Комшийката каза че камерата струвала 900 лв , но името забравила не била френска , но топли 100 кв етаж.Апартамента блести от белота -значи не пуши камината -викаше ме да ида да я видя , айде утре. 

filmatoplo написа:-викаше ме да ида да я видя , айде утре.Айде де какво чакаш не се отказва на покана от комшийката
 !  Питай колко W е камината и какви консуматори захранва бойлер лира  радиатори и т.н. ! Днес пак гледах каминита на Герканд 12kw и за сега на дизайн - цена май само тя ми харесва
  !  Питай колко W е камината и какви консуматори захранва бойлер лира  радиатори и т.н. ! Днес пак гледах каминита на Герканд 12kw и за сега на дизайн - цена май само тя ми харесва  Питай комшийката с каква камина е и да решавам какво да купувам че вече не ми се чака а ще става студено
 Питай комшийката с каква камина е и да решавам какво да купувам че вече не ми се чака а ще става студено  
 Камерата на геркант е с площ на ВР пряко огрята от огъня точно 0.511 м2 (8kw) Дипломата е с ВР 0.49 м2 (11kw) а Девила е 0.87m2 (11 kw)  ВР на последната камера е и отгоре затова площтта и е по-голяма интересното е че  всички дават почти еднаква мощност ?
   Камерата на геркант е с площ на ВР пряко огрята от огъня точно 0.511 м2 (8kw) Дипломата е с ВР 0.49 м2 (11kw) а Девила е 0.87m2 (11 kw)  ВР на последната камера е и отгоре затова площтта и е по-голяма интересното е че  всички дават почти еднаква мощност ?  Къде е уловката?
  Къде е уловката?
 Сега да питам нещо друго - Може ли вместо онези термостати с  врътката с която се наглася на колко градуса да включи помпата  да сложа електронен термостат  който ще ми показва и температурата на ВР на диспей
   Сега да питам нещо друго - Може ли вместо онези термостати с  врътката с която се наглася на колко градуса да включи помпата  да сложа електронен термостат  който ще ми показва и температурата на ВР на диспей   Ето от тези :  http://www.smplus.org/devices/term_OO_BG.html
  Ето от тези :  http://www.smplus.org/devices/term_OO_BG.html Може да ми честитите
   Може да ми честитите   Взех модела на Герканд  ГК 12 и и направих стойка ! Утре ще кача снимки  ! Мисля че не съм сбъркал защото днес като си отидох на село да правя стойка за камината  се оказа че един комшия се топлел със същата камера и загрявал 4 радиатора  и бойлер !Аз му споделих опасенията ми относно топленето но той ми каза че няма проблем и си топли перфектно стига да не жаля дървата ! На сезон сподели че гори с тази камина около 8-9 м3 ама той все пак е в къща  даже няма изолация а моя апартамент е вътрешен и топъл мога да мина с 4-5м3
   Взех модела на Герканд  ГК 12 и и направих стойка ! Утре ще кача снимки  ! Мисля че не съм сбъркал защото днес като си отидох на село да правя стойка за камината  се оказа че един комшия се топлел със същата камера и загрявал 4 радиатора  и бойлер !Аз му споделих опасенията ми относно топленето но той ми каза че няма проблем и си топли перфектно стига да не жаля дървата ! На сезон сподели че гори с тази камина около 8-9 м3 ама той все пак е в къща  даже няма изолация а моя апартамент е вътрешен и топъл мога да мина с 4-5м3  ! В Р на камината е П - образна и ми се вижда стабилна  !  Въпроса ми е какви кюнци да сложа
 ! В Р на камината е П - образна и ми се вижда стабилна  !  Въпроса ми е какви кюнци да сложа   от ламарина :  от неръждавейка или от тези дето се огъват
   от ламарина :  от неръждавейка или от тези дето се огъват  
Прикачен файл
 и аз незнам защо !Иначе стойката издържа на пробата - 220кг отгоре  та и подскачахме малко
  и аз незнам защо !Иначе стойката издържа на пробата - 220кг отгоре  та и подскачахме малко   щом не се разпадна значи ще е здрава
  щом не се разпадна значи ще е здрава   Рамката и краката ди заварявах върху долната част (дъното) на камината! така всичко пасва много точно с малки изключения
  Рамката и краката ди заварявах върху долната част (дъното) на камината! така всичко пасва много точно с малки изключения  - дъното на камината е малко издуто в средата ама ще сложа някаква  подложка от единия край и ще застане стабилно върху стойката !
  - дъното на камината е малко издуто в средата ама ще сложа някаква  подложка от единия край и ще застане стабилно върху стойката !Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: