Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Браво! От къде ти е направиха и колко ти излезе?
mimospasov - помощник
ср яну 20, 2021 8:40 ambmahob написа:
пон яну 18, 2021 4:49 pmmimospasov написа:
Здравейте!Искам да попитам,може ли на Алфа Плам 21 да се направи следната настройка-При включен Stand By,като влезе в модулация,да не се изключва камината да охлажда,и след това да се запалва,а от малко дозиране на пелети на 1ва степен да падне с 2-3 градуса и след това отново да мине в режим работа.Искам да избегна честото спиране и палене...Надявам се съм задал правилно въпроса.Мерси предварително!
Ами трябва да и намалиш мощноста, но според мен не само на 1ва, а поетапно на всяка. С заводските ли си? Аз съм направил оптимални за мен а като е по топло намалям лоад пелет за да не пипам настройките всеки път и става. Пробвай с лоад пелет -4, -9
Понамалих мощностите и стана,но проблема да черни стъклото не мога да го оправя вече трета година,от както имам камината.Какво ли не не съм пробвал и не става.Дайте идея или настройки на някой,който е оправил проблема.Изгорелите газове как трябва да са?При мен на 1ва са между 110-120,2ра-130,3та-140-150.Комина е чист и има тяга.Дали проблема е,че дължината на кюнеца ми е около 2,50м?
bmahob - майстор
съб яну 23, 2021 10:05 ammimospasov написа:
пон яну 18, 2021 4:49 pmmimospasov написа:
Здравейте!Искам да попитам,може ли на Алфа Плам 21 да се направи следната настройка-При включен Stand By,като влезе в модулация,да не се изключва камината да охлажда,и след това да се запалва,а от малко дозиране на пелети на 1ва степен да падне с 2-3 градуса и след това отново да мине в режим работа.Искам да избегна честото спиране и палене...Надявам се съм задал правилно въпроса.Мерси предварително!
Ами трябва да и намалиш мощноста, но според мен не само на 1ва, а поетапно на всяка. С заводските ли си? Аз съм направил оптимални за мен а като е по топло намалям лоад пелет за да не пипам настройките всеки път и става. Пробвай с лоад пелет -4, -9
Понамалих мощностите и стана,но проблема да черни стъклото не мога да го оправя вече трета година,от както имам камината.Какво ли не не съм пробвал и не става.Дайте идея или настройки на някой,който е оправил проблема.Изгорелите газове как трябва да са?При мен на 1ва са между 110-120,2ра-130,3та-140-150.Комина е чист и има тяга.Дали проблема е,че дължината на кюнеца ми е около 2,50м?
Снимай стъклото да вида как го цапа/форма/
mimospasov - помощник
съб яну 23, 2021 10:53 ambmahob написа:
съб яну 23, 2021 10:05 ammimospasov написа:

Снимай стъклото да вида как го цапа/форма/
Цялото е черно.Никаква форма...нзм как да кача снимка
bmahob - майстор
И при мене беше така, добра тяга, добри настройки и пак..... При мене се оправи след поставата на отражател(планка над пламъка) Дали оправи тягата или друго не знам сега е така
На 10чувал или една седмица горене

Прикачен файл

1611413024086617149840642937729.jpg
mimospasov - помощник
съб яну 23, 2021 4:43 pmbmahob написа:
И при мене беше така, добра тяга, добри настройки и пак..... При мене се оправи след поставата на отражател(планка над пламъка) Дали оправи тягата или друго не знам сега е така
На 10чувал или една седмица горене
Каква е тая планка,продава ли се или някой ти я е правил и къде точно се поставя?
bmahob - майстор
Взаимствах я от Бижуто, само че там има планки дето я държат, направих си я сам стил направинси сам, снимал съм я назад. На планката в горният края на камерата дето е пред стъклото направих дв аотвпра с фрезенк и я закрепих с болт с фрезенкова глава, внимавай съсъбстъклото дане опре и да го счупиш!!!!!!
mimospasov - помощник
съб яну 23, 2021 7:05 pmbmahob написа:
Взаимствах я от Бижуто, само че там има планки дето я държат, направих си я сам стил направинси сам, снимал съм я назад. На планката в горният края на камерата дето е пред стъклото направих дв аотвпра с фрезенк и я закрепих с болт с фрезенкова глава, внимавай съсъбстъклото дане опре и да го счупиш!!!!!!
Мерси,но е сложно за мен,а и в моят град едва ли някой ще се навие и може да я направи :)
remarek - специалист
Здравейте! Стъклото ми става черно за време 2 чувала с пелети и по-малко даже. Казаха ми да увелича въздуха, който влиза в камината, но не знам откъде да го направя. Или поне това разбрах, че трябва да направя. Може би горенето превишава въздуха, който е нужен за това. Инсталатора ми се правина разсеян, не идва и сам се оправям някакси. Оборотите ли трябва да увелича, не знам. Прилагам и снимки

Прикачен файл

1611600303698.jpg
1611600303698.jpg (66.98 KиБ) Видяна 1157 пъти

Прикачен файл

1611600303666.jpg
1611600303666.jpg (43.92 KиБ) Видяна 1157 пъти
bmahob - майстор
Не е е до въздуха, моето беше така преди

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: