И нещо по темата да споделя в края на отоплителния сезон - средния СОР на моята ТП се очертава да е около 3,5 за отоплителния сезон. Аз съм доволен, като си знам мижавата изолацоя и липсата на топлещи съседи. Работата на ТП е по външна и по стайна тенпература, което е голямо предимство спрямо предните ми 2 ТП, които работеха изключително по температура на водата. Тук напротив - нито мога да задам работна температура, нито знам колко е в даден момент, нито пък ме интересува. Задавам си стайната температура и софта се грижи кога колко градуса да подава. Само съм задал ограничение 48⁰, заради подовото
С тия 48С явно наистина е кофти ситуацията при теб, на мен 38 ми се виждат много.
Преди години, когато още не живеех в къщата, правех проби с контролера и бях задал някакви стойности за градуси, като си мислех, че съм в режим градуси на водата, а то съм бил в режим градуси на стаята и машината бичила яко 2 дни да навакса , дали не е сцепила някоя замазка, не знам, но определено беше топло, като се появих