пон яну 21, 2019 11:40 amfilmatoplo написа:Бе аз го виждам изравнител, ама може и от очилата да е.В схемата на Атмос -това са 2 отделни колектора ,те още не са дорасли за хидравлични изравнители.
![]()
пон яну 21, 2019 1:30 pmChristo написа: Схемата съм я свалял отдавна от АТМОС. Сложих я, защото може да се качи лесно. Вече не е достъпна. Имаше повече от 40 схеми на сайта им, с буфер, със слънчев колектор с какво ли не, що ги махнаха не знам. Херц имат двайсетина препоръчителни схеми, котелът те пита коя точно си изпълнил, казваш му, той си казва "аха", сменя си алгоритъма и пей сърце! Моята мисъл беше, че ако човек не е специалист, има два разумни изхода: или четем и се ограмотяваме, или си викаме човек, който наистина разбира, да ни свърши работата. За съжаление, "разбирачи" много и ако нищо не знаеш, шансът да те качат на върбите хич не е малък....Кютукът отдолу е Ладдомат, АТМОС са му големи фенове, бяха го сложили на всичките си схеми. Той може да се направи с термостатичен вентил и помпа. Аз лично си го купих от един полски сайт и не съжалявам, дойде си с крановете, термометрите, холендрите, готов, само да го закачиш.Заповядай, имам ги всичките.
Поздрави на всички, и успех!
пон яну 21, 2019 1:05 pmfbr написа: Ако е само един радиаторен кръг, даже и колектор не ти трябва. С две тетки и нипел по средата, става чудесен хидравличен изравнител. Лазар някъде беше показал снимка.И аз така опитах да хвана бога за.......Втората помпа пред колектор с шест радиаторни крьга и измислен изравнител с ппр 32,колкото магистралата,да ама не.Затова засега котела на 85 и само с помпата на малкия крьг,а като стигна истински изравнител с две помпи.
пон яну 21, 2019 9:15 pm4799inpl64 написа:Не можах нищо да схвана.
И аз така опитах да хвана бога за.......Втората помпа пред колектор с шест радиаторни крьга и измислен изравнител с ппр 32,колкото магистралата,да ама не.Затова засега котела на 85 и само с помпата на малкия крьг,а като стигна истински изравнител с две помпи.
пон яну 21, 2019 10:29 pmfbr написа:с две тетки и парче трьба с две помпипон яну 21, 2019 9:15 pm4799inpl64 написа:Не можах нищо да схвана.
И аз така опитах да хвана бога за.......Втората помпа пред колектор с шест радиаторни крьга и измислен изравнител с ппр 32,колкото магистралата,да ама не.Затова засега котела на 85 и само с помпата на малкия крьг,а като стигна истински изравнител с две помпи.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: