Схванах,просто искам да направя така че помпата да върти малко по продължително време.Затова се чудих ако я свържа към котела няма ли да постигна искания ефект.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Не, нищо няма да се промени. За да работи на пресекулки значи мощността на горелката идва малко, поне в някои моменти - не знам постоянно ли така работи или само в началото? Ако намалиш температурата на включване на помпата ще изстине котела, а това не е желателно
LazarGanev
- "Велик майстор"
ico_3 написа:Помпата да тръгва на 65* иначе Set Temp Rangestilian20, според горния цитат горелката не спира на 65, а на 80*С, на 65*С тя работи на пълна мощност
Min
60°
Max
80°

LazarGanev
- "Велик майстор"
Извинявам се, чел съм повърхностно. Прав си, разбира се има елементарно разминаване
ico_3
- специалист
Аз се извинявам че съм ви подвел но не разбрах точно кое е температурата на горелката изключва се на 70* но никога не ги достига.До 60* работи на 3 степен до 65* на 2 и над 65 на 1.Проблем ли е това постоянно включване и изключване на помпата.Може би наистина не и достига мощност понеже доста съм намалил f-load с цел по нисък разход на пелети.Не се оплаквам от работата на горелката и разхода но пък ако може да се постигнат по добри резулати защо да не експирементираме. 

Evgeniy
- майстор
Аз моята съм я нагласил на втора степен да минава 1 градус след включването на помпата, което не практика е при > от 1, т.е 2. Така съм сигурен, че докато затопли цялата сиситема дотолкова, че да спре да изключва помпата ще работи на максимална мощност, което значи по-бързо затопляне. Щом температурата спре да пада под тази на изключване на помпата и се покачи с 1 отгоре, тогава минава на втора и после на първа.
помпа - 55
Т - 66
делта Т:
10
7
0
На практика се получава това:
помпа - 55
Т - 66
делта Т:
10
7
0
На практика се получава това:
Прикачен файл
Capture.JPG (15.64 KиБ) Видяна 1492 пъти
димитар кисиов
- специалист
в упътването е записано да има 10 гр.разлика между температурата на помпата и тази на горелката .при разликата 10 5 0 на скоростите лесно се досештаме как работи . ако се заиграем с честотата на включване на помпата можем да намалим мощността на горелката и да имаме недостик на топлина но можем и да избегнем честото влизане в суспенд тоест препорачително е спрямо неоходимоста от мощност да си поиграем с числата .това е строго индивидуално и всеки трябва сам да си избере температури но по малко от 55гр.на помпата не бива да се прави е това се постига най добре с програматора на горелката . имаме си сонда платина 1000 с доста добра точност защо ни е някакъв термостат с неясни хистерезиси . имам познати които като си купят нова за тях кола е карат само в неделя и на празници . аз съм твърдо за програматор -помпа
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература