Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
Схванах,просто искам да направя така че помпата да върти малко по продължително време.Затова се чудих ако я свържа към котела няма ли да постигна искания ефект.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, нищо няма да се промени. За да работи на пресекулки значи мощността на горелката идва малко, поне в някои моменти - не знам постоянно ли така работи или само в началото? Ако намалиш температурата на включване на помпата ще изстине котела, а това не е желателно
stilian20 - специалист
LazarGanev няма как да работи правилно системата когато горелката изключва на 65 а помпата тогава тръгва
(според мен)
ico_3 написа:
Помпата да тръгва на 65* иначе Set Temp Range
Min
60°
Max
80°
stilian20, според горния цитат горелката не спира на 65, а на 80*С, на 65*С тя работи на пълна мощност :). Не разбирам какво имаш предвид :?
stilian20 - специалист
Set Temp Range
Min
60°
Max
80°

Това е диапазона в който може да си нагласяш темп на водата.
по нагоре обясних на колегата как да види на колко му е нагласена горелката (със стрелките)
отговора му беше 65с
Извинявам се, чел съм повърхностно. Прав си, разбира се има елементарно разминаване
ico_3 - специалист
Аз се извинявам че съм ви подвел но не разбрах точно кое е температурата на горелката изключва се на 70* но никога не ги достига.До 60* работи на 3 степен до 65* на 2 и над 65 на 1.Проблем ли е това постоянно включване и изключване на помпата.Може би наистина не и достига мощност понеже доста съм намалил f-load с цел по нисък разход на пелети.Не се оплаквам от работата на горелката и разхода но пък ако може да се постигнат по добри резулати защо да не експирементираме. :-D
Evgeniy - майстор
Аз моята съм я нагласил на втора степен да минава 1 градус след включването на помпата, което не практика е при > от 1, т.е 2. Така съм сигурен, че докато затопли цялата сиситема дотолкова, че да спре да изключва помпата ще работи на максимална мощност, което значи по-бързо затопляне. Щом температурата спре да пада под тази на изключване на помпата и се покачи с 1 отгоре, тогава минава на втора и после на първа.

помпа - 55
Т - 66
делта Т:
10
7
0
На практика се получава това:

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (15.64 KиБ) Видяна 1500 пъти
n.ganev - майстор
Колегите по-горе те насочват правилно.
ico_3 написа:
горелката изключва се на 70* но никога не ги достига.До 60* работи на 3 степен до 65* на 2 и над 65 на 1.
При тези твои условия нагласи помпата да включва при 57-58 градуса и ще усетиш разлика :yawinkle: .
димитар кисиов - специалист
в упътването е записано да има 10 гр.разлика между температурата на помпата и тази на горелката .при разликата 10 5 0 на скоростите лесно се досештаме как работи . ако се заиграем с честотата на включване на помпата можем да намалим мощността на горелката и да имаме недостик на топлина но можем и да избегнем честото влизане в суспенд тоест препорачително е спрямо неоходимоста от мощност да си поиграем с числата .това е строго индивидуално и всеки трябва сам да си избере температури но по малко от 55гр.на помпата не бива да се прави е това се постига най добре с програматора на горелката . имаме си сонда платина 1000 с доста добра точност защо ни е някакъв термостат с неясни хистерезиси . имам познати които като си купят нова за тях кола е карат само в неделя и на празници . аз съм твърдо за програматор -помпа

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: