• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Комшийката каза че камерата струвала 900 лв , но името забравила не била френска , но топли 100 кв етаж.Апартамента блести от белота -значи не пуши камината -викаше ме да ида да я видя , айде утре. :wink:
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
-викаше ме да ида да я видя , айде утре. :wink:
Айде де какво чакаш не се отказва на покана от комшийката :wink: ! Питай колко W е камината и какви консуматори захранва бойлер лира радиатори и т.н. ! Днес пак гледах каминита на Герканд 12kw и за сега на дизайн - цена май само тя ми харесва :? Питай комшийката с каква камина е и да решавам какво да купувам че вече не ми се чака а ще става студено :lol:
maxuel82 - специалист
Спрях се на 3 модела камери -Герканд (ГК12-12kW) Дипломат -14KW и "ДЕВИЛ"- 15 kW ! И тъй като бях прочел някъде че мощността на водната риза зависи от нейната площ и 1м2 В Р който се грее пряко от огъня е = на 10kW днес ходих и премерих водните ризи на избраните от мен горивни камери и резултата е следния :arrow: Камерата на геркант е с площ на ВР пряко огрята от огъня точно 0.511 м2 (8kw) Дипломата е с ВР 0.49 м2 (11kw) а Девила е 0.87m2 (11 kw) ВР на последната камера е и отгоре затова площтта и е по-голяма интересното е че всички дават почти еднаква мощност ? :? Къде е уловката?
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, не са толкова прости нещата, но бъди сигурен, че при французите уловката е най-малка :-D
maxuel82 - специалист
Е ясно че французите няма да се изложат а и цената на Девила е почти двойна спрямо дипломата и герканд :-D Сега да питам нещо друго - Може ли вместо онези термостати с врътката с която се наглася на колко градуса да включи помпата да сложа електронен термостат който ще ми показва и температурата на ВР на диспей :? Ето от тези : http://www.smplus.org/devices/term_OO_BG.html
filmatoplo - майстор
Колко струва този,виж и терморегулатор ТР -6 на Интиел .
maxuel82 - специалист
Камината е купена :-D Може да ми честитите :lol: Взех модела на Герканд ГК 12 и и направих стойка ! Утре ще кача снимки ! Мисля че не съм сбъркал защото днес като си отидох на село да правя стойка за камината се оказа че един комшия се топлел със същата камера и загрявал 4 радиатора и бойлер !Аз му споделих опасенията ми относно топленето но той ми каза че няма проблем и си топли перфектно стига да не жаля дървата ! На сезон сподели че гори с тази камина около 8-9 м3 ама той все пак е в къща даже няма изолация а моя апартамент е вътрешен и топъл мога да мина с 4-5м3 :lol: ! В Р на камината е П - образна и ми се вижда стабилна ! Въпроса ми е какви кюнци да сложа :? от ламарина : от неръждавейка или от тези дето се огъват :?

Прикачен файл

Picture 005.jpg
Picture 005.jpg (36.99 KиБ) Видяна 5133 пъти
Bobivan - специалист
Каквито си харесаш(или имаш пари за тях)!!Неръждавейката се монтира лесно,вечна е...ама е скъпа..

П.п-малко ти е афиф стойката...краката трябва да са под рамката , а не заварени за нея....
maxuel82 - специалист
аз днес мислех много и стигнах до извода че така е по-стабилно :lol: и аз незнам защо !Иначе стойката издържа на пробата - 220кг отгоре та и подскачахме малко :lol: щом не се разпадна значи ще е здрава :idea: Рамката и краката ди заварявах върху долната част (дъното) на камината! така всичко пасва много точно с малки изключения :-D - дъното на камината е малко издуто в средата ама ще сложа някаква подложка от единия край и ще застане стабилно върху стойката !
maxuel82 - специалист
Ето я камината :

Прикачен файл

Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (37.05 KиБ) Видяна 5081 пъти
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: