Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Raij - специалист
ср дек 25, 2019 10:39 amCris5258 написа:
Здравейте. Весела Коледа. Ако променя параметър p05 "горивен цикъл" от 10 на 12 примерно ще се промени интервала, през който работи шнекът ли? Ще се включва на 12сек, а не на 10, както си е стандартно поне така го разбирам. И P15 тези два параметъра не са ми ясни. Благодаря ви предварително!
За Р05 отговора е да. Но
не ти трябва да ги пипаш. Работи с др. Параметри
the_fool - помощник
Здравейте,
Честито Рождество на всичи! Бъдете здрави и щастливи, вие и близките Ви!

Оставям следващите снимки да говорят сами за себе си:

Изображение
Изображение

И за да не пълня темата с прекалено много снимки можете да видите албума тук:
https://ibb.co/album/nh9S1F (хронологията им е в обратен ред)
seiko72 - специалист
Здравейте. Весела Коледа. Ако променя параметър p05 "горивен цикъл" от 10 на 12 примерно ще се промени интервала, през който работи шнекът ли? Ще се включва на 12сек, а не на 10, както си е стандартно поне така го разбирам. И P15 тези два параметъра не са ми ясни. Благодаря ви предварително!
P05-горивен цикъл през колко време завърта шнека,а P15 -е времето за завъртане на шнека ,препоръките са P05- 10.00 И P15-2 не си играй с тези параметри че ще си смениш шнека след това.
seiko72 - специалист
чет дек 26, 2019 11:53 amseiko72 написа:
P05-горивен цикъл през колко време завърта шнека,а P15 -е времето за завъртане на шнека ,препоръките са P05- 10.00 И P15-2 не си играй с тези параметри че ще си смениш шнека след това.
P27- това е минималното време на работа на шнека 00,10
burner - специалист
Няколко пъти вече писах, да не се бърника и рови без нужда по настройките. Защото после следват въпроси за ,,внезапно" появили се проблеми и ,,загадъчно" поведение на камините.
burner - специалист
Към the_fool
Моля те опиши с думи нещата. Доколкото разбирам, тефлоновата ( пластмасова?) втулка в долния край на шнека е износена и оттам са започнали да падат трици от пелетите долу в камината. В горния край виждам бронзова втулка. Интересувам се, защото понякога шнекът ми започва да скърца и тогава след като го почистя с прахосмукачката, капвам няколко капки моторно масло върху тефлоновата втулка и ръчно запускам шнека на празно, без пелети, да повърти малко, за да се разнесе маслото. Колко време е експлоатирана камината, всъщност след колко изгорени пелети се е износила тази втулка? Дай малко подробности, моля.
seiko72 - специалист
чет дек 26, 2019 4:59 pmburner написа:
Към the_fool
Моля те опиши с думи нещата. Доколкото разбирам, тефлоновата ( пластмасова?) втулка в долния край на шнека е износена и оттам са започнали да падат трици от пелетите долу в камината. В горния край виждам бронзова втулка. Интересувам се, защото понякога шнекът ми започва да скърца и тогава след като го почистя с прахосмукачката, капвам няколко капки моторно масло върху тефлоновата втулка и ръчно запускам шнека на празно, без пелети, да повърти малко, за да се разнесе маслото. Колко време е експлоатирана камината, всъщност след колко изгорени пелети се е износила тази втулка? Дай малко подробности, моля.
за скърцането и виенето на шнека е от пелетите изпитано е вече.
burner - специалист
Не е само от пелетите. Като смажа шнека, скърцането спира. Всъщност дори и почистен, без пелети, скърца докато го смажа.
the_fool - помощник
чет дек 26, 2019 4:59 pmburner написа:
Към the_fool
Това ще(ѝ) е трети сезон (BurnIT Comfort 25+). Изгорени са около 10 тона преди да се стигне до това положение от снимките. В началото на сезона (септември) установих проблема от първите две снимки, но не бях сигурен, колко е сериозен, след около тон изгорени пелети(ноември) положението беше същото като на снимките. Чух за подобен проблем от познати, които почти са се запалили и реших, че не мога да ѝ имам доверие и да я оставя да гори без да има някой, пък било то и нощно време.. Разглобих я и установих точно това, че тефлоновата втулква върху която висят шнека и мотор-редуктора се е износила. Не само се е износила, ами липсва "рамото", подобното на шпилка част от втулката, сравнени на една от снимките. При обаждане до един от бившите оторизирани сервизи отказаха, като казаха, че повече не се занимавали с BurnIT, при прозвъняване до Шумен, казаха че искат 40 лв/час + 40 лв транспортни. Цена на шнек 40 лв, цена на мотор-редуктор искаха около 170 лв. За втулки или резервни части не коментираха... При търсене в интернет същия мотор-редуктор е на цена около 90 лв.... Здравата втулка е от горната част на шнека, по нея познат човек ми направи две втулки от месинг. Новите втулки са от месинг, ще видим колко ще изкарат, може би с лагер, вместо втулки ще изкара повече. Въпреки това се надявам с месинговите да изкара повече от тефлоновите, шнека се "чува" да стърже и тропа ако е празен бункера, при пълен бункер не се чува, може би има фабрично изкривяване в шнека, което води до усукване и по-бързо износване на втулките....
burner - специалист
Вероятно при заваряването на червяка върху оста се получават деформации. От това се оплакват и онези, с великата Грейко. Занаятчийска работа.
Бронзовите втулки са здрави, но скъпи. Дано стругарят е предвидил съответни хлабини, че при нагряването може нещо да затегне. С лагери не знам как ще стане, смазката трябва да издържа на висока температура.
2016 година съм, три години по около 50 торби на година. Май два пъти смазвам шнека в сезон. Тази година ноември - три торби, декември досега съм на четвъртата. Камина да си при мен. Да са ми живи климатиците.
Благодаря за обяснението. Полезно е.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: