Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
А гаранция,сервиз,поддръжка? :)
vache - специалист
nnikbg написа:
Vache ти така и не пусна една схема на твоето парно. 100 л бойлер за 8 часа на ток , а с котела за колко време се грееше? Мен 4 дена ме нямаше и като се прибрах водата в бойлера беше 15 С (150 л) , а котелната вода 7 С. Старт на котела и след 2 , 2.5 часа бяхме под душа.
Ох, схема не пуснах, щото се отплеснах тогава с бебето и с всички проблеми на котела... :shock: А и реших, че щом оправиха управлението на помпите всичко е ОК
Обаче сега се оказа, че отнякъде се изпразва ризата на котела. Знам, че звучи нелепо и като от евтино романче, ама изведнъж в тази система нещо стана :? Сега сме на положение бойлера изолиран с крановете, защото мъжът ми реши, че е спукана серпентината и се мием с водата от котела :mrgreen: Хубаво, ама като изолирахме серпентината от системата изчезва пак толкова много вода за 36 часа, значи не е тя. Изпразва се ризата на котела и влиза въздух в помпата. Тия дни ще седна наистина да направя читава схема да я видите. Факт е, обаче че таз система работи безорказно в тоя вид повече от 3 г. със същия тоя котел ама на въглища. Сега сме добавили само бойлера и помпа за него + възвратен клапан на отоплителната част. Друго по самата система не е пипано. Винаги е топлела равномерно и добре.

Звъняхме на сервиза за бойлера, човека се хвана за главата. Каза да видим как е настроен терморегулатора и да му се обадим пак. Абе разговора е протекъл горе долу на нивото на интернетаджиите дето те питат дали ти светят двете мониторчета долу вдясно :mrgreen: После решихме, че е спукана серпентината или нещо със заварка да има проблем. Затова задържахме да се уверим, че те че от там и да се обаждаме пак в сервиза. Да, ама не тече от там. И ние не знаем какво да правим. Имаме някои тръби в пода. понеже системата е правена малко на части, преправяна е. Та сега се чудим ако изпуска вода от някоя арматура дето е по пода дали може да изтича толкова много вода.

Бойлера наистина е с такава вата изолиран. Абе не знам.. излиза, че се минахме яко. 650 лв не са малко пари за бойлер, ама хич даже. Ама всички викаха Шишков та Шишков... :^o
А терморегулатора не знам как трябва да изглежда, ама тоя изгежда като терморегулатор на маслен радиатор :shock:

Най-тъпото в ситуацията е, че всички неизправности и проблеми по таз система не изглеждат на пръв поглед свързани или поне ние не виждаме връзката.

П.С. Аз не знам вече някой чете ли ми излиянията :rolleyes:
saraneron - специалист
Четем,ама ти направо си като един Бог Шива.......деца ли да гледаш,парно ли да оправяш ,мъж ли да радваш ,влака ли да караш, как ги правиш тези неща? =D>
LazarGanev - "Велик майстор"
saraneron написа:
Четем,ама ти направо си като един Бог Шива.......деца ли да гледаш,парно ли да оправяш ,мъж ли да радваш ,влака ли да караш, как ги правиш тези неща? =D>
:lachtot:
Christo - майстор
Ако се разкачат тръбите към серпентината на бойлера, в която се съмнявате, след като се източи водата, която е в серпентината, от нея не трябва да капе вода, когато бойлерът е под налягане. При Вас е малко неприятно, че трябва евентуално да се кърти но не трябва до се оставят фитинги, закопани и недостъпни. Ако се налагат разклонения или снажданета на тръби, трябва да са достъпни за ревизия или в краен случай да се работи със заварки.
Ако е спукана серпентината, налягането в системата ще се вдига, а няма да пада, защото в балона на бойлера е вода от водопровода, чието налягане е по-високо от това в серпентината, З да откриете къде е теча трябва да спирате всяка вечр по един клон от системата
nnikbg - специалист
Vache като се изгуби толкова време си помислих че всичко е ОК ама :sad: . Дано тръбите да са пуснати в гофри и ако има теч водата по гофрата по гофрата и ще избие в колекторната кутия. Напълно съм съгласен с Лазар Ганев за налягането от водопровода, 90 % е по-високо от налягането в системата. При мен водопровора е 2,4 бара. И па казвам СХЕМА.
sande34 - специалист
Миналата година си направих котелна пелети. Котел е образноказано за такава машина но е факт че топли етажа.Сделан е 100% от скраб и каквото се намери из двора на базата. За технически данни няма да пиша защото такива няма в документацията. В момента загрява три радиатора тенекиени 1600х800 купени от Амиго. Вентилаторът е от парно на зил или нещо такова модифициран с ел двигател от помпа на перална Перла. Шнека е от некви казанлъшки мотор-редуктори на 18 в и се захранва от джикитайско зарядно за акумулатор на 6 и 12в . Регулатора на обороти на шнека е от парно за кола деу мисля а самия шнек го навих на струга от ф6 арматурно железо. бенкера е от скрабна ламаринта. Горелката от дветръби ф120 и 138 една в друга. Друго кво . А - харчи пелети всекакви в момента съм на слънчогледови люспи по 2,5 лв чувала. Разхода е относителен от 1 - 3 чувала на денонощие. Понеже се ползва само през уйкенда и къщата е студена от 0,4градуса до 23 в помещенията му трябват около 30 часа. Затава баща ми го пали в петък сутрин. има защита от прегряване на 70 гр максимум. Досега е сработвал двапъти. Е чак в неделя следобед когато всичко се загрее. Ако работи 2 денонощия минава на "нощен " режим . С един чувал изкарва близо 20 часа. Почистването е кошмарно особено след пелети от люспи но си струва парите.На всеки 12-15 часа се почиства огнището на 24 го продухвам с пеитзума щото е мощен. Това е. Несъм ползвал букови пелети щот са скъпи но с тех сигурно ще литне. В тубата има клипче home made pellet burner.AVI Тва дет бучи е жената с прахосмукачката.
Е, жена ти не можа ли спре за малко с прахосмукачката докато записваше клипчето :) ?
kuuuuuul - майстор
Браво =D> Ерато си имат конкуренция :partyman:

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: