p.v.x написа:А не сумарно , от какви източници се е добивала тя.Не разбрах какво искаш да кажеш
Това не е реалния дял.
Hoвoceлckи написа: preslav, "пилците се броят на есен". Ти специално премина през много тези за причината да (се) отопляваш на ток. Разбирам те напълно и изобщо не оспорвам правилността на решението ти! Но, че е абсолютно целесъобразно - извинявай, но се спри! Предимства, недостатъци, приоритети, комфорт, възможности ... несериозно е да се поставят под общ знаменател. Както и самото сумарно финансово числово изражение. Прекалено много са факторите формиращи самите крайни икономически резултати. Не казвам, че въпросният журналист е точен в направените изводи, но не се и връзвам на тезата за "политическа (лобистка) поръчка". Не, че си мисля, че писанието е резултат от обстойни проучвания, а не от "едно нахранване" ...Тук няма място за обида и никого не упреквам - аз моите пилци не само съм ги преброил, но и не само от тази есен. Да, преминах през много тези, за да дам възможност на повече хора да се изкажат, някои ме определиха като еколог, други по друг начин, а аз съм един обикновен потребител и като всички останали се опитвам да оцелявам в накаканата ни, но напудрена държавица. Не, че съм много умен, ама да ме правят и на прост - има факти, а пред фактите боговете мълчат, камо ли някакви си журналистчета. Фалът е знаеш ли къде фалът е в това, че ние четем журналята, а те не четат нас. Темата беше по повод на някаква изцепка, че тази година отоплението на дърва ще е най-евтино, оказа се обаче, че това не е съвсем така - от там ми идват съмненията за лобизъм. Кой отчете, че дървата за огрев в различните региони варират от 40 до колкото ти дойде на ума лева? Каква по-точно ще е зимата, топла като миналата или още по-топла? Гнусното е, че всичко се превърна в един безкраен спор между нас, а в това време се размахваха оставки, делеше се баницата или пицата и в крайна сметка едни яли пържоли, други постно зеле но на глава от населението свинско със зеле.
За мен нещата са ясни, поел съм ангажимент, ще "докладвам" ежемесечно за разхода на климатиците, а в края на сезона ще обобщаваме и който е честен ще каже "вярно набутал съм се", останалите ще въртят задни части и ще се опитват да ми доказват правотата на избора си с малоумни аргументи.
Говорим за най-евтиното отопление, а за мен евтино и скъпо се определя от финикийските знаци, рязане, цепене, слугуване са екстри, които сега не се отчитат, но когато станеш на 70-80 години мнението ти рязко се променя.