Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Krustio96 - помощник
пет дек 28, 2018 1:36 pmKrustio96 написа:
чет дек 27, 2018 11:23 pmstartx написа:
чет дек 27, 2018 11:18 pmstartx написа:

колко киловата ти е камината ? че настриките ни за 13 ни за 25
Защо ти е изкпчил енкодера на вентилатора (Р25 = 0 ) ( трябва да е 1 ) и защо ако е 25 ти е свалил подаването на пелети като ~ 13 киловатова ... обема на водната риза на 25цата е доста голям това означава че с тези настройки тя ще гори дълго докато стигне температурата която си задал на водата , каква е температурата която е задал на водата камината гасне ли изобщо и при зададена температура каква подържа ? ( Смени си инсталатора !!!)
Здравей благодаря за отговора аз не разбирам от такива камини камината е на майка ми а аз във другият град съм на дърва и един ден реших да спя при нея но неми се виждаше добре дълго гореше много пелети ходеха а топлина едвам едвам за това реших да потърся онлайн и намерих този сайт реших да попитам за тези настройки и явно не са добри незнам какви настроики да и задам на 100квадрата къща и да е ем топло и уютно хем да е малко по икономично неми харесва по 2 чувала пелети по 15 кила да ходят за 12 часа и тя вече е отчаяна иска да я смени със климатици.
ето други снимки който имам:http://prikachi.com/images.php?images/872/9469872w.jpg
:http://prikachi.com/images.php?images/873/9469873T.jpg
Печката гори със много силен пламък направил съм я на 24градуса вдигне ли градусите директно гасне и като падне на 22 се включва пак. но през това време водата в радяторите истива и няма никакъф ефект ако може нещо телефон или скаип за връзка ще съм много благодарен.
Здравейте колеги, може ли някой от вас да ми изпрати инсталационните настройки за burnit 25kW comfort или да се свърже с мен по телефона (0898563533), или на e-mail : stenlistoichev@abv.bg. Благодаря предварително. Ще почерпя :partyman: .
kali3896 - напреднал
Здравейте.Става въпрос за БУРНИТ 13кв.При зададени 65 градуса на водата достига до 62 , 63 и не мърда от там ,на А режим.При което работи на 3 или 2
ра степен .Въпроса , ми е дали с настройки ще може да се вдигне с 1 градус водата,при което камината ,ще мине на 1ва степен .Температура в стаите 24 градуса , термоглави на повечето радиатори.
startx - специалист
съб дек 29, 2018 9:06 pmkali3896 написа:
Здравейте.Става въпрос за БУРНИТ 13кв.При зададени 65 градуса на водата достига до 62 , 63 и не мърда от там ,на А режим.При което работи на 3 или 2
ра степен .Въпроса , ми е дали с настройки ще може да се вдигне с 1 градус водата,при което камината ,ще мине на 1ва степен .Температура в стаите 24 градуса , термоглави на повечето радиатори.
1. Или подаването на пелети ти е намалено в тези степени от заводските или с ти кофти пелетите (дълги солети) и прави шнека празни обороти и неравномерен огън с което не мърдаш от градусите. 2.имаш загуби и някой рдиатор наваксва (отдава) главата не нмаля притока иамината не достига градусите! 3. Камината ти не е оразмерена спрямо квадратурата и радиаторите( което не е мн голям проблем ама трябва да се бутнат настройките на камината в минималните мощности )
startx - специалист
Grants, къде си забил? :-D :-D
seiko72 - специалист
намали една от термо главите и ще си догониш температурата на камината и няма нищо това не е фатално направи си 2 и 3 да ти модулират и всичко ще е наред.
съб дек 29, 2018 9:29 pmseiko72 написа:
намали една от термо главите и ще си догониш температурата на камината и няма нищо това не е фатално направи си 2 и 3 да ти модулират и всичко ще е наред.
Е като намали, една от термоглавите, работата на камината ще "заспи", а температурата в стаята къде ще иде? Нали това е най важното?!!!
bmahob - майстор
съб дек 29, 2018 9:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 29, 2018 9:29 pmseiko72 написа:
Е като намали, една от термоглавите, работата на камината ще "заспи", а температурата в стаята къде ще иде? Нали това е най важното?!!!
И аз първата година гледах да модулираме само :-D :-D докато жента не ме сверна с точилката и ми просветна
kali3896 - напреднал
Благодаря за страхотните отговори , има върху какво да мисля и експериментирам. =D>
Raij - специалист
съб дек 29, 2018 10:11 pmkali3896 написа:
Благодаря за страхотните отговори , има върху какво да мисля и експериментирам. =D>
не ги слушай, всичко ти е ок, разхода как е . не пипай нищо. в топъл ден ще стигне и 66 гр.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: