Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ruseff - специалист
Аха,оптодвойката...Още като "новобранец" първия път гребнах от големия куп,кой да знае.А там го мачкали камиони,коли,фандроми.Малее,ужас-половината прахоляк.Че като зе да се цапа тая ми ти оптодвойка-взех да не слагам капака на горелката.Сетне си ги чаках направо от тая джажа де ги пуска още топлички :) .
Ruseff - специалист
n.ganev написа:
Ей, големи диванета сте Баси :? . За малко да ме нема и кодоша - готов :lol: .
alex_serviz написа:
Тебе трябва само трайно да те приобщиме към поклонниците на слънчогледови пелети. ( Според мен с Грейко си е грехота да ползваш дървесни пелети. )
То натам клонят нещата ама знаеш - търся къде да складирам баковете. Не че нямам познати с големи халета ама не искам да им заемам производствените и складови помещения - единия ще започне да коси и събира сено, другия ще се задръсти с материал за леярната, третия ще реши да се разширява и свободното пространство ще се заеме със строителни истории и т.н. Абе идилия.
filmatoplo написа:
:) Остави паничка с малко пелети пред вратата за тест , ще пробват и ще се откажат :? :-D .
Прав си. Моите пелети ги съхранявам подедин сайвант и първата година имах разкъсани две три чувалчета да пробват и до там. Уууу ама бяха дървесни - със слънчогледа незнам :? .
Чакам да падне още малко цената,и бегам за десетина тона.А бе колко ше изядат плъхоците-се ше остане нещо :-D
alex_serviz - специалист
Проблема с мишките се решава по възможност с котка/котарак или ако няма налична такава - с капан за мишки. При мен втората партида пелети я нападнаха мишки ( не знам дали не съм ги донесъл и в чувалите, де! ). Бяха ми разкъсали половината чувалчета. Сложих капан с кашкавалче, хванаха се цяло семейство ( две големи и две дребни ). От тогава капана си стои в бойна готовност, но нямам други поражения ( за сега! ).
бати 100ю - напреднал
нямам никакви проблеми с мишките ама за всеки случай първо оставих по една купичка за мишоците и една на зайците след като пробваха повече не са барали нищо
maistora1965 - специалист
Мишоците не ги харесват при мен единствените поражения са че надупчиха всичките чували и до там.Е сега има доста пелети да събирам от земята но тава си е бял кахър в сравнение с това ако ги бяха харесали.Но моите са само от слънчогледова люспа не знам как стои въпроса с тези които имат и семки.Моите ги пресявам направил съм еди улеи от ситна мрежа под наклон и пускав пелетите през улея малко прашничко е но пък на горелката и е чисто.
n.ganev - майстор
Ей, Пичуи вече съм на75% да влизам в нивата. Ако продължите с тоя тон :? май ще съм в отбора.
alex_serviz - специалист
Един единствен път ми даде Peleti Jam, без видима причина. Тогава почистих и оптодвойката. После не съм имал проблеми. Когато се сетя почиствам отново оптодвойката.
Последна промяна от alex_serviz(стар) на пон мар 30, 2015 12:33 pm, променено общо 2 пъти.
filmatoplo - майстор
:) Аз съм най надолу и последен разбирам за тия съпротивления , кой е виновен -платкаджиите ли . :wink: В моя случай спира само от прахоляк , от дървестни няма проблем .аз ви казах как ще го решавам -с отвор и мрежа на големия шнек , да пада прахоляка преди да стигне горелката . :)
Evgeniy - майстор
Прахоляк, прахоляк... колко да е? Нали оптодвойката е в тръбички перпендикулярно на тръбата и поне 1.5 см по- навътре.
И моята работеше по цели месеци без проблем и когато си поиска дава грешката по няколко пъти, та си мислех и аз за прахоляк. Една проверка при Грейко с датата на закукуване показа, че е от "късметлийската" партида. Да е жив и здрав Н. Ганев - веднага скокна и я смени. Та провери по датата все пак...

..................

И да питам тези, дето вземат Бигбег - с мотокар ли ги вкарвате в котелното или с лопатата?
Ruseff - специалист
Определено дава грешка след запрашаване.Това да и е кусура на горелката.Къв е проблема да кажем-през две седмици при чистене на котела,да се почистят и диодите.При мене на месеца един път ги почиствам,и няма проблем.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: