p.v.x написа:А не сумарно , от какви източници се е добивала тя.Не разбрах какво искаш да кажеш
Това не е реалния дял.

p.v.x написа:А не сумарно , от какви източници се е добивала тя.Не разбрах какво искаш да кажеш
Това не е реалния дял.
Hoвoceлckи написа: preslav, "пилците се броят на есен". Ти специално премина през много тези за причината да (се) отопляваш на ток. Разбирам те напълно и изобщо не оспорвам правилността на решението ти! Но, че е абсолютно целесъобразно - извинявай, но се спри! Предимства, недостатъци, приоритети, комфорт, възможности ... несериозно е да се поставят под общ знаменател. Както и самото сумарно финансово числово изражение. Прекалено много са факторите формиращи самите крайни икономически резултати. Не казвам, че въпросният журналист е точен в направените изводи, но не се и връзвам на тезата за "политическа (лобистка) поръчка". Не, че си мисля, че писанието е резултат от обстойни проучвания, а не от "едно нахранване" ...Тук няма място за обида и никого не упреквам - аз моите пилци не само съм ги преброил, но и не само от тази есен. Да, преминах през много тези, за да дам възможност на повече хора да се изкажат, някои ме определиха като еколог, други по друг начин, а аз съм един обикновен потребител и като всички останали се опитвам да оцелявам в накаканата ни, но напудрена държавица. Не, че съм много умен, ама да ме правят и на прост - има факти, а пред фактите боговете мълчат, камо ли някакви си журналистчета. Фалът е знаеш ли къде фалът е в това, че ние четем журналята, а те не четат нас. Темата беше по повод на някаква изцепка, че тази година отоплението на дърва ще е най-евтино, оказа се обаче, че това не е съвсем така - от там ми идват съмненията за лобизъм. Кой отчете, че дървата за огрев в различните региони варират от 40 до колкото ти дойде на ума лева? Каква по-точно ще е зимата, топла като миналата или още по-топла? Гнусното е, че всичко се превърна в един безкраен спор между нас, а в това време се размахваха оставки, делеше се баницата или пицата и в крайна сметка едни яли пържоли, други постно зеле но на глава от населението свинско със зеле.
fill написа:Ти не питаш,а подвеждаш...С какво подвеждам? Показвам какво са ми показали ЧЕЗ на последната фактура. Направил съм я хиперлинк към сайта им. Ако все още не си цъквал на горната картинка, там пише така:
ЧЕЗ ГРУП написа:В изпълнение разпоредбите на Закона за енергетиката и Наредба №3 за лицензиране на дейностите в енергетиката, Ви информираме, че относителният дял на всеки енергиен източник в общото количество електрическа енергия, продадено от ”ЧЕЗ Електро България” АД, в качеството му на Краен снабдител, на клиентите си през 2015-та година е следното:На твоята последна фактура също трябва да я има тази графика. Не мисля, че ЧЕЗ толкова смело, безочливо и най-вече безсмислено ще газят Закона и ще ни заливат с крива информация. Ти - както искаш, твоя си работа. Странно ми е защо всъщност ни го казват? Сега. Този закон сега ли е направен така
preslav написа:Обещах да побутвам темата всеки месец, а на края на сезона да броим пилците.Извинявай,че не съм чел темата и не я следя,пък и не ми се чете,но ми стана интересно какъв е този твой климатик и каква кубатура отопляваш,изолация ,дограма,спираш-пускаш или постоянно работи?Аз съм с локално парно,дърва,въглища и климатик
Времето се промени (неочаквано за сезона) сметките набъбнаха - до момента единия скапан климатик излапа 39.16 лв. а до края на годината очаквам да глътне още 4-5 лв. т.е. сумарно за Декември да се получат 43-44 лв. По мои сметки остават още Януари, Февруари и Март - нека сметката да е същата, да добавя към нея и още един сборен месец от Ноември 2016 и Април 2017, стават 5 месеца Х 44 лв. = 220 лв. - нищо друго не е променяно, освен това, че не са мъкнати дърва, не са цепени, не са складирани, не са чистени бурии, не е духано, не е мирисало, цената на топлото иначе същата, че може и по-добре да излезе сметката в сравнение с миналата топла зима.
До тук журналистчето дето е писало, че отоплението на дърва ще е най-евтино тази година, да дойде да ми измие краката преди да го нашутам. Май месец може аз да му мия краката, ама надали - то нали си взе парата за поръчковата статия!
И за да съм по-коректен от 24.09.16 до сега климатикът е излапал 76.12 лв. което е повече от кубик дърва, ама не е пропускан ден да се запали, никой не е стоял с ватенката и да се чуди вентилаторна или дървена печка да се пусне, топло ли ми е или просто ме сърби.
Пропуснах да кажа, че не съм дал топтан пари за 350 Киловата ток, а от пенсия на пенсия, от заплата на заплата слагам в мазата - не е май същото при дървата?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: