и т.н.
Еееех! Завиждам благородно.

пп. Свещите горят ок. 8 часа. Някакъв свеж аромат, като на ароматизатор тип сапунерка.
повишават Т в кухнята ок 0.5 градуса, на отворена врата. На затворена не съм пробвал, но не вярвам две да вдигнат градус. Вероятно ако попритворя.
Не мога да сметна мощността, евентуално ще е по лесно с инфо от нета.
Не зная цена и от къде са- стари запаси от ББ (бившата благоверна). Останала ми е една във вид на калинка и една голяма, в чаша. Калинката я подкарах, а чашата си я пазя за Нова година, да ми сгрее кокалите.
Жако - специалист
ср ное 23, 2022 11:44 amТрифон П.Трифонов написа:
Топло е, гори на ниски мощности, няма интензивно движение (изгаряне) на пелети, за да е ефективно самопочистването.
Решение:
- ползване на часовите графици при топло време- гори интензивно, затопля, гаси.
- завишаване на Р1 и изключване/намаляване времето за поддържане.
- почиства огняра.
Недостатъци:
- иска заигравка с настройките.
- ежедневна, пепелява работа.

Носталгията по пелетозанимавката ми се възпламенява периодично.
Няма такъв кеф да си ръчкаш печката.
Пелетите са скъпи, та бързо ми минава.
😀😀😊😊 Що така си приличами.
Климатика е евтино но да ръчкам горелката с пелети ма кефи..
Все нещо да донастройвам.
Жако - специалист
чет ное 24, 2022 9:05 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 24, 2022 8:41 pmfrizera написа:
По скоро проблема е от горивото. Вероятно пелетките са едни такива въз късички и като добавим от какво са направени, добавим качеството на суровината за тях ( освен люспа повечко стебла и листна маса ) и пепеляка в чувала получаваме отговора на дилемата. Дребните пелети ( късите ) се скупчват на изхода след шнека и не могат да се избутват достатъчно напред по време на горенето. Започва да се губи осветеността въпреки, че реално има пламък и горелката преминава в фаза гасене.......
Това е другият проблем на бавното горене, при Грейко, в топли времена- Р1- поддържане- Р1...
Има време, ще се научиш, особено като застудее.
Оффф, явно котел и горелка са ти преоразмерени и на теб. Както и да е.
Р1-Р2 за Януари месец......нормално.
Точно от това избягах с Буфер в системата, още на етап Проект.
Опитал съм абсолютно всичко, включително котел на челна стойка, а буфера в поза "свещ".
😂😂
scivos - напреднал
Здравейте, батерията за часовника е за смяна, лесно ли се сменя? Пелетна горелка greyko rb 30(закупена 11.2015г.), преди когато изгасне тока, часовника се запазваше до няколко часа без ток, а сега дори кратко да изгасне тока, часовника се занулява и така таймера на горелката не сработва, докато ръчно не сверя часа. Батерията е обвита в жълт "кожух", лесно ли се сменя, някой да каже? Благодаря.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е за всеки, запоена е
kalin72 - майстор
Големия шнек спря да работи. Започва да върти някак си слабо, и спира. Дали ще е само от прахта на пелетите, или моторчето сдава багажа? Сутринта ще го разгробя, но е добре да знам....
LazarGanev - "Велик майстор"
Много е голяма вероятността да е от платката - ако можеш замери напрежението, което се подава към изхода за шнека по време на работа или в тестов режим - може да се окаже 110В или 160В и докладвай на сервиза или направо ги викай
prascho - майстор
Дали пък не е от запушване с дълги пелети....
don.nasco - специалист
чет дек 22, 2022 6:09 amkalin72 написа:
Големия шнек спря да работи. Започва да върти някак си слабо, и спира. Дали ще е само от прахта на пелетите, или моторчето сдава багажа? Сутринта ще го разгробя, но е добре да знам....
Винаги можеш да го пуснеш директно към контакта преди да разглобяваш каквото и да било.
kalin72 - майстор
Точно това и направих, пуснах го директно от контакта, при съвсем изчистен от пелети шнек, работи уж добре, качва и като го напълни, спира.
Установих хубава голяма буца от прах на изхода на големия шнек :)
Благодаря за съветите :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: