Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
Не е излишно, разбира се, но има една особеност. Чел съм, че калия от пепелта се отмива много бързо и лесно. Затова се препоръчва ръсене на пепел,когато е нужно наторяването. Защото докато поникне ще е изчезнало полезното. Остава положителния ефект въху почвата.
n.ganev - майстор
6osi6, ХА СЕГА КАЖИ НА ТИЯ ХОРА 1.КОГО, 2.КОГА и 3.С КАКВО И ЗА КАКВО СЪМ ИЗЛЪГАЛ!!! Защото нито се крия кой съм, нито се крия от къде съм - да не става въпрос, че в друга тема плю по мен без да съм се намесвал. Явно пречим на бизнеса на някой защото искаме да помогнем #-o ?
6osi6 - майстор
n.ganev написа:
6osi6, ХА СЕГА КАЖИ НА ТИЯ ХОРА 1.КОГО, 2.КОГА и 3.С КАКВО И ЗА КАКВО СЪМ ИЗЛЪГАЛ!!
Ганев, нямам нищо против да мерите с газ-анализатори, ако горенето в котела след това е винаги при еднакви условия - мощност и гориво, както по време на измерването.
На кой бизнес е явно, че пречите?
6osi6 - майстор
n.ganev написа:
Нали не пренебрегваш чугунените плочи?
Чугунените или шамотните плочи са за долната камера. Поставянето на турбулатори в горната част позволява допълнитено увеличаване на температурата на изгаряне, при запазване на градусите на димните газове. Затова не е лошо да ги има и на двете места, когато горелката изгаря ниско кал. въглища - 1900 J/kg. Дали така е при пелети и слънчоглед, и каква температура на димните газове гоните при тях, не знам :?
LazarGanev - "Велик майстор"
6osi6 написа:
Ганев, нямам нищо против да мерите с газ-анализатори, ако горенето в котела след това е винаги при еднакви условия - мощност и гориво, както по време на измерването.
На кой бизнес е явно, че пречите?
Виж сега 6osi6, дори и да имаш нещо против замерването с газанализатор, пак ще го правим, защото е препоръчително, съжалявам ако с това си действие може да ти причиним недобро настроение :) . За мене е важно да се убедя и с техническо средство, а не само "на око", че котела е бил настроен правилно поне веднъж. Не случайно замерванията и настройките се правят при определени (стандартни) условия - максимална мощност, определена температура на водата и т.н. След това ако се променят режими и горива естествено е да има и промени в показателите на изгорелите газове, но поне има една изходна точка и база за сравнение. Освен това тази горелка се монтира на различни марки и модели котли и едно такова замерване дава възможност за сравнение и статистика, както и за препоръки към бъдещи собственици. Така че всяко едно замерване полезно и не съм го измислил нито аз, нито Николай Ганев, нито пък ти ще спреш замерванията. Моето котелно съм го превърнал в лаборатория и това, което съм замерил с уреда след това съм го усетил и по джоба си. Писал съм някъде назад, може и в друга тема да е било, че до Нова година бях с един котел, след това с друг. Една и съща горелка, едно и също потребление, един и същ режим на работа. При замерване с газанализатор стария котел ми даваше КПД=63%, а новия 92%. Е, не реагирах веднага и това ми коства поне 1 тон пелети изгорени в повече само за половината сезон, ако не бях сменил котела щях да издухам поне още един тон. Така че като дойде следващия път клиент с такъв котел (като първия) и иска да му монтирам пелетна горелка, всичката тази информация ще е полезна за човека да си прецени дали да запази котела или да си вземе нов, за колко време ще се изплати новия само от разликата в месечните сметки и т.н.. Ето защо за мен е важно да събирам подобна информация, макар че поддъжката на газанализатора е скъпо удоволствие, особено като се ползва за пелетни котли - димните им газове за разлика от газовите котли съдържат всякакви боклуци, които запушват сонди, унищожават клетки и правят всякакви мизерии.
filmatoplo - майстор
:wink: Издайте малко за камината,какво представлява конструктивно ,горивна камера и тем подобни ,запалване ,управление .Ако не е тайна де,питат ме вече за камината кога ще бъде готова и дали гори успешно слънчоглед. :wink:
n.ganev - майстор
Тези дни се надявам да я разгледам по-обстойно. Миналата седмица гореше с дървесни пелети, но след като е свършило количеството в бункерчето трябва да са направени проби и със слънчогледови. Като я поогледам ще дам инфо.
6osi6 - майстор
LazarGanev написа:
За мене е важно да се убедя и с техническо средство, а не само "на око", че котела е бил настроен правилно поне веднъж. Не случайно замерванията и настройките се правят при определени (стандартни) условия - максимална мощност, определена температура на водата и т.н. След това ако се променят режими и горива естествено е да има и промени в показателите на изгорелите газове, но поне има една изходна точка и база за сравнение.
"Поне една изходна точка", с това съм съгласен :partyman: Стигнахме до едно по-общо мнение "за управлението на горивния процес" най-накрая.
LazarGanev - "Велик майстор"
Че кой, кога и къде е твърдял, че с газанализатор управляваме горивния процес? :) :cool:
6osi6 - майстор
LazarGanev написа:
Че кой, кога и къде е твърдял, че с газанализатор управляваме горивния процес? :) :cool:
Пак се почва, после пак ще има сърдити :!:
Какво правите на котлите двамата ганеви с газ-анализаторите :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: