ср яну 20, 2021 8:40 ambmahob написа:Понамалих мощностите и стана,но проблема да черни стъклото не мога да го оправя вече трета година,от както имам камината.Какво ли не не съм пробвал и не става.Дайте идея или настройки на някой,който е оправил проблема.Изгорелите газове как трябва да са?При мен на 1ва са между 110-120,2ра-130,3та-140-150.Комина е чист и има тяга.Дали проблема е,че дължината на кюнеца ми е около 2,50м?пон яну 18, 2021 4:49 pmmimospasov написа: Здравейте!Искам да попитам,може ли на Алфа Плам 21 да се направи следната настройка-При включен Stand By,като влезе в модулация,да не се изключва камината да охлажда,и след това да се запалва,а от малко дозиране на пелети на 1ва степен да падне с 2-3 градуса и след това отново да мине в режим работа.Искам да избегна честото спиране и палене...Надявам се съм задал правилно въпроса.Мерси предварително!Ами трябва да и намалиш мощноста, но според мен не само на 1ва, а поетапно на всяка. С заводските ли си? Аз съм направил оптимални за мен а като е по топло намалям лоад пелет за да не пипам настройките всеки път и става. Пробвай с лоад пелет -4, -9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob
- майстор
2275 мнения в "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21"
mimospasov
- помощник
bmahob
- майстор
съб яну 23, 2021 10:05 ammimospasov написа:Снимай стъклото да вида как го цапа/форма/ср яну 20, 2021 8:40 ambmahob написа:Понамалих мощностите и стана,но проблема да черни стъклото не мога да го оправя вече трета година,от както имам камината.Какво ли не не съм пробвал и не става.Дайте идея или настройки на някой,който е оправил проблема.Изгорелите газове как трябва да са?При мен на 1ва са между 110-120,2ра-130,3та-140-150.Комина е чист и има тяга.Дали проблема е,че дължината на кюнеца ми е около 2,50м?пон яну 18, 2021 4:49 pmmimospasov написа: Здравейте!Искам да попитам,може ли на Алфа Плам 21 да се направи следната настройка-При включен Stand By,като влезе в модулация,да не се изключва камината да охлажда,и след това да се запалва,а от малко дозиране на пелети на 1ва степен да падне с 2-3 градуса и след това отново да мине в режим работа.Искам да избегна честото спиране и палене...Надявам се съм задал правилно въпроса.Мерси предварително!Ами трябва да и намалиш мощноста, но според мен не само на 1ва, а поетапно на всяка. С заводските ли си? Аз съм направил оптимални за мен а като е по топло намалям лоад пелет за да не пипам настройките всеки път и става. Пробвай с лоад пелет -4, -9
mimospasov
- помощник
съб яну 23, 2021 10:53 ambmahob написа:Цялото е черно.Никаква форма...нзм как да кача снимкасъб яну 23, 2021 10:05 ammimospasov написа:Снимай стъклото да вида как го цапа/форма/ср яну 20, 2021 8:40 ambmahob написа:Понамалих мощностите и стана,но проблема да черни стъклото не мога да го оправя вече трета година,от както имам камината.Какво ли не не съм пробвал и не става.Дайте идея или настройки на някой,който е оправил проблема.Изгорелите газове как трябва да са?При мен на 1ва са между 110-120,2ра-130,3та-140-150.Комина е чист и има тяга.Дали проблема е,че дължината на кюнеца ми е около 2,50м?
Ами трябва да и намалиш мощноста, но според мен не само на 1ва, а поетапно на всяка. С заводските ли си? Аз съм направил оптимални за мен а като е по топло намалям лоад пелет за да не пипам настройките всеки път и става. Пробвай с лоад пелет -4, -9
mimospasov
- помощник
съб яну 23, 2021 4:43 pmbmahob написа: И при мене беше така, добра тяга, добри настройки и пак..... При мене се оправи след поставата на отражател(планка над пламъка) Дали оправи тягата или друго не знам сега е такаКаква е тая планка,продава ли се или някой ти я е правил и къде точно се поставя?
На 10чувал или една седмица горене
bmahob
- майстор
Взаимствах я от Бижуто, само че там има планки дето я държат, направих си я сам стил направинси сам, снимал съм я назад. На планката в горният края на камерата дето е пред стъклото направих дв аотвпра с фрезенк и я закрепих с болт с фрезенкова глава, внимавай съсъбстъклото дане опре и да го счупиш!!!!!!
mimospasov
- помощник
съб яну 23, 2021 7:05 pmbmahob написа: Взаимствах я от Бижуто, само че там има планки дето я държат, направих си я сам стил направинси сам, снимал съм я назад. На планката в горният края на камерата дето е пред стъклото направих дв аотвпра с фрезенк и я закрепих с болт с фрезенкова глава, внимавай съсъбстъклото дане опре и да го счупиш!!!!!!Мерси,но е сложно за мен,а и в моят град едва ли някой ще се навие и може да я направи

remarek
- специалист
Здравейте! Стъклото ми става черно за време 2 чувала с пелети и по-малко даже. Казаха ми да увелича въздуха, който влиза в камината, но не знам откъде да го направя. Или поне това разбрах, че трябва да направя. Може би горенето превишава въздуха, който е нужен за това. Инсталатора ми се правина разсеян, не идва и сам се оправям някакси. Оборотите ли трябва да увелича, не знам. Прилагам и снимки
Прикачен файл
1611600303698.jpg (66.98 KиБ) Видяна 1157 пъти
Прикачен файл
1611600303666.jpg (43.92 KиБ) Видяна 1157 пъти
Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература