Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед ное 15, 2020 9:05 ambmahob написа:
Я кажете кат разкачам дали да сменям комина, Трифон тънкообидчив и злопаметен..... :-D
За гофрето ли става дума?
Не, защо да го сменяш? Освен от естетическа гледна точка, а ако държиш, що не сложиш истински, както посъветва Лазар?! Даже бих отишъл на двоен инокс.
Кефиш ма, че си откровен.
filmatoplo - майстор
Нищо му няма-чисти го по често .Щото и в супер гофретата с гладка вътрешна част и супер кюнци има пепел и сажди -ще ви покажа снимки .И не в мои камини ,ами и в на прочути майстори.
bmahob - майстор
Ужас понеже комина почва от гофрето извадих половин чувал от пелети ако не и повече ситна пепел, парчета вар, тухла , едни черни като камъни керозит ли се викаше, инак на гофрето само в частта при ревизията на 1/2затапено с пепл назад нямаше, много яко съм го залепил и не смених комина че там едвамсе навирам да омотам от тиксото за комини за да не ми ръси дребна пепел. Почистих това за два сезона и половина, напролет ако е здраве ще я източа ще махна и пелетите и ще я бодна в комина дето продължава надолу до мазата... Първата година беше там ма ми се струваше че нее ок, инак като бръкнах нагоре тихлите гладки усетих полъха на вятъра веднага. Не съм снимал че ме е срам :lol: Трифон не гофрето, имам два комина като опция виж снимката, това от ляво е с розетка от първоначалния пуск, това от дясно аз сътворих по късно

Прикачен файл

16054407880561402804899468497598.jpg
нед ное 15, 2020 1:30 pmbmahob написа:
Ужас понеже комина почва от гофрето извадих половин чувал от пелети ако не и повече ситна пепел, парчета вар, тухла , едни черни като камъни керозит ли се викаше, инак на гофрето само в частта при ревизията на 1/2затапено с пепл назад нямаше, много яко съм го залепил и не смених комина че там едвамсе навирам да омотам от тиксото за комини за да не ми ръси дребна пепел. Почистих това за два сезона и половина, напролет ако е здраве ще я източа ще махна и пелетите и ще я бодна в комина дето продължава надолу до мазата... Първата година беше там ма ми се струваше че нее ок, инак като бръкнах нагоре тихлите гладки усетих полъха на вятъра веднага. Не съм снимал че ме е срам :lol: Трифон не гофрето, имам два комина като опция виж снимката, това от ляво е с розетка от първоначалния пуск, това от дясно аз сътворих по късно
Вече влизам ли и в категорията "патило" или още си критичен към мен?!
Мисля, това ти мнение е показателно. Поне си откровен.
Друг път слушай ко ти пей радиото е не кат теле пред.......забрайх как беши!
Спести едно излизане на колеги. Браво е наглеждай по често, както каза Филма!
Вади допълнителните пружини!

Криозот, на баба му Керана, се вика.

Не ти знам името, ама общият комин не пипай!
Вече трети път го пиша за последната седмица.
В къща ли си, кооперация, блок??? На кой етаж? Знаеш ли как е изграден коминът в многоетажна сграда? Не пипай, че и други може да страдат! Този път извади късмет, че пишеш тук, ме да подсказвам(е).
bmahob - майстор
Признавам че бех се отплесбал да чистя, допълнителните шининусукани в пружинето не мога да вадя че трябва да раГлабям основно, но честно казано Т падна и като сложих отражател над колницата набразстояние от горните отвори то така ми се оправи и стъклото, Разлика в Т на комона преди иалед почистване няма, 90-135/136. Добре бе бижуто с много ниски Т на газовете там как няма проблем??? Заводски има турболатори и в дългите и късите тръби???? Друго камерата няма вече влажни сажди, всичкое сиво кафява прах, даже задната стена при стъргане с шпатола почва да причистванапуканото..... До някъде от камината донякъде и от гадни пелети, оставих един радиатор с Тгкава на макс да връща по топла вода, сега при 65 зададени дига до 45 на входа, отделно един малък е без глава в гардеробната тпй е най далечния от камината.... Друго се сетих по рано раздвижвах пружините на горяща печка а това е голяма грешка.... Пак съм патило.... Трифоне не се заяждам, като теле от железница :) беше поговорката май
Не четеш. За кой ли път?!
И Бижуто има проблем. Същият като твоя. Бибо писа тия дни и също като тебе- кУмин. От що ли? И едно италианско Равели пропуши, а тъкмо я бе похвалил човека. -Я си погледни комина!
Се от правилен избор.
На всички камините са ви виновни!!!
Проблема е у ползвател, а не от печка.
Печка писах, а не Печоряга. Той нещо тръгна с гумата.
bmahob - майстор
Комините са зидани от единички, еднофамилна къща, Никой друг не пали освен мене, 3тръгваототдолу мазето, само моментно полсзвания е правен да тръгва от втория етаж, ние обитаваме него, всичките излизат на билото или 40-50см над него не съм се качвал, страх ме е от високо, но този от ляво който първоначално боднах мога да почиствам от мазата, преди години ръгах с една въдица и го мичистих и отдолу а отгоре с гюлета четки и т.н. Но поне няма да задържа пепел до гофрето, просто ще ми е повече играчка, е добре 90гр на първа не са ли достатъчни... Инак нантавана над мене пооблякох комина с вата каменна да може да му е по топло, е верно нямам време да го шпакловам но мисля че постигнах някакъв ефект спрах кафявите петна да не слязат при мене на етажа, доп турболатори мога да махна на пролет, но отражателя не ми се маха, от както го сложих се кротнах с камината и стъкло и стопляне, минис е че нямам шапка на коминоте и не знам кво става с дъждовната вода при положение че при мен има като стъпало :?
filmatoplo - майстор
За монтаж на отоплителни уреди -котли ,камини на една известна марка отдавна го мисля като идея да идва задължителен лист с манипулациите които се извършват при монтажа и изисквания .Например цяла таблица с изброени и поставяш отметки на всяко ,два екземпляра с подписи -за да нямя ,не чух,не видях,не знам.А именно -поставен филтър,измерен капацитет ,премерена първа доза за палене,настройки на горене,налягане в система ако има,пелети -марка и калоричност .Изисквания към -чист комин ,тяга ,въздух за горене .Каквото не е спазено се вписва в таблицата :wink: .Аз ще го напиша и в точната тема -те четат. :wink:

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: