• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: В схемата на Атмос -това са 2 отделни колектора ,те още не са дорасли за хидравлични изравнители. :wink:
пон яну 21, 2019 11:40 amfilmatoplo написа:
:wink: В схемата на Атмос -това са 2 отделни колектора ,те още не са дорасли за хидравлични изравнители. :wink:
Бе аз го виждам изравнител, ама може и от очилата да е.
Колектори са на схемата на Антон в Буфер.
Павката84 - помощник
Благодатя за схемата christo.Аз също се занимавам с елоктро обзавеждане на предприятия, по такива места докато подвързвам помпи и тн.... Стоя и оглеждам логически накрая стигнах до този хидравличен изравнител и там се чудих какво се случва, мислих си нещо има в тови вертикален съд.
Разбирам за големи отоплителни системи с колектор с много и различни помпи, при една малка инсталация ако е нужно да се направи това предполагам обема му е от голямо значение, а с в.клапан след помпата неспомага ли за това да не се "дърлят" една на друга.
Благодаря
fbr - майстор
Ако е само един радиаторен кръг, даже и колектор не ти трябва. С две тетки и нипел по средата, става чудесен хидравличен изравнител. Лазар някъде беше показал снимка.
Christo - майстор
Схемата съм я свалял отдавна от АТМОС. Сложих я, защото може да се качи лесно. Вече не е достъпна. Имаше повече от 40 схеми на сайта им, с буфер, със слънчев колектор с какво ли не, що ги махнаха не знам. Херц имат двайсетина препоръчителни схеми, котелът те пита коя точно си изпълнил, казваш му, той си казва "аха", сменя си алгоритъма и пей сърце! Моята мисъл беше, че ако човек не е специалист, има два разумни изхода: или четем и се ограмотяваме, или си викаме човек, който наистина разбира, да ни свърши работата. За съжаление, "разбирачи" много и ако нищо не знаеш, шансът да те качат на върбите хич не е малък....Кютукът отдолу е Ладдомат, АТМОС са му големи фенове, бяха го сложили на всичките си схеми. Той може да се направи с термостатичен вентил и помпа. Аз лично си го купих от един полски сайт и не съжалявам, дойде си с крановете, термометрите, холендрите, готов, само да го закачиш.
Поздрави на всички, и успех!
пон яну 21, 2019 1:30 pmChristo написа:
Схемата съм я свалял отдавна от АТМОС. Сложих я, защото може да се качи лесно. Вече не е достъпна. Имаше повече от 40 схеми на сайта им, с буфер, със слънчев колектор с какво ли не, що ги махнаха не знам. Херц имат двайсетина препоръчителни схеми, котелът те пита коя точно си изпълнил, казваш му, той си казва "аха", сменя си алгоритъма и пей сърце! Моята мисъл беше, че ако човек не е специалист, има два разумни изхода: или четем и се ограмотяваме, или си викаме човек, който наистина разбира, да ни свърши работата. За съжаление, "разбирачи" много и ако нищо не знаеш, шансът да те качат на върбите хич не е малък....Кютукът отдолу е Ладдомат, АТМОС са му големи фенове, бяха го сложили на всичките си схеми. Той може да се направи с термостатичен вентил и помпа. Аз лично си го купих от един полски сайт и не съжалявам, дойде си с крановете, термометрите, холендрите, готов, само да го закачиш.
Поздрави на всички, и успех!
Заповядай, имам ги всичките.
http://bogemia.com.ua/ru/atmos/ustanovk ... atmos.html
Трябваше да му качиш без Ладомат, че ние с Калин си го знаеме, ама не всички са като нас.
Освен това, доста по евтинко излиза ако е събери чарк.
Андиииии, прав беше.
Christo - майстор
Благодаря за схемите! Ако знаеш колко пъти съм се ядосвал, че не си ги свалих всичките, когато можеше!
4799inpl64 - специалист
пон яну 21, 2019 1:05 pmfbr написа:
Ако е само един радиаторен кръг, даже и колектор не ти трябва. С две тетки и нипел по средата, става чудесен хидравличен изравнител. Лазар някъде беше показал снимка.
И аз така опитах да хвана бога за.......Втората помпа пред колектор с шест радиаторни крьга и измислен изравнител с ппр 32,колкото магистралата,да ама не.Затова засега котела на 85 и само с помпата на малкия крьг,а като стигна истински изравнител с две помпи.
fbr - майстор
пон яну 21, 2019 9:15 pm4799inpl64 написа:

И аз така опитах да хвана бога за.......Втората помпа пред колектор с шест радиаторни крьга и измислен изравнител с ппр 32,колкото магистралата,да ама не.Затова засега котела на 85 и само с помпата на малкия крьг,а като стигна истински изравнител с две помпи.
Не можах нищо да схвана.
4799inpl64 - специалист
пон яну 21, 2019 10:29 pmfbr написа:
пон яну 21, 2019 9:15 pm4799inpl64 написа:

Не можах нищо да схвана.
с две тетки и парче трьба с две помпи
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: