Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mimospasov - помощник
пон яну 25, 2021 11:05 pmbmahob написа:
Не е е до въздуха, моето беше така преди
Моето е абсолютно същото,даже и до долу е черно,но не можах да кача снимка.Трябва да има начин да се оправи по някакъв начин и без тая допълнителна планка дето си сложил,но какъв и аз вече не знам...
remarek - специалист
вт яну 26, 2021 10:44 ammimospasov написа:
Моето е абсолютно същото,даже и до долу е черно,но не можах да кача снимка.Трябва да има начин да се оправи по някакъв начин и без тая допълнителна планка дето си сложил,но какъв и аз вече не знам...
Като гори камината и ми прави впечатление, че част от пламъка се връща към стъклото, а не поема през петте отвора нагоре.
bmahob - майстор
вт яну 26, 2021 2:43 pmremarek написа:
Като гори камината и ми прави впечатление, че част от пламъка се връща към стъклото, а не поема през петте отвора нагоре.
Има хора без планка, които не им цапа. Аз си го обяснавам с тягата в комина, при нас не е както трябва, прекалено голяма или малка..... Не знам
Restaurant - напреднал
вт яну 26, 2021 8:43 pmbmahob написа:
вт яну 26, 2021 2:43 pmremarek написа:

Има хора без планка, които не им цапа. Аз си го обяснавам с тягата в комина, при нас не е както трябва, прекалено голяма или малка..... Не знам
Здравейте, при мен се получава същото както при колегата remarek. Стъклото става толкова черно, че след 10часова работа не се вижда нищо. Отоплявам къща на два етажа, печката се намира на първият етаж. Само тя е включена в комина, розетката на вторият етаж е запечатана, така че има силна тяга. Печката е с фабрични настройки нищо не съм пипал. Тръбата за въздуха не включена никъде взима си от стаята (стаята е двойно голяма,тъй като е с трегер)Иначе съм доволен от разхода за това не пипам настройки, но стълкото леко дразни.
Restaurant - напреднал
за два часа работа

Прикачен файл

20210128_185425.jpg
remarek - специалист
чет яну 28, 2021 6:59 pmRestaurant написа:
за два часа работа
Беше ми се запалил комина и вече всеки разсъждава. Една се обадила на комшийката и й казала, че ако стъклото става черно, значи настройките не са правилни. Така било и при нея миналата година. Но най-вероятно при всеки е индивидуално. Инсталатора ми каза, че може да увеличи малко въздуха, който влиза, но така и не идва да го направи. А аз не знам това какво означава. Оборотите на вентилатора ли да се увеличат? Не знам
bmahob - майстор
Не четете какво пиша, малката/прекалено голяма тяга на комина също влияе, имам познат с камина като нашите без никакви подобрения, независимп малко или много въздух стъклото в средата е чисто!
remarek - специалист
пет яну 29, 2021 8:45 ambmahob написа:
Не четете какво пиша, малката/прекалено голяма тяга на комина също влияе, имам познат с камина като нашите без никакви подобрения, независимп малко или много въздух стъклото в средата е чисто!
А какво се постига с газанализаторите?
пет яну 29, 2021 7:21 pmremarek написа:
Четем- не четем, тая си е. Проблемът не е в настройки, а конструктивен.
Който е е готов да спори, каня го на Балкански рози, да види как се случват нещата, с чисто стъкло. Таня Барабата ще го изслуша внимателно, сигурен съм.
https://photos.app.goo.gl/5aoTGerLS6JvKm2q6
https://photos.app.goo.gl/FH1Y1YubBN5X8FiD7
bmahob - майстор
пет яну 29, 2021 7:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет яну 29, 2021 7:21 pmremarek написа:
Четем- не четем, тая си е. Проблемът не е в настройки, а конструктивен.
Който е е готов да спори, каня го на Балкански рози, да види как се случват нещата, с чисто стъкло. Таня Барабата ще го изслуша внимателно, сигурен съм.
https://photos.app.goo.gl/5aoTGerLS6JvKm2q6
https://photos.app.goo.gl/FH1Y1YubBN5X8FiD7
И стебе мога да поспоря двама авери без никакви промени иммат чисто стъкло, аз постигнах техния ефект с отражател факт, но при тях вс си е заводско

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: